http://www.youtube.com/watch?v=ljmT6YPvZE4, i jakie są wasze wrażenia ? :)
Jaaa normalnie jestem w szoku po tym odcinku... już myślałam, że ta podróba, naszego Opa zabiła... szkoda że Silas nie zginął i ta scena z ciałem Breakdowna o.o Wogole to dialogi z Transformers 1 - kinówki , jak Blackout "rozbraja bazę wojskowa" tylko tu był Opek. Eh do następnego odcinka. Czyli tydzień ... uhh. ;/ A i Op strzelił fajną minę jak boty do niego celowały w bazie :D taką typu trochę "wtf" i trochę "O matko czemu do mnie celujecie !? - panika"
Ja nie mogę hahahaha....potrzebuje kilku godzin żeby dojść do siebie.
A tak na poważnie - to jest (jak dla mnie) zaraz po "The Orion Pax" najlepszy odcinek TFP !
Wspaniały, przemyślany....i oto panie i panowie Optimus osiągnął nowy level w robieniu epickich min !(Level Up ! :D)
Już się bałam że ta podróba zabije nam Prime'a, ale nieeeee dzięki Bogu, producenci tego nam nie zrobili :)
Szykuje się powrót Silasa w ciele BreakDowna - ale niestety prawdziwy BreakDown już nie żyje :(
Ciekawe co zrobi Silas. Może wniknie w szeregi Deceptikonów, przekonując ich, że jakimś cudem udało mu się przeżyć? (SO MANY FEELING! ) KnockOut by się ucieszył :) By było epickie "tuuuuuuuuuuuuuuuuuulimyyyyyyyyyyy" :D
.....Tak tak mam chorą wyobraźnię.
Odcinek jak zwykle 10 gwiazdkowy, normalnie zamurował mnie już na samym początku :) wiem że możecie się ze mną nie zgodzić (i doskonale to rozumiem) ale fajnie byłoby gdyby odcinek był dłuższy :D ciekawe czy jeszcze zobaczymy Nemezis Prime.
No, coraz bardziej mnie denerwuje ta długość odcinków...mogliby zrobić chociaż z pół godziny :(
W tym odcinku zwłaszcza dało się to odczuć...
mogliby przedłużyć Nemezis... albo może zrobić dwu-częściówkę (co by jeszcze mocniej nakręciło bo odcinek naprawdę był bbbbbbaaaaaaarrrrrrrrrrrrrddddddddzzzzzzooooo ciekawy)
zgadzam się, mogli by zrobić dłuższy odcinek, i "wsadzić" do niego więcej walki Optimusów ;) odcinek był jednym z najlepszych, choć przyznam się bez bicia że zamarłam, kiedy klon zranił Optimusa, myślałam że już po nim, dobże że trafił w bok a nie w komorę iskier ;) bo bez OP ten serial byłby dużo, dużo słabszy :D
P.S Wesołych Świąt życzę :)
Wzajemne :D
kiedy NP trafił OP w bok to jak by mnie trafił... i jak przymrużył oczy :(
Wzajemnie kochane :*
No ja myślałam, że mi oczy z orbit wyskoczą, tak sie wystraszyłam, ale Optimus jest twardzioch, byle podróba go nie zabije ;D ♥
:D święta racja, no i całe szczęście, że OP się z tego ,,wylizał" ;) nie życzę mu takiej śmierci, nie w ten sposób. i jeszcze w tym odcinku zdziwiło mnie to, że Foller potrafi się bić!. zawsze uważałam, że to taka "ciepła klucha" która umie tylko się wydzierać na innych i wpadać w opresję ;) choć przyznam jego wytrzymałość na tortury jest dość dobra ( wnioskuję po pierwszych odcinkach, kiedy Star go złapał i chciał z niego wyciągnąć położenie bazy autobotów ) ;)
No nie i ten jego brzuszek-pączuszek wskazuje że facet w domu nie robi nic więcej tylko siedzi przed TV z chipsami i browcem, a tu się okazuje,że potrafi całkiem nieźle walczyć :) No i jego teksty zawsze sprawiają, że na mą twarz wita uśmiech :)
Na początku odcinka było gorąco ;) (aż mnie zatkało jak zderzak samochodu się urwał) nie zadziera się z Fowlerem.
,,brzuszek-pączuszek" hahahahaha xD doskonałe podsumowanie ;D oj tak... Foller w niektórych momentach jest świetny czasem też robi jakieś super miny jak np. w odcinku Orion Pax part 2 kiedy udawał cona i rozmawiał z Breakdownem :)
No ja popłakałam się z tego :)
A zauważyliście, że sama scena jest podobna do tej ze Star Wars? Kiedy to Luke i Han Solo ratują księżniczkę Leię to wtedy Han też się pyta żołnierzom co u nich...sytuacja normalnie identyko, ale dzięki minie Fowlera 100 razy lepsza :)
Dawno już nie oglądałam Star Wars ale wierzę że taka scena mogła być :D, a tak wracając do wcześniejszych odcinków, to ja się
najmocniej popłakałam ze śmiechu przy pierwszym krzyknięciu
Ratchet'a - to było potrzebne ! (i przy następnych), i jeszcze najmocniej przy tej minie Optimusa w statku z Wheeljack'iem ;)
tak, tak ta mina była świetna xD jak Optimus strzeli minę to... wszyscy spadają z krzeseł xD Knockout też czasem ma jakieś świetne miny, np. w odcinku Operation Bumblebee part 2. To spojżenie jak Breakdown na niego spadał xD hahahaha ;D
Dobrze że w tym serialu dają takie od czasu do czasu sceny do
pośmiania się :D serial naprawdę jest dobrze zrobiony, jeszcze bardzo mi się podoba że jest Arcee - kobieta w drużynie
Prime - chwała za to XD - chodź miewa ona trudny charakter ale i tak ją lubię (5+)
Arcee ma swoją przeszłość, i aby ją polubić trzeba ją zrozumieć. Jest dość niezłą postacią, ale czasami mnie wkurza...
Jak pisałam ;) ma trudny charakter ale cieszę się że jest ktoś taki w drużynie :)
Jak dla mnie to Arcee jest najlepiej zrobioną Autobotką jak do tej pory.
Ma bogatą i zarazem przerażającą przeszłość(śmierć jej towarzyszy) jak i ciekawy i trudny charakter. Całkowite przeciwieństwo tej Arcee, którą znamy z G1. W końcu mamy niezależną botkę, a nie "ciepłą kluchę", która nie robi nic tylko ugania się za Springerem lub Rodimusem ;)
Nowy odcinek "Grill" :
http://www.youtube.com/watch?v=LPllosfmTiM
PS. I znowu Cię ubiegłam, Chester :)
Hej sorry że tutaj zadaje to pytanie (i że mogę wyjść na idiotkę) ale czy to możliwe że Cullen ma Facebook'a, bo na deviant ktoś stworzył konto i podpisał się jako Peter Cullen, a żebym w to uwierzyła potrzeba chyba cysterny z procentami i pudła chipicao...
No i osobistego peterbita pod domem, cu? :D
Tak, Cullen ma oficjalnego Facebooka, wystarczy poszukać, ale on chyba go sam nie prowadzi z tego co wiem.
A to na deviancie - równocześnie może to być Frank Welker, Johny Deep, a nawet sam Optimus - na takich stronach nie warto naprawdę wierzyć wielu osobom, wielu podaje się za kogoś kim nie jest,np. sama osobiście śledzę posty "prawdziwego" Rodimusa lub Sentinela Prime'a także wiesz o kant krzesła roztrzaskać taką prawdziwość :)
Nie no byłam ciekawa tego Facebook'a bo niby mówią że to taki zaufany portal (ja osobiście mam tylko konto na filmweb, deviant i youtube,)
chyba jedyny sposób na jakiś kontakt to chyba tylko ten tradycyjny... ale bym ziała jakby miał
e-mail'a :D :D.
Co do odcinka to był na 9 gwiazdek (czyli najniższa u mnie ocena ale i tak fajnie się oglądało).
Ehh... i znowu czekaj tydzień...
No nie, ja myślałam, że umrę, zwłaszcza kiedy generał powiedział UNICORN hahaha ;D No nie mogłam popłakałam sie...a op na końcu...nie mogę i chyba wiem czemu miał maskę, bo inaczej by nie zachował takiego pokerface'a ;D ....*dying*...
dobra dobra, spokojnie ja już ,,zabukowałam" Knockouta ;) po prostu stwierdzam fakty :D
Hahahahaha .... No i znowu to samo ;D Ja lubiłam Brakdowna... taki słodki, nieokrzesany głupek ... tyle, że on już nie żyje T^T. Przerzucam się na Megatrona~ O ho ho ho ... lubię zło ^ ^ Kibicuje Botom oczywiście, Optimus urzeka mnie swą osobą, ale jeżeli rezerwujemy sobie te istoty to ja chce Megsa ;D
hmm... wydaje mi się, że kumpela mówiła że jej się Star podoba...
A i tak zapomniałabym moja 2 kumpela prosiła mnie o ,,zabukowanie" Bumblebee ;) wyjaśnienie: Podobają jej się jego oczy i to jak się wścieka ;)
wybaczcie za ,,zabukować" ale to słowo chodzi mi po głowie razem z ,,padaka", ,,programujesz w html" i wiele wiele innych xD to ostatnie to podobno na Geoinformatyce w Krakowie ( AGH ) największa obraza xD
Dobrze, więc Optimus, Megatron, Bumblebee, KnockOut i Starscream są "zabukowani"....okej rzucam następne wyzwanie - kto bierze Soundwave'a :) ?
spróbuję popytać jutro w szkole xD być może ktoś się skusi na to ciche ,,ciacho" ;)
Niestety... większość odpowiadała: ,,Soundwave?.....eeeeeeeee..... a kto to??? a już wiem to.... ten samolot... nie... to jednak nie jest on..." ;)
OMG, nie no ;D
Eee tam nie znają się :)
Soundwave jest ekstra, jeden z ulubionych ale i tak nawet on nie pobije Optimusa :)
moim zdaniem Soundwave coś tam ukrywa. niby czemu w ogóle się nie odzywa. może skrywa mroczny sekret ze swojej przeszłości xD mogli by rozwinąć jego postać, no bo w końcu rozwinęli prawie wszystkich ( mam na myśli: Optimusa, Megatrona, Arcee, nieco Bumblebee, minimalnie Starscreama ( chodzi mi o to że ciągle wszystkim przypomina że był tym co wykrywał energon czy coś takiego xD ) arachnid w sumie też... ) a biedny Soundwave? no owszem coś producenci napomknęli, że był jednym z pierwszych sprzymierzeńców Megatrona, ale ja żądam więcej xD
No i co ciekawe, Soundwave MIAŁ twarz z tego co pamiętam....a to co teraz ma to maska(wścibskość ludzi z tumblr.com ;D) .....jejciu...dawno go ni było...ciekawe co z tego wyniknie...nie mogę się doczekać następnego odcinka :)
możliwe, że producenci nie mieli pomysłu na to jak ma wyglądać Sound. lub coś jednak pod tą maską jest ;) ciekawe czy kiedyś ją zdejmie ;)
wiecie co ja bym chciała, skoro w ostatnim odcinku podsumowali najważniejsze wydarzenia to ja chcę odcinek który opisuję trafienie Transformersów na Ziemie i całą akcję jak Autoboty dostają bazę itp. no i jakby był taki odcinek to by było trochę Cliffjumper'a, a trochę chciałam go poznać jaki dokładniej miał charakter.
racja, trochę za szybko pozbyli się Cliffjumper'a... szkoda bo wygląda na sympatycznego gościa, a raczej wyglądał :/
Jak już wspominałam przy BreakDown'ie - zero przywracania do życia. Kropka. Takie sytuacje niszczą film/serial.
Ale zainteresowana byłabym historią Arcee i Cliff'a. Jak się poznali, jak bardzo Arcee przeżywała stratę swojego dawnego towarzysza, czy Cliff ją pocieszał, czy coś się pomiędzy nimi zrodziło itd. Ale wątpię żeby autorzy zrobili takie coś w rodzaju wspominek, chyba, że na końcu 2 serii lub ewentualnie podczas wspomnień Optimusa lub Arcee (jeżeli chodzi o moją opinię, z pewnością jego by były bardziej szczegółowe i obiektywne, ale OP nigdy nie był zbyt wylewny).