http://www.youtube.com/watch?v=ljmT6YPvZE4, i jakie są wasze wrażenia ? :)
owszem :) orion jest słodki, ale skrapleciki jeszcze słodsze!!! :) te ich fioletowe oczka...i szczęka pełna ostrych zębów.... szkoda że je zamrozili... :(
Ten link na gorze is dead także daje nowy jeszcze dla zainteresowanych http://www.youtube.com/watch?v=50M60kc4V0M&feature=g-hist&context=G2e18deeAHT1M5 CQAFAA
I skraplety chyba jeszcze zobaczymy ~
Właśnie znalazłam(bo wstałam dopiero ;D) , ale ktoś już mnie wyprzedził :)
Dziękuję :*
O Boże hahaha.....13:24 no nie mogę z tego...hahahah..jeszcze nigdy nie widziałam tak upokorzonego Optimusa...hahahaha
No ta sytuacja jest mega... XD ciesze się że, Wheeljack zostaje na ziemi, robi się coraz ciekawej, ciekawiej, ciekaaaaaaaaaaaaawiej~ *^* jak transformował się w samochód to skojarzyło mi się odrazu z moim kochanym świętej pamięci Jazzem [*] A ta bomba na Bulkheadzie... boże myślałam ze go rozsadzi = = ' ulżyło mi jak ten Con ją rozbroił.
ja wysiadłam przy scenie Optimusa na statku z Wheeljack'em, no jego mina :D :D :D :D
jak na razie druga seria idzie im po porostu świetnie :D
Wiecie co, może mnie się trochę wydaje ... ale czy Optimus się nie zrobił jakiś tak bardziej """wyluzowany""" (na tyle na ile optimus może być wyluzowany) po tej akcji z wykasowaniem pamięci? Taki jakoś bardziej emocje pokazuje, minimalnie, ale coś tak jakby... a nie kamienna twarz i jedziemy :D Nie wydaje wam się?
Może... trochę go z ta akcją z pamięcią przybiła, ale Optimus nie należy do rozrywkowych botów... (może dlatego ta scena mnie tak rozbroiła)
Co ty gadasz?! Optimus jest najbardziej rozrywkowym botem jakiego znałam!!!...... (ale nie jest tego świadomy =D)
Nawet przed praniem mózgu robił różne śmieszne rzeczy.......
=D
nikt nie wie co w nim siedzi, mówisz? które momenty z Optimusem ci się podobały? ja najbardziej ze wszystkich scen uwielbiam jak Miko i Raf chcą przed nim ukryć sprawę z wyścigiem, a potem jakie ma wejście jak wyjeżdża wprost na Knock Out'a, no kocham ten serial :D :D :D :D :D :D
Nie wiem... wszystkie sceny... nie odcinki...!!!! Kurcze wszystko mi się podoba... Ale w najbardziej podoba mi się jak walczy z Knock Out'em.... Knock Out.. jast SUper... i cała reszta też! =D
Cała seria TF : Prime jest serią według mnie epicką i kto wie, może wkrótce nawet będzie lepsza od G1? :)
Ale prosiłabym o jeszcze więcej Optimusa, KnockOuta i Megatrona ;DD
Swoją drogą przed nami 7 odcinek 2 sezonu. A jest ich 22....bedzie MORDOR, jak to by powiedział pan Patryk Rojewski(ROJO13 ) :)
Aż się doczekać nie mogę! nie czytam nawet opisów odcinka żeby być jeszcze bardziej zaskoczona :D
Kolejny odcinek :
http://www.youtube.com/watch?v=j6FO8u0BpCs
Biorę się za oglądanie ;D
OK.......po kilkunastominutowym ochłonięciu mogę spokojnie powiedzieć,że ten odcinek był jednym z najlepszych :)
A zakończenie wygląda bardzo obiecująco.
