Fabularyzowany dokument jest to film fabularny opierajacy sie na faktach, na
autentycznych wydarzeniach.
Trydne sprawy to zwykly serial w ktorym wszystkie sceny i wydarzenia sa fikcyjne wymyslone
przez scenarzystow. Po prostu jest to serial ktory jest robiony na wzor filmu
dokumentalnego, ma go przypominac, symulowac ale wszystkie wydarzenia sa
wymyslone.
Nie wiem jak taki gatunek sie nazywa ale Trudne sprawy nic wspolnego z autentycznymi
wydarzeniami wspolnego nie maja. Takie cos faktycznie moglo gdzies miec miejsce ale nie
jest na podstawie zaistnialych wydarzen tworzone a wymyslane przez scenarzystow od
poczatku do konca.
Jest to 'film/serial stylizowany na dokument' nie wiem jak lepiej to mozna okreslic.
dokładnie;p serial paradokumentalny tak jak np. amerykańskie "Modern Family" lub film paradokumentalny "Paranormal Activity" jest to serial/film reżyserowany, ze scenariuszem, w którym występują aktorzy (w przypadku trudnych spraw jacyś marni statyści) sprawiający wrażenie kręcenia dokumentu -_-
Filmwebowi znaFcy mysla ze to faktycznie serial dokumentalny dlatego ustawili taki gatunek filmowy dla tego serialu.
Powinno to zostac zmienione na paradokument bo z fabularyzowanym dok. to nie ma nic wspolnego.
Zolnierskie slowa, ktos zglosil i zablokowali wpis ale przynajmniej zmienilisice na dokumentalizowany bo z fabularyzowanym dokumentem to nie mialo nic wspolnego.
To jest na faktycznych sprawach i scenariusze nie są wymyślane, poczytajcie trochę o tym serialu nieuki bo to nie polski serial tylko polska wersja serialu a za granicą różne rzeczy się trafiają. Oni tam nie mają za grosz rozumu, ale dobrze widzieć dobry serial
Kto to ku*wa znowu zmienil na fabularyzowany dokument. Ja pier*ole.
To jest dokumentalizowany tak jak np. Blair Witch Project.
Sluchajcie sie ku*wa takich dzieci jak wino to daleko zajdziecie.
Wy jestescie jacys poj*ebani bylo dobrze czyli ze jest to dokumentalizowany inaczej paradokument to znowu jakis kretyn zmienil na fabularyzowany dok.
otwieam_wono troll specialnie z was debili robi. W ogole kto to moze zmieniac? Ktos musi zatwierdzic gdy ktos zmieni to ten kto to zatwierdzil na fabularyzowany dok. to niezly kretyn.
Mówiłem żebyś poczytał a nie wypisujesz bzdury to idzie z zachodu i oni opierają tam scenariusze na prawdziwych wydarzeniach, wyzywasz ludzi a sam nie jesteś lepszy
hahaha. tak tak, z antarktydy idzie i tam to sie dzieje na prawde a u nas tylko to odwzorowuja.
Gosciu to jest serial robiony w stylu dokumentu, ma go przypominac, symulowac ale nim nie jest. Caly scenariusz jest wymyslany od poczatku do konca. To ze takie cos moglo gdzies sie zdarzyc nie znaczy ze na tej podstawie jest robione.
Taki gatunek nazywa sie "paradokumentem" lub odpowiednio filmem/serialem dokumentalizowanym tak jak np Blair Witch Project.
Żaden para dokument tylko w całości opierany na historiach która zdarzyła się normalnym ludziom
Nie wytrzymam. Naprawd myslalem ze tylko ludzie po 60 mysla ze to od pczatku do konca jest na faktach. Moze jeszcze mi powiesz ze ci ludzie co to graja to im to sie przydarzylo?
Nie to im się nie przydarzyło oni tylko to odgrywają, miasta także są fikcyjne ale wydarzenia jak najbardziej prawdziwe. Ten serial nie jest tylko zwykłym serialikiem ale nauką życia i pokazuje nam jak radzić sobie w sytuacjach które mogą nas spotkać
Aktorzy podstawieni ale wydarzenia wydarzyły się naprawdę tylko nie podawają prawdziwych miast żeby osoby które przeżyły takie niemiłe sytuacje życiowe nie były napastowane przez mieszkańców
Hahaha, powiedz ze robisz sobie jaja, bo chyba az taki glupi/naiwny zeby w to wierzyc chyba nie jestes. Naprawde myslalem ze na to moga sie nabrac jedynie dzieciaki a nie gosc w wieku 47lat.
