7,0 1,1 tys. ocen
7,0 10 1 1106
Transformers: Prime
powrót do forum serialu Transformers: Prime

http://www.youtube.com/watch?v=ljmT6YPvZE4, i jakie są wasze wrażenia ? :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Nowy odcinek "Nemesis Prime" :
http://www.youtube.com/watch?v=7ikOk9KzqYQ

Fanka_TF

Ooooo znowu mnie ubiegłaś ! ;D właśnie miałam go wklejać ehh... może następnym razem XD

Chester0410

Jaaa normalnie jestem w szoku po tym odcinku... już myślałam, że ta podróba, naszego Opa zabiła... szkoda że Silas nie zginął i ta scena z ciałem Breakdowna o.o Wogole to dialogi z Transformers 1 - kinówki , jak Blackout "rozbraja bazę wojskowa" tylko tu był Opek. Eh do następnego odcinka. Czyli tydzień ... uhh. ;/ A i Op strzelił fajną minę jak boty do niego celowały w bazie :D taką typu trochę "wtf" i trochę "O matko czemu do mnie celujecie !? - panika"

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

Ja nie mogę hahahaha....potrzebuje kilku godzin żeby dojść do siebie.
A tak na poważnie - to jest (jak dla mnie) zaraz po "The Orion Pax" najlepszy odcinek TFP !
Wspaniały, przemyślany....i oto panie i panowie Optimus osiągnął nowy level w robieniu epickich min !(Level Up ! :D)
Już się bałam że ta podróba zabije nam Prime'a, ale nieeeee dzięki Bogu, producenci tego nam nie zrobili :)
Szykuje się powrót Silasa w ciele BreakDowna - ale niestety prawdziwy BreakDown już nie żyje :(
Ciekawe co zrobi Silas. Może wniknie w szeregi Deceptikonów, przekonując ich, że jakimś cudem udało mu się przeżyć? (SO MANY FEELING! ) KnockOut by się ucieszył :) By było epickie "tuuuuuuuuuuuuuuuuuulimyyyyyyyyyyy" :D
.....Tak tak mam chorą wyobraźnię.

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Odcinek jak zwykle 10 gwiazdkowy, normalnie zamurował mnie już na samym początku :) wiem że możecie się ze mną nie zgodzić (i doskonale to rozumiem) ale fajnie byłoby gdyby odcinek był dłuższy :D ciekawe czy jeszcze zobaczymy Nemezis Prime.

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

No, coraz bardziej mnie denerwuje ta długość odcinków...mogliby zrobić chociaż z pół godziny :(

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

W tym odcinku zwłaszcza dało się to odczuć...
mogliby przedłużyć Nemezis... albo może zrobić dwu-częściówkę (co by jeszcze mocniej nakręciło bo odcinek naprawdę był bbbbbbaaaaaaarrrrrrrrrrrrrddddddddzzzzzzooooo ciekawy)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

zgadzam się, mogli by zrobić dłuższy odcinek, i "wsadzić" do niego więcej walki Optimusów ;) odcinek był jednym z najlepszych, choć przyznam się bez bicia że zamarłam, kiedy klon zranił Optimusa, myślałam że już po nim, dobże że trafił w bok a nie w komorę iskier ;) bo bez OP ten serial byłby dużo, dużo słabszy :D

P.S Wesołych Świąt życzę :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Wzajemne :D
kiedy NP trafił OP w bok to jak by mnie trafił... i jak przymrużył oczy :(

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Wzajemnie kochane :*
No ja myślałam, że mi oczy z orbit wyskoczą, tak sie wystraszyłam, ale Optimus jest twardzioch, byle podróba go nie zabije ;D ♥

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

:D święta racja, no i całe szczęście, że OP się z tego ,,wylizał" ;) nie życzę mu takiej śmierci, nie w ten sposób. i jeszcze w tym odcinku zdziwiło mnie to, że Foller potrafi się bić!. zawsze uważałam, że to taka "ciepła klucha" która umie tylko się wydzierać na innych i wpadać w opresję ;) choć przyznam jego wytrzymałość na tortury jest dość dobra ( wnioskuję po pierwszych odcinkach, kiedy Star go złapał i chciał z niego wyciągnąć położenie bazy autobotów ) ;)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

No nie i ten jego brzuszek-pączuszek wskazuje że facet w domu nie robi nic więcej tylko siedzi przed TV z chipsami i browcem, a tu się okazuje,że potrafi całkiem nieźle walczyć :) No i jego teksty zawsze sprawiają, że na mą twarz wita uśmiech :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Na początku odcinka było gorąco ;) (aż mnie zatkało jak zderzak samochodu się urwał) nie zadziera się z Fowlerem.