Jednakże powiem,że scena kiedy Optimus miał już już na muszce Megatrona......dawała nadzieję, a tu...d............przyleciały inne Deceptikony. Nosz kurcze :(
No i to jeden z najsmutniejszych odcinków. Będziemy o nim zawsze pamiętać. Biedny KnockOut stracił swojego partnera :(
R.I.P BreakDown [*]
Ciekawe co na wieść o śmierci Brekdowna [*] powie Konockout. Ehh... tak to się kończy jak 75% mózgu obejmuje głupota i chęć rozwalania = = '' Ta pajęczyca mnie wku*wia ... mógłby ja ktoś kropnąć, ale jak by się tak stało to dziwnie by bez niej było o.o Scena jak Megatron upadł przed Optimusem zrobiła na mnie ogromne wrażenie... wielki Megatron, słaby, bezsilny, czekający aż Optimus wypowie słowa "Twoje ostatnie życzenie Megatronie?", a Megatron odpowie "Twoja śmierć!!" i wtedy Op zgasi jego iskre, nastanie pokój i bla, bla, bla ... żyli długo i szczęśliwie wszyscy oprócz Knockouta... gdyby to było takie proste... hmmm.. Optimusem rządzi chęć zemsty (to widać wyraźnie) bo jak zawsze wyznawał zasadę "nie kopie się leżącego" tak dziś wycelował w Megsa i był skłonny go zabić. Gdyby nie te decepty "klono-bliźniaki" to seria TF Prime zakończyła by swój żywot. No bo o czym tu gadać jak nie o wojnie między chcącym pokoju Opem, a żądnym władzy i zniszczenia Megsem. Tylko jedno mnie zastanawia... dlaczego Megatron tak nagle osłabł po walce z tym Insectoconem, zawsze napieprzał sie z OPem i innymi i jakoś zachowywał formę a teraz robaczek go powalił, choć trzeba przyznać robaczkowi, że mu dobrze szło. Arcce jest strasznie porywcza, ja rozumiem że chce się zemścić za partnerów, ale czasem przesadza i burzy Opowi plany ~ zła kobieta... MECH (bo chyba tak się nazywa to "stowarzyszenie przyjaciół i znajomych" Silasa, zdaje się, że ożywią Breakdowna... ale tak go sfixują, że postrada zmysły biedaczek. (chociaż nie wiem czy już nie za późno) Tak jak Fanka_TF wspomniała to był jeden z najlepszych odcinków i zapowiada się, że będzie tylko lepiej. Ciesze się, że postacie i ich charaktery w tej serii TF są tak dobrze rozwinięte co czyni ją (mimo iż to kreskówka) lepszą nawet od "Transformers Movie" Cieszy mnie także to, że w końcu nie było w tym odcinku tych wkurzających dzieci, moim zdaniem nie są potrzebni, no może Jack bo on coś wnosi do ogółu, ale Miko i Raf - no coś mi nie leżą. Dobra to tyle bo się rozpisałam... o ho ho ho... dziubaski dla was misiaczki~
Oj zgadzam się, zgadzam się z tobą kochana :)
Uwierz mi, żebyś widziała co wyczyniałam, kiedy potężny i najbardziej zły i be(;D) Megatron upada przed Optimusem, a ten kieruje w jego stronę gotową do wystrzału broń....
Ale...nie sądzę by to zemsta kierowała Optimusem. To najwspanialszy bot, który w swojej iskrze(która możemy utożsamiać z ludzkim sercem) nosi wolność, miłość i sprawiedliwość. Myślę, iż właśnie ta ostatnia wartość kieruje nim i jego postępowaniem w stosunku do Megatrona - aby ten poniósł najwyższą karę za to co zrobił, tzn. za zniszczony Cybertron, stracone przez niego i jego armię pokolenia Cybertronian.....I to jest jedyna i jak najbardziej słuszna kara. Osobiście lubię Megatrona(co kontrastuje z moją miłością do Optimusa), lecz kiedy pomyślę o tym co zrobił...no cóż robi mi się przykro. Czemu zawsze to ci "źli" muszą mieć bardziej rozwiniętą i interesującą osobowość? I czemu to oni właśnie mają w sobie to "coś" co przyciąga do nich fanów?...Może tak było zaplanowane, może nie...nie mnie oceniać.
Co do Arcee to zgadzam się z tobą - jak na swój wiek i doświadczenie jest bardzo porywcza, co psuje w pewnym stopniu jej postać, a jest ona ciekawa.
