Szukam podobnych anime, a nawet filmów nie tyle co w klimacie, ale przekazujące podobne treści. Gdzieś gdzie jest bohater taki jak Vash.
nie twierdzę że trafię w Twoje oczekiwania, ale spróbuj Evangelion, Cowboy bebop, Samurai Champloo.
Cowboy Bebop jest podobny (i ile nie identyczny) stylem kreski. W Samurai Champloo staram się, ale nie widzę żadnych podobieństw. Evangeliona nie ogladałam... jeszcze ;)
Mnie postacią dość podobną do Vasha wydawał się zawsze Rurôni Kenshin z anime o tym samym tytule
Zestawienie: główny bohater (mężczyzna) + absolutny pacyfizm, pomimo posiadania wielkiego talentu i tak naprawdę 'nie bycia niezdarą' jest niesamowite w erze mody na filmy typu "krew się leje" z głównymi bohaterami, którzy są facetami na 200%. Też jestem zainteresowana szukaniem w kierunku który proponujesz- anime z bohaterem typu Vash. Co wyszło z Twoich poszukiwań? Udało Ci się znaleźć inne tytuły oprócz tych które już padły?
Niestety nic nie znalazłem... pozostało mi oglądać w kółko Trigun i powiem, że już 7 razy leciałem cały sezon i chętnie obejrzę 8.
Bardzo lubię takie postacie, chociaż ciężko mi przytoczyć więcej przypadków, ale imo Goku taką postacią też jest. :)
hmm na swój sposób podobny jest Black Cat charakter bohatera podobny, tylko że nie ceni aż tak ludzkiego życia chyba, że znajomych
ale anime pełne humoru i ogólnie polecam xD
No to może ja zarzucę swoją propozycję, bo widzę, że pod względem humoru mało kto trafił w coś podobnego... ;-)
Cowboy Bebop to moje ulubione anime wraz z soundtrackiem, ale pod względem humoru do Triguna będzie podobniejsze to --> Photon: The Idiot Adventures
Co prawda tylko 6 odcinków, ale zabawa (humor) przednia :-)
Natrafiłam ! :) Tytuł: Rurouni Kenshin, Klimat sie nie zgadza, ale są podobne treści - niesamowity bohater, który preferuje rozwiązanie konfliktów bez zabijania :) Są pewne podobieństwa i są pewne różnice między Vash' em i Kenshin' em ale żeby tu nie spoiler' ować to na tym stwierdzeniu zakończę :) jeśli ktoś szuka paraleli między nimi to sądzę, że 5 pierwszych odcinków wystarczy by ocenić czy seria spełnia oczekiwania :)