Masz skonczona tylko podstawowke czy jak? Co ty myslisz ze tworcy lataja po rodzinach i szukaja takich historii? Nie! Czlowieku scenarzysta siedzi i wymysla wszystko od deski do deski w taki sposob aby to bylo jak najbardziej realne i istniala mozliwosc ze takie cos sie kiedys wydarzylo lub sie wydarzy.
Nigdy nie byl prowadzony zaden casting ani nie podawali numerow telefonu aby do nich dzwonic i opowiadac historie.
ZROZUM ZE TEN SERIAL TO POLSATOWSKA ODPOWIEDZIA NA TVNOWSKIE "SEDZIA MARIA WESOLOWSKA" I "W11".
Rozumiem ze mozesz nie znac reali telewizji ale na prawde przyjmij do wiadomosci zdanie kogos kto sie w tym orientuje bo jak widac jeste laikiem.
Moze wedlug ciebie W11 i Wesolowska tez jest na faktach? Juz naprawde nie mam sily na ciebie ale zobaczysz ze jutro mzoe pojawia sie ludzie ktorzy beda mieli sile ci to uswiadomic.
Chyba razem z babka ciolku to ogladasz i nagadala ci ze to na faktach. Hahaha. Skad sie tacy ludzie biora? Albo jestes bardzo mlody co wybaczam albo jestes kretynem.
Mam 47 lat i swoje wiem, zobacz sobie opis filmu na stronie producenta pisze jak nic że to na prawdziwych wydarzeniach
No to wiele wyjasnia. Moja babcia rowniez mysli ze to jest na faktach. Chodz i tak ci sie dziwie bo jest sporo starsza. Moj ojciec jest w twoim wieku i doskonale wie ze serial ten robiony jest tylko w ten sposb aby wygladal na dokument.
Rzeczy dziejące się w tym serialu spotykają często nas samych więc myślę że nie powinno nas dziwić że jest na faktach. Twoja babcia jest już starsza sporo przeżyła i zapewne lepiej zna jak działa ten świat
Na Polsacie tak jest napisane bo to wlasnie jest robione tak aby ludzie mysleli ze jest na prawdziwych wydarzeniach. Pewnie gdy tworcy by to przeczytali mieliby niezly ubaw z ciebie ze ich efekt marketingowy udal sie doskonale i nie nabrali sie jedynie ludzie bardzo starsi i ci najmlodsi.
Brawo, "Rzeczy dziejące się w tym serialu spotykają często nas samych więc" i tu jest sedno sprawy i takie cos nazywa sie paradokument/ dokumentalizowany.
Takie rzeczy moga sie wydarzyc i czesto sie dzieja ale nie sa one przedstawiane z relacji rodziny ktorej to sie stalo a oparte od pcozatku na wymyslonym scenariuszu ktory jak najbardziej ma przypominac dokument czyli jest to gatunek filmowy zwany paradokumentem.
Przeczytaj ludzi w tym temacie i zauwaz ze wszyscy zgodizli sie ze jest to serial dokumentalizowany ty jako jedyny sadzisz inaczej osmieszajac sie tylko.
Rozmawialiśmy w rodzinnym gronie i dosłownie wszyscy stwierdzili że ten film jest na faktach i pokazuje historie ludzi którzy coś przeżyli. Ale nie tylko rodzina tak mówi ale również znajomi
Ku*wa byles trollem, a dalem sie nabrac. Ja jebie zmarnowalem na ciebie w ch*j czasu a ty to robiles specialnie.
W takim razie po ch*j ktos to zmienil z powrotem na fabularyzowany dok.?
Nie jestem żadnym trollem a gdyby ten film nie był na faktach to chyba by powiedzieli? Jakoś zawsze podczas reklam mówi narrator że są to historie które się zdarzyły. A co do Sedzi Anny Marii Wesołowskiej to ona akurat była kiedyś prawdziwą sędziną więc wzieli kumatą kobietę do tego serialu
I co będziesz mi groził, proszę przeczytaj sobie http://pl.wikipedia.org/wiki/Anna_Weso%C5%82owska