PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=372986}

Tożsamość szpiega

Burn Notice
2007 - 2013
7,3 5,2 tys. ocen
7,3 10 1 5231
Tożsamość szpiega
powrót do forum serialu Tożsamość szpiega

... czy można jakiś opuścić? Chodzi mi o to czy wątki fabularne w jakiś sposób łączą się ze sobą
czy każdy odcinek to osobna zamknięta historia?

Drugie pytanie - czy film TV, którego głównym bohaterem jest Sam Axe można obejrzeć przed
serialem czy jednak lepiej zabrać się za to dopiero po?

ocenił(a) serial na 7
Rodion_Raskolnikow

Ależ wcześnie odpowiadam, pewnie już się zdecydowałeś, ale dla potomnych...
Co do pierwszego to: tak. Osobiście kiedyś przegapiłam dwa odcinki i zabrałam się za kolejny, za cholerę nie wiedziałam co się dzieje i musiałam sięgać do tyłu. Historia Mike'a ciągnie się przez praktycznie wszystkie odcinki z dużym nasileniem w nowych sezonach (od 5 tylko i wyłącznie o nim mowa, pomaganie innym schodzi na drugi plan). Radzę oglądać.

Jeśli chodzi o drugie pytanie to nie mam pojęcia. Szczerze powiedziawszy wzięłabym się za oglądanie w trakcie tego sezonu BN, w którym wyszedł serial z Samem.

Badly

Zdecydować się zdecydowałem, ale czasu póki co brak. Dzięki za odpowiedź. :)

ocenił(a) serial na 7
Rodion_Raskolnikow

Pytanie nr 1 - Sezony 1-3 mają głównie charakter proceduralny, wątek główny jest na drugim planie. Sezony 4-6 to już skupienie się na wątku głównym i przeważnie jego dotyczą całe te sezony. Odpowiadając na pytanie: ja radzę obejrzeć wszystkie poprzednie sezony, bo zaczynanie od środka jest bezcelowe, takie manewry można robić z CSI albo NCIS, ale tutaj wypadałoby być na bieżąco z odcinka na odcinek.
Pytanie nr 2 - Film TV opowiada o ostatniej misji Sama Axe w wojsku. Akcja ma miejsce przed wydarzeniami z serialu, więc na dobrą sprawę nie ma znaczenia, kiedy się go obejrzy, ale chyba najlepiej przed 5. sezonem, bo kilka postaci z filmu (konkretnie 3) pojawiają się w paru odcinkach tegoż sezonu.

Mausner

Dziękuję. :)

ocenił(a) serial na 10
Rodion_Raskolnikow

Ja obejrzałem pierwszy sezon i połowę drugiego i była ta akcja z megavideo i końcówka drugiego i trzeci zrobił się niedostępny w internecie i jak wyszedłem zacząłem od razu czwarty, szczerze powiedziawszy trochę nie ogarniałem na początku, ale idzie normalnie obejrzeć. Po skończeniu sezonu szóstego, zabrałem się za niego od samego początku i po obejrzeniu tego brakującego środka dowiedziałem się kilka ciekawych wątków, ale nie były one niezbędne do oglądania dalszej części ^ ^
Co do drugiego pytania. Ja jestem właśnie w trakcie siódmego sezonu i jeszcze nie oglądałem, ale jak obejrzę, dam znać co i jak :P