PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=800464}

Troja: Upadek miasta

Troy: Fall of a City
2018 -
3,9 2,2 tys. ocen
3,9 10 1 2197
Troja: Upadek miasta
powrót do forum serialu Troja: Upadek miasta

Czy ten serial może być aż tak zły?
Założę się, że chodzi o tego czarnego Achillesa. Dla rodzimych rasistów to zbyt wiele...

ocenił(a) serial na 7
eltoro10000

Jestem w połowie, ale już z całą pewnością mogę napisać, że tak zły nie jest aby go oceniać poniżej tych "wspaniałych" produkcji, które wymieniłeś. Mnie udział sporej grupy ciemnoskórych aktorów, zupełnie nie przeszkadza w odbiorze tego serialu. Nie jest to TOP seriali, na razie ogląda się przyjemnie, ocenę wystawię, jak obejrzę całość.

wojtek37k

Dokładnie.Dołączam się do pytania.Większość opinii mówi o sprzecznościach w obsadzie i że grecy biorący udział w tej wojnie przewracają się w grobie :) Mega! A to, że jest to zmyślona opowieść MIT i Ci ludzie nie istnieli, to już nikt nie zauważył.
Skupcie się, na forum ,aby opisywać i oceniać fabułę.
Czy film był dobry,czy aktorzy dobrze grali,a nie, czy mieli krzywy nos,albo że byli czarni, zieloni czy żółci!

użytkownik usunięty
piotrmag1

Nie ma znaczenia, czy istnieli naprawdę czy nie. Bohaterowie są osadzeni w konkretnych historycznych czasach i istnieją także opisy ich wyglądu. Więc oni istnieli w konkretnym świecie wykreowanym przez Homera. Może Czarną Panterę miał zagrać biały? Czy nowego Blade'a też ma zagrać biały?

Ależ oczywiście ,że ma znaczenie czy istnieli naprawdę czy nie! Jak ktoś kto nie istniał może mieć grób? Gdyby napisać ,że Homer obraca się w grobie to OK, ale wymyśleni Grecy?? To już zwykła KOMEDIA :)

ocenił(a) serial na 1
eltoro10000

Filmweb ma swój globalny odpowiednik i tam jest identyczna ocena co tutaj, więc teraz mogę wyśmiać twoje zarzuty co do rodzimego rasizmu ;p więc hahhaha z ciebie.

Daniel369

Zarzuty? Najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem, a potem się śmiej. Inaczej sam narażasz się na śmieszność.

ocenił(a) serial na 8
Daniel369

większość pewnie nawet nie obejrzała tego serialu,ale jak pojawia się czarny achilles to już trzeba wystawić 1 (trochę śmieszne ;pp)

użytkownik usunięty
sabina097

Może i śmieszne, ale mnie jako historyka zajmującego się starożytną Grecją taki obraz zniechęca do oglądania. Wolę coś bliższe oryginałowi obrazu świata wytworzonego przez Homera, który osadził ich akcje w konkretnych realiach historycznych i opisał ich wygląd.