Jeszcze nie oglądałem, ale to mi się źle kojarzy z Orwellowskim "2+2=5". No cóż, jak będą napisy to ocenię. :)
tak naprawdę to nawet nie wiem, co ten tytuł miał do treści tego dosyć słabego odcinka.
To samo, co w pilocie praktycznie. Jednak te historie ludzi z całego świata przyciągają, jak i ich późniejsze zjednoczenia. Za to duży plus oczywiście.
Niestety serial to procedural i na dzień dzisiejszy nie wiemy, czy będzie jakiś inny wątek/wątki łączące odcinki. Przesadzają z tym uciekaniem synalka i ogromną odwagą głównego bohatera, no bo przecież to nie 24 xD Takie 7/10 po 2 epach.
procedural, lol. to określenie jest zarezerwowane dla seriali policyjnych, kolego ;p
Proceduralem można nazwać każdy serial, który zamiast na głównej fabule, skupia się na pojedynczych osobach, pojawiających się zazwyczaj w jednym epizodzie, a jego treść można byłoby bezpośrednio przenieść do innej produkcji bez utraty charakteru :P
a ja po obejrzeniu zmieniam ocenę z 8 na 9 ;D
zwałowe jest to jak się łączą ludzkie losy :)
ja zrobiłam to samo, jakos nie czuję ani niedosytu po obejrzeniu i nawet przez sekunde sie nie nudzilam. A po przeczytaniu innych komentarzy to się ciesze że ktos podziela moje zdanie;)
Odcinek niezły i jak narazie serial ma niesamowity wg. mnie klimat, ale obawiam się, że po kilku odcinkach może się już przejeść. Trzeba dać produkcji szansę :)
Jest potencjał. Optymizmem napawa mnie scena, w której niewyjaśnione zostało co się stało z tą dupeczką, która miała się opiekować chłopcem. Możliwe, że jest to jakiś początek fabuły ciągłej.
a czy tytuł nie jest powiązany z zakończeniem odcinka, główny bohater zaprzyjaźnia się z chorym starcem ( 1+1) do czego dołącza córka czyli w sumie 3
Szczerze to szału nie ma. Pierwszy odcinek wnosił coś nowego do telewizji a teraz mamy powielanie schematu i tak już pewnie zostanie. Byłoby o wiele lepiej gdyby cały sezon to była jedna spójna zazębiająca się historia z zaskakującym zakończeniem a tak proceduralna forma serialu szybko się przeje.
Mi się bardzo odcinek podobał, jeszcze lepszy niż pilot w mojej opinii. Chodź przyznam wam rację, że schemat przypomina mi inny serial, mianowicie ,,Herosi".
Mnie też naszło skojarzenie z" Heroes" i ze "Zdarzyło się jutro" (trochę starszy, na axn chyba lecialo)
W sumie serial podobny do house'a. Ciekawy pomysł, z tym że pomysł jest jeden i pewnie będą go ciągneli przez cały serial z przerwami. Chociaż nie ma co oceniać po dwóch odcinkach, może autorzy nas zaskoczą.
Bardzo fajny start, świetne pierwsze dwa odcinki. Ale ja chcę coś z głównej fabuły, nie same osobne wątki. Wtedy będzie idealnie :)
poczytajcie troszkę i dowiecie się że 1+1 ma kilka rozwiązań :) sam znam kilka :)
1+1=0 (elektryczność)
1+1=1 (matematyka, dział logiki)
1+1=2 (tego tłumaczyć nie muszę)
1+1=3 (ekonomia, efekt synergii) - ( w odniesieniu do serialu, współpraca ojca z synem daje lepsze wyniki niż działanie każdego w pojedynkę)
A wie ktoś może jak sie nazywa owa stewardessa? Jakoś tak mi w oko wpadła, chciałem przejrzeć inne tytuły w jakich gościła(choć podejrzewam, że wiele tego nie było) ;] .
http://www.filmweb.pl/person/Amy+Sloan-117559 w serialu ładnie ją odpierdzielili, siedziałbym jak na czereśni xD
Niestety nie mogę znaleźć laski w czerwonej sukience z 1x03 :(
Dzięki, i coś za coś :) .
http://www.filmweb.pl/person/Olesya+Rulin-10579
W jej wypadku też charakteryzatorzy się postarali :P .
Pozdr