PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93083}

Trzecia planeta od Słońca

3rd Rock from the Sun
1996 - 2001
7,5 17 tys. ocen
7,5 10 1 16702
8,0 7 krytyków
Trzecia planeta od Słońca
powrót do forum serialu Trzecia planeta od Słońca

Jakim waszym zdaniem jest najlepszy lub najśmieszniejszy odcinek Trzeciej Planety Od Słońca. Pozdrawiam wszystkich fenów tego serialu jeśli jest jakaś strona lub fan club to dajcie namiar chętnie się zapisze.

ocenił(a) serial na 9
EHNATON2

Pomimo, że obejrzałem wszystkie odcinki, a niektóre kilka razy, nie mogę napisać, że jeden jedyny odcinek był najlepszy. Na wszystkich się "rechotałem" z równą siłą. Oczywiście niektóre bardziej zapadły w pamięć, ale jako regularny "oglądacz" serialu nie mogę wskazać jednego najlepszego odcinka.

grosiu

Fajna odpowiedź sam też nie wiem bo wszystkie z radochom oglądam , ale taki mi chodzi jaki najczęściej oglądasz:)

ocenił(a) serial na 9
EHNATON2

Do głowy przychodzą mi w tej chwili tytuły:
Dick i podatki sezon 4 odc. 12 (czyli pity to prościzna),
Gulgoczący Dick sezon 2 odc. 10 (czyli święto dziękczynienia i Harry z indykiem na głowie),
Dobroczynny Dick sezon 5 odc.8 (czyli drugie oblicze dobroczynności)
Przesądny Dick sezon 4 odc. 16 (czyli pani Dubczek najlepszym talizmanem)
i wiele, wiele innych.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
EHNATON2

A może mi ktoś wyjaśnić dla czego???????

ocenił(a) serial na 10
EHNATON2

oh , to bardzo trudne pytanie jeśli chodzi o ten serial. Na każdym płakałem ze śmiechu. A kilka najbardziej utkowiło mi w pamięci, to m.in (tytułów nie pamiętam):
- to jeden z początkowych. Solomon probuje się dowiedzieć co jest śmieszne, strzała przez głowę i inne rekwizyty. Bomba!
- odcinek w którym Harry opiekuje się Niną gdy ta chodzi do dentysty. A w międzyczasie Harry dowiaduje się o zębowej wróżce. A potem akcja z pieniędzmi, Niną i łóżkiem. No poprostu musiałem zatrzymać film bo nie mogłem usiedzieć ze śmiechu, dosłownie się turlałem :)
- odcinek gdy trójka Solomonów chce obrabować bank i przebierają się w strój marynarza, indianina i homo w czarnym latexie... znajome.. Y..M...C..A :) a potem dołącza Don. Padłem !

Marro

Marro lubię wszystkie ale ten z napadem jest najbardziej lubię z tych o których pisałeś. Wczoraj obejrzałem odcinek z Lussi (Kucharka) jak Dick chciał zaskarbić jej szacunek bo krakersy tylko jemu kasowała Wtedy robił świetne minki i piski.A ten co pisałeś o wizycie Niny z Harrym u Dentysty to Harry robił swoje zalotne RRRR...do kobiet. jest super !!!

ocenił(a) serial na 8
EHNATON2

A kto pamięta jak Sally myślała kiedy kobieta zachodzi w ciąże?

ocenił(a) serial na 9
Julianek

Pamiętam :)
Odcinek sezonu 5 pt. "Sex i Sally".

ocenił(a) serial na 8
EHNATON2

To ja też wiem tylko przypomnij co Salli powiedziała do Tomyego kiedy kobiety zachodzą w ciąże....? Harry gdy to usłyszał powiedział o no... :)

ocenił(a) serial na 9
Julianek

Sally: .. od tego nie zachodzi się tylko od siadania na deskach sedesowych i pływania w basenie razem z facetami.
Harry: O, nie.

ocenił(a) serial na 8
EHNATON2

Widzę że jesteś dobrym znawcą ,to co pisałeś wczoraj obejrzałem jedna z moich ulubionych kwestii,Grosiu zadaj teraz mi jakiś śmieszny wątek wątek!

ocenił(a) serial na 9
Julianek

Teraz moja kolej :)
Jaki tytuł odcinka?
Fragment dialogu:

Dick: Marry nie byłem z tobą całkiem szczery. Coś się zdarzyło. Zamordowano dwie osoby.
Marry: O nie.
Dick: Nie jesteś poruszona. Powiedziałem, dwie osoby zamordowane.
Marry: Dwie osoby, a ja puszczam pawia.

Jak będzie za ciężko to podpowiem, ale chyba nie jest trudne.

ocenił(a) serial na 8
EHNATON2

Morderstwo dla Dicka -sezon 5,mogłeś tak nie rozpisywać było by trudniejsze ,fajnie w tym odcinku było jak ze strachu Salomonowie pod łózko się chowali. ok to moja teraz kolej .
Co Dick sprezentował Lucy (zwanym promyczkiem) i dla czego to zrobił ?
Ciekawi mnie czy wiesz o kogo chodzi?

ocenił(a) serial na 9
Julianek

Dick sprezentował Lucy parasol. Powodem było uzyskanie darmowych krakersów :)) które Lucy dawała za darmo tylko wybranym klientom.
Oczywiście Lucy to pani bufetowa ze stołówki uczelnianej.
Pytanko nie było łatwe. Co do Lucy nie było problemu, ale co dostała od Dicka Salomona to z tym miałem problem.
To pytanko dla Ciebie. W jakim odcinku Harry awansował i stał się Haroldem.

