PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617138}

Touch

2012 - 2013
7,2 6,4 tys. ocen
7,2 10 1 6353
Touch
powrót do forum serialu Touch

Zakończyłem oglądać pilot. I napisze krótko:•
Wreszcie Coś konkretnego. Wielowątkowo powiązany scenariusz z elementami czystej nauki. Nie jestem pewien jaki czas temu (3,4,5?) lat Discovery wyprodukowało program właśnie o tej tematyce.
Kwestia wy-G00g1owania, a na pewno się znajdzie. Warto przed serialem zaznajomić się z głównym tematem serialu, by lepiej zrozumieć jego sens i przesłanie, a nie tylko z każdym nowym odcinkiem jak logika nakłania do poszukiwania się tego co jest w serialu w swoim życiu, To co było to jest nadal. Wówczas będziecie nie tylko widzieć, ale i także dostrzegać.
Losowym przypadkiem jest to, że gdy oglądnąłem pilot, i wszedłem by ocenić liczniki wskazały, że byłem jako "100" który "oglądał" i gdyby w Lotto był szczęśliwy numerek "100" to bym go skreślił pomimo, że nie gram, tylko trzeba było by obliczyć pytanie by wygrana nie wynosiła '0' czy zakreślić 100 którego nie ma czy 1 i dwa 0 ;) czy może 10 x 10 ?

A co do jednej wypowiedzi niżej: Coś co jest produkcji 'amerykańskiej' nie może być samo w sobie bardziej amerykańskie bo już nim jest. I nie ważne jakie ono ma pochodzenie, i czym ten kraj się charakteryzuje - ważne, aby dawał coś do myślenia, a samo myślenie zamieniało się w czegoś tworzenie.

Thunder

ocenił(a) serial na 3
Norgan

Weź się puknij.. W którym miejscu ten serial ma cokolwiek związanego z nauką? Wykorzystuje on hasła typu autystyczni savanci, ciąg fibonacciego, czy prawdopodobieństwo kwantowe i skrajny determinizm.. ale na tym się kończy bo fabuła jest wzięta z dupy i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością a tym bardziej z jak to mówisz "czystą nauką". Wybaczam Ci, bo masz pewnie 14 lat.

yareck_88

Bardzo dużego ma związanego z nauką.. samo to co napisałeś ,,ciąg fibonacciego, czy prawdopodobieństwo kwantowe i skrajny determinizm" czy to nie nauka w czystej postaci? Poza tym wypowiedział ,autystyczni sawanci" widać że dużo wiesz w temacie :-) Powiem szczerze że to olbrzymi zbieg okoliczności, ale wczoraj wieczorem trochę czytałem o savantach i osobach cierpiących na autyzm... (też pewnie każdy z Was oglądał Rain Mana z Hoffmanem i Cruisem).. a dziś przez przypadek wpadłem na ten film i nie czytając żadnej recenzji tak po prostu włączyłem pilot.. Po kliku minutach byłem mega zdziwiony że to film powiązany z tą tematyka nad która siedziałem wczoraj pół nocy.. (polecam do obejrzenia na Youtube - ,,Zagadka eniuszu", ,, Geniusz Pamięcie" i na Wiki poczytać a jak kogoś zaciekawi to dalej juz sobie wygrzebie...

yareck_88

yareck_88, 14 lat to miałeś jak ja już byłem od dawna związany z 'łebskim' portalem; a komentarz tego typu świadczy o tym, że zaprzeczasz sam sobie, no ale chyba to zdarza się najlepszym naukowcom.

C0NRADs - 'zbieg okoliczności' czyli innymi słowy teoria prawdopodobieństwa ;), a tak offtopic, skoro już zagłębiłeś się w temat to polecam przybliżyć sobie pojęcie "Teorii decyzji", a u mnie z dotarciem do Touch również zagrał przypadek.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
yareck_88

AUTYSTYCZNI SAVANCI HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA