PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=598313}

Triumf miłości

Triunfo del Amor
2010 - 2011
7,4 2,8 tys. ocen
7,4 10 1 2845
Triumf miłości
powrót do forum serialu Triumf miłości

Jak wyżej -Ciekawe cytaty z telenoweli
Mi utkwiło -Victoria do Bernardy ”Bóg jest wszędzie,nie mieszka wyłącznie w Pani domu”.

JulietaV

Nie ma ŻADNYCH ciekawych cytatów. Zwykła tandeta i lans. Przykro mi. Zero wartościowych sentencji.

JulietaV

A mnie śmieszy jak Max mówił Marii - Jak to możliwe, że jesteś taka piękna? blablabla
A wczoraj powiedział do Victorii - nie zwracam uwagi na urodę Marii.... i potem ta nawijka, że jest inna od reszty kobiet;)

ocenił(a) serial na 2
cocco03

Nie czarujmy się, każdy zwraca uwagę na wygląd. Gdyby nie on, Max nawet przez ułamek sekundy nie pomyślałby, że chce poznać Marię bliżej ;-).

Chociaż z drugiej strony rozumiem, co Max mógł mieć na myśli podczas rozmowy z Victorią. Pewnie nie chodziło o to, że faktycznie nie zwrócił uwagi na wygląd Marii, ale o to, że jego miłość do niej, to nie tylko zauroczenie jej ładną buzią ;-).

anita368

Tak to na pewno. Ale niestety gdyby nie uroda to na sam charakter by się nie skusił chyba ,że po bliższym poznaniu.

ocenił(a) serial na 2
cocco03

Tak, jak powiedziałam - nie czarujmy się, każdy zwraca uwagę na wygląd i jest on naprawdę ważnym aspektem w związku. Co z tego, że ktoś ma wspaniały charakter, jeśli jego wygląd po prostu nas odrzuca? Taki związek raczej nie ma szans na to, by przetrwać.

anita368

Nie ma się co oszukiwać. Ale tylko w niebie, po śmierci wygląd nie będzie mieć znaczenia. Tam spędzimy wieczność, więc po co zwracać uwagę tutaj na wygląd?Skoro po śmierci nie będzie znaczenia, a wybierzesz sobie kogoś pięknego i lanserskiego na przykład. Najlepiej by było, gdyby ludzie nie mieli ciała, byli niewidzialni, po prostu sama dusza, tylko charakter. To by było nieziemskie i cudowne, piękne. Każdy by się dobrał. Nie musiałby się martwić o to, jak wygląda.

Allende_

Niestety kult piękna rządzi.

ocenił(a) serial na 2
Allende_

Allende, nie mogę się zgodzić ;-).
Co do tego nieba i życia po śmierci, to przemilczę, bo jestem Ateistką, więc... sama rozumiesz.

Bardzo mnie cieszy, że ludzie jednak mają ciała, bo czasem natura tworzy naprawdę wspaniałe obrazki ;-). Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której wszyscy wyglądają identycznie. Piękne jest właśnie to, że każdy z nas czymś się od siebie różni i nigdy nie spotkasz dwóch identycznych osób (pomijam sytuacje, gdy mamy do czynienia z bliźniakami). Mamy różne koloru oczu, skóry, włosów. Różnimy się wzrostem, wagą, typem sylwetki. Sądzę, że świat byłby ubogi, gdyby zabrakło tej różnorodności.
Czy naprawdę mielibyśmy ochotę poznawać nowych ludzi, gdyby byli oni klonami i różnili się tylko charakterem?

anita368

Kontynuując temat wyglądu - co powiecie o metamorfozie Nathy?

Strawberry_77

a to juz była??

Princesska0512

Nie,nie było-Komuś się chyba myli z hiszpańskimi odcinkami .

JulietaV

no tak:) przecież ta telenowela nie ma końca najciekawsze dopiero po odc 100:P:P

Princesska0512

To ja wnet będę w najciekawszych, bo oglądam 80 odc po hiszpańsku.

JulietaV

Miałam na myśli to, jak się "wystroiła" na ślub Maxa i Ximeny ;) Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że po tym ślubie wszystko wróci do normy i ta właściwa metamorfoza dopiero nastąpi, tak?

jagodajulia

Dziękuję za odpowiedź ;) Ja to taka trochę nie w temacie, bo nie oglądam telki w wersji orginalnej i rzadko czytam streszczenia/spoilery. A swoją drogą, trochę to bez sensu, mogli iść za ciosem, a nie wszystko tak rozciągać w czasie...

Strawberry_77

Fajnie Linda ja zrobiła:) a jak Juanjo zrzedła mina - Nathy, to ty? hehehe
Bo on to wybrał Lindę tez bardziej ze względu na walory estetyczne.

cocco03

Hahahaha. Uśmiałam się :D

jagodajulia

Mnie powala Bernarda jak mówi do Boga-Przez Ciebie,i dla Ciebie Panie (a mówi to w kontekście swoich złych czynów).

JulietaV

To jest takie złowieszcze... Wtedy wiem, że ona jest jakąś fanatyczką.
I jeszcze jak mówi pecadora. Tylko, że największą grzesznicą to ona sam jest.

jagodajulia

Albo- "synu nie zawracaj sobie głowy grzesznikami, masz modlic się o moją duszę , aby została zbawiona".:)

cocco03

Gdyby tylko synek wiedział ,jakie Ona ma grzechy!! o zgrozo

JulietaV

Nie byłby dumny z mamusi ;) Nic dziwnego, że Bernarda co noc ma koszmary, skoro popełniła tyle grzechów.

Strawberry_77

Żal mi tych ludzi których uśmierciła-matka księdza ,a takie rzeczy wyprawia.

JulietaV

Ale ona tylko ''wymierza sprawiedliwość''. Smutny był dzisiaj pogrzeb tej siostry Clementiny ;(

Strawberry_77

Smutne i te modlitwy Bernardy do Boga-Pobłogosław mnie Panie,abym mogła wymierzać sprawiedliwość,w Twoim imieniu.A wszyscy mają ją za świętą !

JulietaV

Właśnie to jest najśmieszniejsze, chociaż Bernarda naprawdę sprawia takie pozory. Nie zmienia to jednak faktu, że jej wątek mnie ciekawi...

Strawberry_77

ja już sama nie wiem czy ona jest naprawdę taką złą kobietą czy jest chora psychicznie

JulietaV

a to z dzisiaj, Dona Milagros o Maxie: "pręży muskuły, napina tyłek, wygląda jak czajnik" :D

Becia_16

Donia Milagros to ma skojarzenia .

Becia_16

ja pikole !!!!!~<lol2>

Becia_16

Dona Milagros rozwaliła mnie tym tekstem ;)

Becia_16

O Jezuniu to było niezłe - fakt tyłek to on napina;)
A Napo - Podoba się pani? hahaha

cocco03

A Milagros: - A co, zazdrosny? ;)

Strawberry_77

Uwielbiam jak Milagros śpiewa, mogłaby to częściej robić.

JulietaV

A w ostatnim odcinku Barnarda - "Maria jest grzesznica tak jak jej matka. Oddała sie cielesnym uciechom."
No przy morderstwie to naprawdę grzech, że hoho! :D

cocco03

Jakim morderstwie ??hehe Ona dla Boga to robi :)) uważa że oddaje przysługę Bogu.

JulietaV

Tak tak;) przez Niego i dla Niego

cocco03

Zauważyłam ze najczęstsze wyrażenie ,bądź zdania w tej telenoweli to -Co tu robisz,grzesznica, podczas gdy w Osaczonej było to-wynoś się stąd albo że ktoś jest śmieciem.

JulietaV

Przypomniałam sobie jak Milagros powiedziała Lindzie, że rzuci na nia urok i sprawi, by na nosie wyskoczyła jej brodawka, a jej wdzięki szybko przeminęły:) mroczna strona poczciwej starszej pani

cocco03

Milagros jest dobra,ale do czasu.

JulietaV

Ale jak ona do Juanjo mówi - Moj syneczku a ti ti ti

cocco03

Jak do dzidziusia,ale chciałabym taka sąsiadkę.

JulietaV

Zawsze coś pysznego do jedzenia i stanie za toba murem. Choć ta sprawa z całującą sie w samochodzie Lindą...

cocco03

Właśnie,Linda jest sama,i choćby nawet ma prawo do takich rzeczy-a nie żeby ją osądzać od czci i wiary.

JulietaV

Ja wolałabym, żeby Milagros była moją babcią - jest taką ciepłą osobą (choć gdy trzeba, pokazuje pazurki) ;)

JulietaV

Niedługo będzie bardzo fany teks Maxa do Ximeny ;)

jagodajulia

O na pewno nie przegapię:)

cocco03

Max do Ximeny-Już mieliśmy wyjątkową noc,i dlatego wzięliśmy ślub-drugiej wyjątkowej nocy nie będzie.

JulietaV

Jesli to ten tekst to przecież on już był.