"MECH (bo chyba tak się nazywa to "stowarzyszenie przyjaciół i znajomych" Silasa)" - sprawiłaś, że moją twarz nawiedził uśmiech, bo jeszcze nie przeczytałam takiej opinii odnośnie nich. Ale jeżeli chodzi o mnie to nie chcę żadnego wskrzeszania bohaterów - NIE NIE i jeszcze raz NIE! Takie akcje zabijają ducha serialu. Szkoda mi BreakDowna - lecz nie chcę jego powrotu. Mogą wstawić kogoś na jego miejsce :)
Ciekawi mnie też jak zareagował KnockOut na jego śmierć. Rozpłakał się, przyjął to obojętnie ,wkurzył się? Jejciu, ile nas ominęło :) Mam nadzieje, że pokażą to w next odcinku:)
Moim zdaniem Knockout... rozpłacze się. a kto by tak nie zrobił na wieść że ukochany przyjaciel stracił życie, i to jeszcze w tak bezsensowny sposób :( Trochę szkoda mi Brekusia bo był dość ciekawą postacią lecz nieco mało kierującą się rozumem. można by powiedzieć że bardziej kierował się swym młotem niż rozumem i rozsądkiem. Ciekawa jestem jaki będzie następny ruch MECHU, czy znów zdecydują się zbudować robota... no cóż w końcu wiedzą jak go ożywić, mają "część" Stara, wiedzą jak sprawić aby ich ,,dzieło" transformowało się w jakiś pojazd i mają części Breakdowna. To wszystko daje im dość dużo aby stworzyć nie ,,cień" transformerów ale prawdziwego transformera ;) Megatron też był niezły, ale zdziwiło mnie to że o mało co nie pokonał go robaczek, którym już dawno powinien zamieść podłogę ;/ a potem jeszcze ten upadek tuż przed Optimusem. I o mało co nie śmierć Megcia... Ja na miejscu Optimusa strzeliłabym ale było by to zbyt ryzykowne. Ciekawi mnie też to jakim cudem na ziemi wzięło się tyle Insektobotów przecież nie mogły przylecieć niespostrzeżenie na ziemię, którą cały czas ,,monitorują" autoboty. Przecież skanery wykryły by je bez problemu... Może przekonamy się o tym w następnym odcinku ;)
P.S. Przepraszam za wtrącenie się do rozmowy ;)
Ale skądże, cieszę się,że się odezwałaś, tak dawno Cie tu nie było )
Co do Insektobotów to nie mam bladego pojęcia skąd wzięły się na Ziemi....
A jeżeli chodzi o M.E.C.H to w następnym odcinku "Nemesis Prime" to trwają spekulacje iż ten "zły" Optimus to właśnie ich twór :)
Nie wytrzymam do Wielkiej Soboty.....(ale się złożyło XD)
Zapowiedz kolejnego odcinka mrozi krew w żyłach~ To tylko 6 dni....... 6 dni ...s z e e e e e ś ć _d n n n n n i i i. . . za długo! >_<
A co do MECH-u, pamiętacie, taki odcinek był kiedyś jak porwali Breakdowna i wyrwali mu oko :( Wtedy Optimus wraz z botami przybyli mu na ratunek i Silas zeskanował Optimusa. Może to ma jakiś związek >?<
No nie może, tylko na pewno :)
Skądś przecież musieli zdobyć jego szczegóły anatomiczne, więc teraz, kiedy posiadają niezbędne części potrzebne do ożywienia Transformera mogą "legalnie"go sobie zbudować :)
Ciekawa jestem jak Optimus zareaguje, kiedy usłyszy, że jego klon (a może Fowler zarzuci nawet że to on) zaatakował bazę wojskową XD
Szykuje się kolejna epicka mina XD
Jeszcze PIĘĆ DNI..........(z czego 3 dni w szkole - grrrrrrr..........)
No nic...trzeba to przetrwać :)
Okej moje 5 groszy :D
związek ? na pewno Silas kocha Optimusa ;) Breakdown - olbrzymia strata nie zdziwię się jak Knockout się wku#@$5 khmm.. znaczy zły będzie... ciekawe co Bulkhead na to, nowy odcinek naprawdę był dla mnie olbrzymim zaskoczeniem, a scena Megatron na łasce Prim'a jakoś... Optimus się wahał, coś czuję że by nie strzelił nie mam pewności ale tego się nie dowiemy, Insektocony to pewnie coś jak ta armia, ta wskrzeszona przez Megatron'a. No i przyznajcie ''Nemezis Prime'' ooooo... to mówi samo za siebie, będzie balanga XD
'Szykuje się kolejna epicka mina XD" to mnie rozwaliło =D, Op zawsze szczela takie WTF face jak jest w szoku~
"Silas kocha Optimusa" hehehe to jest bardzo chora miłość ! A co do Bulkheada to rzeczywiście, nie zastanawiałam się nad nim, nawet mi przez myśl nie przeszedł... Odbiegając od tematu, jakoś teraz sobie uświadomiłam, że bardzo bym chciała zobaczyć jak Opek walczy z Knockoutem to by mogło być epickie. Oni już kiedyś ze sobą walczyli? Jakoś mi to chyba umknęło jeżeli był taki moment.