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

,,brzuszek-pączuszek" hahahahaha xD doskonałe podsumowanie ;D oj tak... Foller w niektórych momentach jest świetny czasem też robi jakieś super miny jak np. w odcinku Orion Pax part 2 kiedy udawał cona i rozmawiał z Breakdownem :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Jak wtedy spytał Breakedown'a co u niego ? to myślałam że padnę :D:D:D

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

No ja popłakałam się z tego :)
A zauważyliście, że sama scena jest podobna do tej ze Star Wars? Kiedy to Luke i Han Solo ratują księżniczkę Leię to wtedy Han też się pyta żołnierzom co u nich...sytuacja normalnie identyko, ale dzięki minie Fowlera 100 razy lepsza :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Dawno już nie oglądałam Star Wars ale wierzę że taka scena mogła być :D, a tak wracając do wcześniejszych odcinków, to ja się
najmocniej popłakałam ze śmiechu przy pierwszym krzyknięciu
Ratchet'a - to było potrzebne ! (i przy następnych), i jeszcze najmocniej przy tej minie Optimusa w statku z Wheeljack'iem ;)

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

tak, tak ta mina była świetna xD jak Optimus strzeli minę to... wszyscy spadają z krzeseł xD Knockout też czasem ma jakieś świetne miny, np. w odcinku Operation Bumblebee part 2. To spojżenie jak Breakdown na niego spadał xD hahahaha ;D

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Dobrze że w tym serialu dają takie od czasu do czasu sceny do
pośmiania się :D serial naprawdę jest dobrze zrobiony, jeszcze bardzo mi się podoba że jest Arcee - kobieta w drużynie
Prime - chwała za to XD - chodź miewa ona trudny charakter ale i tak ją lubię (5+)

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Arcee ma swoją przeszłość, i aby ją polubić trzeba ją zrozumieć. Jest dość niezłą postacią, ale czasami mnie wkurza...

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Jak pisałam ;) ma trudny charakter ale cieszę się że jest ktoś taki w drużynie :)

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

Jak dla mnie to Arcee jest najlepiej zrobioną Autobotką jak do tej pory.
Ma bogatą i zarazem przerażającą przeszłość(śmierć jej towarzyszy) jak i ciekawy i trudny charakter. Całkowite przeciwieństwo tej Arcee, którą znamy z G1. W końcu mamy niezależną botkę, a nie "ciepłą kluchę", która nie robi nic tylko ugania się za Springerem lub Rodimusem ;)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Dokładnie!!!!!!!!!!!!!!!! :D

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Święta racja :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Nowy odcinek "Grill" :
http://www.youtube.com/watch?v=LPllosfmTiM

PS. I znowu Cię ubiegłam, Chester :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Najlepsze było na końcu :D

Comsing8

Dopiero się obudziłam także... gratuluję ubiegnięcia mnie ;D Idę oglądać. ~

Fanka_TF

Końcówka była epicka. hahaha :D Nie mogę nooo~~ <lol2> Op jest taki uroczy ;*

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

Hej sorry że tutaj zadaje to pytanie (i że mogę wyjść na idiotkę) ale czy to możliwe że Cullen ma Facebook'a, bo na deviant ktoś stworzył konto i podpisał się jako Peter Cullen, a żebym w to uwierzyła potrzeba chyba cysterny z procentami i pudła chipicao...

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

No i osobistego peterbita pod domem, cu? :D
Tak, Cullen ma oficjalnego Facebooka, wystarczy poszukać, ale on chyba go sam nie prowadzi z tego co wiem.
A to na deviancie - równocześnie może to być Frank Welker, Johny Deep, a nawet sam Optimus - na takich stronach nie warto naprawdę wierzyć wielu osobom, wielu podaje się za kogoś kim nie jest,np. sama osobiście śledzę posty "prawdziwego" Rodimusa lub Sentinela Prime'a także wiesz o kant krzesła roztrzaskać taką prawdziwość :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

Nie no byłam ciekawa tego Facebook'a bo niby mówią że to taki zaufany portal (ja osobiście mam tylko konto na filmweb, deviant i youtube,)
chyba jedyny sposób na jakiś kontakt to chyba tylko ten tradycyjny... ale bym ziała jakby miał
e-mail'a :D :D.
Co do odcinka to był na 9 gwiazdek (czyli najniższa u mnie ocena ale i tak fajnie się oglądało).
Ehh... i znowu czekaj tydzień...

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

No nie, ja myślałam, że umrę, zwłaszcza kiedy generał powiedział UNICORN hahaha ;D No nie mogłam popłakałam sie...a op na końcu...nie mogę i chyba wiem czemu miał maskę, bo inaczej by nie zachował takiego pokerface'a ;D ....*dying*...

