Jestem pod 12 odcinku i nie mogę wyjść z podziwu dla niedorzeczności, do których zdolni
są scenarzyści żeby dodać trochę dramatyzmu czy zakręcić fabularnego twista. Do rzeczy -
opiekunka Jake'a pozwalająca na odebranie opieki ojcu dzieciaka, oczywiście "dla jego
dobra". Przez wszystkie odcinki utwierdzała się w przekonaniu, że coś jest nie tak, od
sprawy z Amelią po niejasne działania przełożonej, wykradła nawet z jej laptopa dane, które
potwierdzały, że raczej jednoznacznie należy do "tych złych" ale nie kurde lepiej dać władzę
nad chłopakiem babce, która przeprowadza na dziecku dziwne testy pod nadzorem
tajemniczej firmy bo tak będzie dla niego najlepiej. Potem oczywiście musi się jej odwidzieć
i organizuje ucieczkę Jake'a. Nieładnie tak robić z bohaterów rozchwianych idiotów, oj
nieładnie.
Nie podam konkretów ale tak jak pamiętam, że kilka razy podczas oglądania
wcześniejszych odcinków żachnąłem się na scenariuszową głupotę to nie było to tak rażące
jak to. A szkoda bo sam pomysł na serial podoba mi się, pierwsze odcinki wciągające,
potem trochę nudnawo i pomijając to wyżej znów ciekawie pod koniec. Dam drugiemu
sezonowi szansę ale z zastrzeżeniem, jeszcze jeden taki wygłup i do widzenia.
joozef, aleś ty tępy chłopaku, przecież ona od początku udawała, że przeszła na stornę Sheri... Od początku planowała i wiedziała, że tylko wten sposób nie zostanie odsunięta od Jake'a i będize mu mogła pomóc uciec. Przecież cała komisja była przekupiona przez tą organizacje, wiec musiała wejść w szeregi wroga by dokonać dywersji.
Masz całkowitą rację, serial nie był na mój poziom. Do tak niskiego poziomu ja nie będę się zniżał. Może jak ktoś w swoim życiu widział mało filmów i seriali to "Touch" będzie dla niego zaskakującym, wciągającym, ciekawym serialem. Ja widziałem już wiele filmów i seriali, jestem fanem gatunku Sci-Fi, Fantasy i właściwie lubię wszystkie gatunki, ale ten serial powinien należeć do gatunku szmira i niedorzeczność.
Po prostu serial stwaia widzowi spore wymagania intelektualne i niestety sporo osób nie jest w stanie sprostać.....
Serial naprawdę bardzo fajny... Wiadomo cos na tem 2 sezonu ? PS co do oglądalności to Touch ma większa publikę niz np Gra o Tron.
Owszem ma, ale zauważ, że Touch jest nadawany na FOX-ie, a Gra na HBO, który jest stacją kablową w USA. Jeśli chodzi o ogólną liczbę widzów owszem wygrywa, ale jeśli chodzi o grupę najważniejszą 18-49 Gra o Tron wygrywa już 6 odcinka na Touch'em.
Ja jestem po 4 odcinku, serial dość dobry, ale strasznie irytujący jest ten dzieciak, strasznie działa mi na nerwy.
jestem po obejrzeniu "gra o tron" "rodzina borgiów" "co ludzie powiedza" "allo allo" "MASH" "LEGENDA O jANUSZKU" i wielu innych-uważam ,że "touch"z tyle seriali co bejrzałam jest best.(gotowe na wszystko 6 stop pod ziemia chlopaki z barakow jak pozanalem wasza matke 4440 i wiele in.)
Wiewie co mnie kreci w tym serialu?teksty.Serial jest trochę nierówny-ale teksty są o tym i co czuję-co czuję o naszym świecie.
Skupcie się na tekstach a nie na fabule-dla mnie to jest number one.