Mi to na przykład bardzo przeszkadza, a bardzo lubię to uniwersum i jest mi niezmiernie przykro, że stosuje się tu odwrócony rasizm.
Odwrócony rasizm? Śmiać mi się chce gdy czytam takie dyrdymały na paryku. Nie ma czegoś takie. Jest rasizm i już, a obsada gdzie jest sporo kolorowych to nie rasizm, tylko pokazanie wielokulturowości Stanów Zjednoczonych. Poza tym książki kolego, nie czytałeś, w Derry były osoby kolorowe i dotykało je tam to co w całych Stanach, wlasnie rasizm...a z tego co widzę wśród postaci my właśnie rasistów i to białych...
Odwrócony rasizm? Śmiać mi się chce gdy czytam takie dyrdymały na paryku. Nie ma czegoś takie. Jest rasizm i już, a obsada gdzie jest sporo kolorowych to nie rasizm, tylko pokazanie wielokulturowości Stanów Zjednoczonych. Poza tym książki kolego, nie czytałeś, w Derry były osoby kolorowe i dotykało je tam to co w całych Stanach, wlasnie rasizm...a z tego co widzę wśród postaci my właśnie rasistów i to białych...
Nie wszystkie, ale w Derry było zło wyjątkowe, które potęgował Pennywise, bo on się tym karmił. Książka dzieje sie w okresie gdzie czarnoskórzy dopiero co zyskali prawa obywatelskie, a w wtedy wielu białym się to nie podobalo, dlatego nie możnabyło tego pominąć. Rasizm był systemowy. W książce mamy tak zwany Black Spot, to miejsce gdzie spotykali się czarnoskórzy żołnierze z pobliskiej jednostki, który został podpalony przez miejscową grupę w rodzaju KKK. Prawie wszyscy zgineli, poza człowiekiem, który był tam kucharzem, nazywał sie Halloran. Ten sam Halloran w późniejszych latach pracował jako kucharz w hotelu w Lśnieniu i przyjechał pomóc Dannemu gdy się rozpętało piekło. Przypominam, że to są wczesne ksiazki Kinga i tam nie było tej waszej "poprawności politycznej".
Przykre, że w Polsce mamy tylu dumnych z siebie rasistów :/ Nawet na forum filmowych się chwalą. Nie wiem jak można się dziwić czarnoskórym osobom w serialu z USA skoro tam jest dużo takich ludzi. USA to mieszanka etniczo-kulturowa, wiec to naturalne i ważne dla pokazania prawdziwego kraju (to horror, ale dziejący się w prawdziwych czasach i państwie) , ze będą różnie wyglądający ludzie.
Nie popłacz się, chociaż raz muszą być ,ciągle ci biali i biali, aż oczy bolą. Przez lata filmy były głównie z białymi.
Cholerni biali uprzywilejowani mężczyźni po 40, scancelowac ich wszystkich dla przykładu i zastąpić takimi wojowniczkami jak Pani Szpenia a do pary dobrać pokrzywdzonych przez los Afroamerykanów
A jak mi powiesz,że coś takiego jest, to Ci odpowiem,że to teoria zaczerpnięta z ogłupiałej strony internetu, czyli zakompleksionych rasistów, którzy całe kino widzą w białych barwach, nawet tam gdzie rdzennego Amerykanina powinien grać rdzenny Amerykanin lub postać jest postacią fanstastyczną i mogłaby mieć nawet i niebieski kolor skóry, ale tacy jak wy widzą biel i z tego powodu płaczą na cały internet.
Po drugim odcinku też już nie wiem, czy to jeszcze horror dla dzieci, czy już serial o rasizmie...
No to po trzecim wiadomo - to serial o rasizmie. Kolejny serial po Krainie Lovecrafta na który się napaliłem ale odstawiam już na początku, no bo ileż można...
Clown jest niebinarny, jest demonem i może ukazywać się pod jaką postacią chce, z dowolnymi genitaliami, ale w żadnym swoim fragmencie nie składa się z chromosomów. Ksenofobiczne polaczki i ich problemy
To mega urocze, że uważasz że kosmiczna energia jaką jest zmiennokształtny It musi mieć płeć, bo inaczej to tęczowa ideologia ;)
Lewaki i ich naukowe teorie to rzeczywiście kosmos. Pewnie ci to powiedział Jaś Kapela. Natomiast najbardziej mnie rozwala jak mieszkaniec Polski opisuje swoich rodaków mianem polaczków. Parodia.
Naukowe teorie? To nie jest serial oparty na nauce, tylko na książce it, z gatunku horroru, gdzie mamy doczynienia ze zjawiskami paranormalnymi, nadprzyrodzonymi mocami, generalnie te npotwór jest zmyślony, a nie oparty na teoriach naukowych xDDDD
Mówiłeś coś czy to tylko gnój parował. Ty stara parówo po podstawówce, książkę to ty miałeś pewnie jeszcze ręce w pierwszej klasie jak uczyłeś się alfabetu. A wypowiadać to się mogę na jaki temat chcę bo żyjemy w demokracji pało niemyta.
Ha ha cieszę się że w końcu zawszone lewackie kundle dały głos. Szczekaj głośniej psie, może kogoś to zainteresuje.
Jestem już po szóstym odcinku i jednak klaun nie okazal się gejem ani transem, j.e.b.a.n.a smutna cioto xD Jestes niedorozwinięty, serio :) Wiem że ciezko ci się z tym pogodzić, życiowy przegrywie-incelu, ale fakty są nieubłagane :)
To naprawdę fascynujące spotkać na forum kogoś, kto porusza problem nienawiści, homofobii i rasizmu, jako czegoś gorszącego, a jednocześnie nazywa swojego oponenta kretynem i podczłowiekiem.
Nawet poprawiłeś mi humor.
Acha, no i jeszcze się dowiedziałem, że jestem wyznawcą teorii o zamachu w Smoleńsku i że należę do Ruchu Obrony Granic. Aż mi głupio, bo ja sam nie wiedziałem o sobie tylu rzeczy.
Następny nawiedzony lewak zakochany w inżynierach i lekarzach. Jakby twój Rafałek wygrał , to już byś łaził do chałupy kanałami żeby od nich nie dostać po ryju na ulicy.
Oczywiście że to film o miłości. Kluczowym wątkiem tego filmu jest miłość Kyle'a do Sary. Gdyby nie to, to nie cofnąłby się w czasie po to żeby jej bronić. To była podstawa jego działania, ocalenie świata było dla niego mniej istotną kwestią. Ale jesteś zbyt prosty wewnętrznie, jeb@ny podczłowieku, więc nie ma sensu ci tego tłumaczyć.