Tak była chyba scena jak walczyli tak przez chwilę- raz koło muzeum ale to nie była taka walka, drugi raz ich widziałam chyba w tym odcinku z tą wiedzą o syntetycznym energonie co ją Bulkhead wchłoną (odc.21).
mi to wszystko jedno co bedzie w nastepnym odcinku.... JA CHCE BREAKDOWNA I TO ZARAZ!!!! ta suk* Airachnid zabiła go, choci ona mu się (trochę) podobała... co za świństwo! nie wyobrarzam sobie Knock Out bez Breakdowna... i odwrotnie..... czuje się taką pustką... =(
racja, durna Arachnid wszystko zepsuła! Ciekawa jestem czy Knockout postanowi się na niej zemścić za uśmiercenie jego przyjaciela... chociaż w sumie... lepiej niech się nie zbliża bo raczej myślę że nie dałby sobie rady i skończył tak jak Break :( i od razu ostrzegam jak uśmiercą Knockouta to pojadę pod dom producenta i będę protestować ;) to samo tyczy się utraty Optimusa. Mam nadzieję, że w tej serii jednak go nie uśmiercą bo jakoś nie wyobrażam sobie tego serialu bez niego...
zgadzam się z toba absolutnie.....
mam taką cichą nadzieje, że Break... wróci... nie wiem jak, ale może znajdzie się jakiś sposób. byle nie ciemnym energonem, bo w tedy to jż mi się nie bedzie podobać tak jak w tedy
Boże..., przeciesz Knock Out nie przeżyje bez Breakdowna... przeciesz on wykonywał za niego czarną robote? Jak on sobie poradzi... załamie się
No, ciekawa jestem jak KnockOut sobie poradzi :) Połamie sobie paznokcie? XD
Ale...dziewczyny nie chce was zranić, ale ja nie chce jego powrotu. Wystarczyło to ,iż Megatron już zmartwychwstał. Tyle starczy. Mam nadzieję, że nowy odcinek wynagrodzi nam jego utratę pokazując nam mix min Optimusa, który "wrąbie" się w szok, kiedy dowie się że zaatakował ludzkich żołnierzy :)
,,No, ciekawa jestem jak KnockOut sobie poradzi :) Połamie sobie paznokcie? XD" hahahaha spadłam z krzesła xD Mam nadzieję, że Optimus znowu strzeli jakąś przezabawną minę xD i że będzie dość zacięta walka: Optimus Prime vs. Optimus Klon, i że przez tą walkę nie zdemaskują się. ale to by było coś: ludzie załatwiają sobie swoje sprawy, piją kawę i tu nagle wpada OP i drugi OP i w walce demolują pół miasta :)
Oj przestań bo spać nie będę mogła ;D
Jejciu, ale by było fajnie :)
Chciałabym to zobaczyć :)
Czemu ten czas tak wolno mija ?:(
rozumiem..... ale ja tak go lubiłam.... cóż, fajnie było ale sie skończyło
a zresztą jestem też ciekaw co bedzie w następnym odcink... jeszcze 5 dni... oby było coś dobrego, bo nadal będe pobolewać za Breakdownem
i z tego co pamiętam Comsing8 Optimus ( w odc. 21 ) nieźle mu ( tj. Knockoutowi ) dokopał :)
Knockout konta Optimus i komu kibicować ?.... no dobra dobra ja w każdej kategorii za Wielkim bossem ale jak jest Knockout to nie wytrzymuję :3 świetnie wyglądał w scenie jak podsłuchał Scream'a, coś czuję że teraz Megatron każe mu łazić na misje z tym bliźniakiem...
no i kurcze już takich fajnych bijatyk nie będzie, tego całego klono bliźniaka załatwią w 3 sekundy a Knockout da nogę... no cóż... czyli tak jak zwykle :/ straszliwy pech z tym że Breakdowna załatwiła... KOBIETA! pragnę to podkreślić ;) Oby Knockout się zemścił na Arachnid, czekam na to z zapartym tchem :) ale jak zwykle czas leci straszliwie wolno i przyjdzie mi czekać pół tygodnia :(
dla mnie najgorszy czas jest po obejrzeniu odcinka i w piątek, sobotę wtedy jestem najbardziej nakręcona na odcinek :D ale tak w sumie to jakoś wybitnie nie przepadam za tym bliźniakiem, jak dla mnie to on trafia do najniżej ocenianych postaci tego serialu (czyli ocena 4+)
Miejmy nadzieję, że bliźniak podciągnie się jeszcze i zrobi coś "fajnego", bo w końcu każda postać w TF: Prime ma rozbudowaną osobowość, więc radzę tyko poczekać.....jeszcze 4 dni(do niedzieli :( )
http://www.youtube.com/watch?v=JEdZ-yjxHLI&feature=relmfu nieźle... xD znalazłam jakiś dziwny filmik zapewne już każdy z was go widział tylko ja jestem do tyłu ;)
Widziałam ,widziałam, haha, za pierwszym razem to mnie to powaliło ;D
Zakończenie najlepsze - Optimus like a G1 :* ;D
http://www.youtube.com/watch?v=vgDLI2j5yUc&feature=related - to też pewnie widziałyście, ale to jest moje ulubione znajdziątko~ =D