PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=227043}

Trójkąt

The Triangle
2005 -
6,6 2,2 tys. ocen
6,6 10 1 2222
Trójkąt
powrót do forum serialu Trójkąt

Początek obiecujący....potem coraz słabiej, aż wreszcie beznadziejny finał.
-SPOILER-
Scenarzyści zamiast postawić na ciekawe wątki naukowo fantastyczne, dodać nutke thrillera i akcji, to zrobili z tego kolejny film o amerykańskich służbach specjalnych które ukrywają jaką tajemnice. Ile można... Dodatkowo akcje z udziałem papierowych bohaterów z minuty na minute stają coraz to bardziej niedorzeczne i kończy sie na tym, na cały miniserial podchodzimy bardziej na pół-serio.
Największym błędem, tak jak mówiłem, było wmieszane do tej całej intrygi amerykańskich służb specjalnych , które oczywiśćie maczają palce we wszystkich dziwnych zjawiskach na tym świecie. ehh
Poza tym nie rozumiem czemu twórcy rozszerzyli działanie trójkąta na cały świat... Zamiast skupić sie na klimatycznym, jednym miejscu i tam wyjąsniać dziwne zdarzenia, to zrobili z tego typowy film o globalnej katastrofie spowodowanej eksperymentami amerykańskiego wojska. Zupełnie niepotrzebnie...
Coś o plusach... Największym chyba jest muzyka, która od razu wpada w ucho i odpowiada klimatem serialowi. Aktorzy, może i fajnie dobrani, ale umiejętnościami aktorskimi raczej nie grzeszą. [No może poza Samem Neillem] Zdjęcia i efekty specjalne, jak na mini-serial na dorbym poziomie.

Podsumowując...nie zachwycił mnie. Spodziewałem sie czegoś o wiele lepszego. Dostałem mierny serial z mierną fabułą. Szkoda...bo potencjał całej zagadki trójkątą jest olbrzymi i widać jeszcze czeka na utalentowango scenarzyste....