PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617624}
2,6 17 tys. ocen
2,6 10 1 17494
1,8 4 krytyków
Trudne sprawy
powrót do forum serialu Trudne sprawy

Znaczy się, zamierzeniem twórców tego fabularyzowanego dokumentu było przemycenie "kryptokomedii" pod szyldem serialu paradokumentalnego, by co chwilę puszczać do nas oko zza kulis, w nietuzinkowy sposób wyśmiewać absurdy życia społecznego, jakże oryginalnie wytykać kłopoty w relacjach międzyludzkich i po prostu zapewnić widzom salwy śmiechu i relaks przed telewizorem?

No proszę Was, przecież nikomu z szacownych osobników pracujących przy tej wysublimowanej, błyskotliwej pozycji ani razu nie przemknęło przez umysł, że robi to na poważnie? Przecież wszyscy wiedzą, że biorą udział w konstruowaniu sprytnie zakamuflowanego serialu o charakterze humorystycznym?

... Prawda?

ocenił(a) serial na 3
Galadh

Prawda. :)
Ale wydaje mi się, że to prędzej zamysł reżysera niż grających aktorów. Lecz trzeba przyznać, że jest w tym serialu coś dziwnego, na co nawet ja dałem się skusić. Otóż ten serial jest tak denny i śmieszny, że chce się go chwilkę pooglądać, aby poprawić sobie humor. Lecz po pewnym czasie jak chce się już to wyłączyć, bo aż bolą od tego uszy, oczy i głowa to nagle obeznawszy się wcześniej z historią chcemy wiedzieć co będzie działo się dalej. I pilot ląduje na kanapie. Sam przyznam, że tak zrobiłem. Obejrzałem cały odcinek. I teraz jest mi żal samego siebie. To jest żerowanie na ludzkiej ciekawości i głupocie. Komercja w czystej postaci. Twórcy wiedzieli co robią ;).

Ice_Breaker

Taaak , ale zaprzestanie oglądania jest proste, ponieważ każdy odcinek kończy się w podobny sposób; )