w tym głupim serialu na każdym kroku patologia np. dziewczyna lat 16 ma 3-letnie dziecko. To ona zaszła w ciąże w wieku 12-13 lat?! na dodatek znowu jest w ciąży, a jej starsza siostra zajmuje się jej dzieckiem. jakie wartości ma ten serial? dno, dno, dno
Dno ? To Ty nie wiesz, że takie sytuacje się w życiu zdarzają ? Moim zdaniem dnem są programy, gdzie wszystko jest idealizowane, wszyscy są bogaci, fajni, a ich jedynym problemem jest to, że np. rodzice nie chcą zaakceptować chłopaka/dziewczyny swojego dziecka, bo chodzi do zawodówki a nie renomowanego liceum prywatnego ...
To dziwne, że program który porusza problemy z życia wzięte ma tak słabą ocenę, a u takiej wyidealizowanej rodzinki.pl wszyscy narzekają na brak realizmu.
Gdzie tu jest złoty środek się pytam?
Rodzinke też nie bardzo lubię, masz rację jest wyidealizowana i to bardzo ale za to śmieszna czasem. Wiesz co, może bym tolerowala tego typu seriale ale gdyby był jeden albo dwa, a one chodzą od rana do wieczora. To jest już do obrzydzenia
W czym jest bardziej realna rodzinka.pl od Trudnych Spraw?
Rodzinka.pl jest zbyt wyidealizowana (lub inaczej - na siłę chcą ją wyidealizować), podczas gdy w TS poruszane są problemy zwykłych ludzi które każdemu z nas się mogą przytrafić (gwałt, romans itp. itd.), widać smutek na ich twarzach, widać, że nie żyją najlepiej. Fakt, że nawet niektóre odcinki TS są mocno przesadzone, ale wciąż losy tamtejszych postaci są bardziej realne od takiej rodzinki Boskich których to stać na 5 komputerów, 10 smartfonów, krem do rąk za 400 zł, najnowsze gadżety i Bóg wie co jeszcze.
Moja rodzina jest mega podobna do tej z rodzinki.pl, nie wiem z której strony jest ona zbyt "wyidealizowana".
A co do TS... Nie wiem co Ci scenarzyści mają w głowach. Jeszcze te ciągłe darcie mordy, które przyprawia mnie o ból głowy.
Jak można to w ogóle oglądać?
A to w rodzince.pl nie ma darcia mordy? Cały czas jest! A to dzieciaki się drą, a to Natalka krzyczy (przez co często zwala się winę na jej ''hormony''), a to Ludwik czasem (a szkoda) coś parsknie. A najbardziej wkurzające to jest zachowanie Kuby i jego kłótnie z Kacprem o telewizor.
A tak w ogóle... No tak! Co może być wyidealizowanego w tej rodzince poza tym, że stać ją na kupno 5 komputerów, tysiąca smartfonów, robią zakupy w Almie (która do tanich na pewno nie należy), kupują sobie kremy za 400zł i jeszcze wyglądają przy tym jak szczęśliwa rodzinka z reklamy Nutelli. Już zostało wiele poruszonych tematów na forum rodzinki.pl odnośnie życia głównego bohaterów. Pozwolisz zatem, że nie będę tutaj przytaczać tych przykładów, ponieważ każdy sam może to sobie przeczytać.