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

hahaha, i pragnę zauważyć że w masce jest jeszcze słodszy :)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

...ON JEST MÓJ !! :D
Już go sobie zamówiłam XD

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

dobra dobra, spokojnie ja już ,,zabukowałam" Knockouta ;) po prostu stwierdzam fakty :D

The_Darkest_Charlotte

Hahahahaha .... No i znowu to samo ;D Ja lubiłam Brakdowna... taki słodki, nieokrzesany głupek ... tyle, że on już nie żyje T^T. Przerzucam się na Megatrona~ O ho ho ho ... lubię zło ^ ^ Kibicuje Botom oczywiście, Optimus urzeka mnie swą osobą, ale jeżeli rezerwujemy sobie te istoty to ja chce Megsa ;D

ocenił(a) serial na 10
Chester0410

Spoko, ciekawe kto weźmie Stara ;D <lol>

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

hmm... wydaje mi się, że kumpela mówiła że jej się Star podoba...
A i tak zapomniałabym moja 2 kumpela prosiła mnie o ,,zabukowanie" Bumblebee ;) wyjaśnienie: Podobają jej się jego oczy i to jak się wścieka ;)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

wybaczcie za ,,zabukować" ale to słowo chodzi mi po głowie razem z ,,padaka", ,,programujesz w html" i wiele wiele innych xD to ostatnie to podobno na Geoinformatyce w Krakowie ( AGH ) największa obraza xD

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Dobrze, więc Optimus, Megatron, Bumblebee, KnockOut i Starscream są "zabukowani"....okej rzucam następne wyzwanie - kto bierze Soundwave'a :) ?

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

spróbuję popytać jutro w szkole xD być może ktoś się skusi na to ciche ,,ciacho" ;)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Niestety... większość odpowiadała: ,,Soundwave?.....eeeeeeeee..... a kto to??? a już wiem to.... ten samolot... nie... to jednak nie jest on..." ;)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

biedny Soundwave...

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

OMG, nie no ;D
Eee tam nie znają się :)
Soundwave jest ekstra, jeden z ulubionych ale i tak nawet on nie pobije Optimusa :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

moim zdaniem Soundwave coś tam ukrywa. niby czemu w ogóle się nie odzywa. może skrywa mroczny sekret ze swojej przeszłości xD mogli by rozwinąć jego postać, no bo w końcu rozwinęli prawie wszystkich ( mam na myśli: Optimusa, Megatrona, Arcee, nieco Bumblebee, minimalnie Starscreama ( chodzi mi o to że ciągle wszystkim przypomina że był tym co wykrywał energon czy coś takiego xD ) arachnid w sumie też... ) a biedny Soundwave? no owszem coś producenci napomknęli, że był jednym z pierwszych sprzymierzeńców Megatrona, ale ja żądam więcej xD

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

No i co ciekawe, Soundwave MIAŁ twarz z tego co pamiętam....a to co teraz ma to maska(wścibskość ludzi z tumblr.com ;D) .....jejciu...dawno go ni było...ciekawe co z tego wyniknie...nie mogę się doczekać następnego odcinka :)

ocenił(a) serial na 10
Fanka_TF

możliwe, że producenci nie mieli pomysłu na to jak ma wyglądać Sound. lub coś jednak pod tą maską jest ;) ciekawe czy kiedyś ją zdejmie ;)

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

wiecie co ja bym chciała, skoro w ostatnim odcinku podsumowali najważniejsze wydarzenia to ja chcę odcinek który opisuję trafienie Transformersów na Ziemie i całą akcję jak Autoboty dostają bazę itp. no i jakby był taki odcinek to by było trochę Cliffjumper'a, a trochę chciałam go poznać jaki dokładniej miał charakter.

ocenił(a) serial na 10
Comsing8

racja, trochę za szybko pozbyli się Cliffjumper'a... szkoda bo wygląda na sympatycznego gościa, a raczej wyglądał :/

ocenił(a) serial na 10
The_Darkest_Charlotte

Jak już wspominałam przy BreakDown'ie - zero przywracania do życia. Kropka. Takie sytuacje niszczą film/serial.
Ale zainteresowana byłabym historią Arcee i Cliff'a. Jak się poznali, jak bardzo Arcee przeżywała stratę swojego dawnego towarzysza, czy Cliff ją pocieszał, czy coś się pomiędzy nimi zrodziło itd. Ale wątpię żeby autorzy zrobili takie coś w rodzaju wspominek, chyba, że na końcu 2 serii lub ewentualnie podczas wspomnień Optimusa lub Arcee (jeżeli chodzi o moją opinię, z pewnością jego by były bardziej szczegółowe i obiektywne, ale OP nigdy nie był zbyt wylewny).