ocenił(a) serial na 8
EHNATON2

No Lucy była rewelacyjna choć do końca nie odpowiedziałeś Dick miał pretensje o krakersy że tylko jemu liczy ale prezenty dał jej (jeszcze gumy do żucia )bo ona go nie lubiła i w ten sposób chciał się jej podlizać i zaskarbić jej szacunek .
Co do twojego pytania cholera mam to przed oczami ale proste .
odcinek
113.Dick strajkuje sezon5
Koniec odcinka siedzą na dachu, załoga chciała zastrajkować skoro Dick to zrobił na uczelni, Dick kasy nie miał ale awansował każdego o jeden stopień ,Haryy natomiast został Haroldem no i ucieszył się z tego :)

Nie będę już taki wredny i dam coś prostszego.
Za co Sally poszarpała Alisse podczas konkursu Tańca :

Chyba będziesz wiedział :)

ocenił(a) serial na 9
Julianek

Sally poszarpała Alisse za to, że niby widziała klejnoty Dona. :)
To zmierz się z tym pytaniem:
W którym odcinku studenci dowiedzieli się, że nie są oceniani wg krzywej gausa a przejściowych pętli?

ocenił(a) serial na 8
EHNATON2

Grosiu ale mi przywaliłeś tym nie źle to ja tobie takie proste o klejnotach Dona:)daje a ty ,ale dobra są takie dwa odcinki co chodzą mi po głowie i jeśli nikt nie wtrąci się w naszą zabawę to odpowiem tobie wieczorem muszę obejrzeć te odcinki a teraz nie mam jak więc bez obaw .Za to ja tobie przyszykuje dwa takie że zobaczysz:)

ocenił(a) serial na 9
Julianek

No wiem, że dowaliłem, ale bardzo dobrze ci idzie; aż za dobrze, chciałem Ciebie trochę przystopować ;).

ocenił(a) serial na 8
EHNATON2

Obejrzałem 5 odcinków i nie wiem tam nie słyszałem tego ,na pewno był to moment w szkole na wykładach a uczniowie mieli pretensje co do ich ocen ,ale nie jestem pewien ,zdradź mi jaki sezon w tedy będzie łatwiej a w tym czasie zacytuje tobie to.
Dicka-:Nina!!!
-:co się stało?
-:weź kluczyki od samochodu i załatw mi wymianę opon
-:to nie należy do moich obowiązków
-:a co do nich należy
-:stukanie na maszynie
-:więc wystukaj to w zakres obowiązków i załatw to przed lunchem
Jaki odcinek i który sezon?
Czekam na podpowiedź twojego.

ocenił(a) serial na 9
Julianek

Mała podpowiedź pierwszy sezon. Co do Twojego pytania pamiętam tę scenę ale teraz nie napiszę który sezon i odcinek, ale wieczorem (jak będzie więcej czasu)na spokojnie znajdę odpowiedź.

EHNATON2

No ładnie się tu toczy zabawa ,właśnie zastanawiałem się nad zagadką Grosia i też nie mam pojęcia ,co do twojego Julianek to wiem ale to Dla Grosia ja mogę zadać wam obydwu pytanko i ciekawe który z was pierwszy odpowie.
W jakim odcinku Harry liczył ziarenka soli i podjadał je tak by nikt nie widział?:)

ocenił(a) serial na 9
EHNATON2

W każdym odcinku dla mnie Harry coś jadł, jak nie zdjęcie to sprawdzał bezpieczeństwo różnych chemikaliów :)), "wcinał" jajka ze słoika w barze, więc z tą fasolą mam problem. Może napisz jakie okoliczności towarzyszyły jedzeniu fasoli.

EHNATON2

Grosiu ja napisałem ziarenka SOLI a nie FASOLI;)co do spożywania różnych rzeczy przez Harrego to mi przypomniałeś jak pił różne detergenty by sprawdzić ich szkodliwość,dobre to było :)))
Co do mojego pytanka podpowiem ,ten odcinek jest wymieniony na moim profilu ,a wymieniłem tam 8 ulubionych odcinków ,no podpowiem sezon 3:)

ocenił(a) serial na 9
EHNATON2

Nie wiem dlaczego mi się pomyliło z fasolą ale chyba tylko dlatego, że liczenie ziaren fasoli było zbyt absurdalne :)). Twoja podpowiedź byłą jak podanie odpowiedzi więc był to odcinek "Pracowac dla Dicka" ale wprowadzę może małe zamieszanie w twoim spisie ocinków. W spisie ulubionych masz napisane, że jest to odcinek 42 z sezonu 3. Z tego co widzę jest on z sezonu 2. No to może dla Ciebie pytanie. W którym odcinku Dick starał się przekonać Mary, że "znają się 10 długich lat", pomimo że w rzeczywistości były to około 3 lata. :)

ocenił(a) serial na 9
grosiu

Nie wiem dlaczego mi się pomyliło z fasolą ale chyba tylko dlatego, że liczenie ziaren SOLI (poprawka!!!) było zbyt absurdalne. Muszę łyknąć witaminy i iść spać :))

ocenił(a) serial na 8
grosiu

No co jest z wami? mi siły wróciły no i w końcu wiem co to za odcinek który mi Grosiu zadałeś.
odc.4-Rozzłoszczony Dick sezon jaki pisałeś 1,to było trudne bo ten odcinek jest z początku ja akurat rzadko do nich zaglądam ,ale też dzięki temu znalazłem Harrego jak pił Detergenty:) był to trzeci odcinek.
Skoro mi zadałeś z tego czwartego to co Sally odpowiedziała sąsiadce kiedy ta zapytała
-jak brat liże sobie rany?
Ale widzę że nie odpowiedzieliście na mój poprzedni cytat,bo na twoje Ehnaton już wiem ale to dla Grosia,narka

EHNATON2

Absurdy Harrego były rewelacyjne ,dzięki że zwróciłeś uwagę na błąd jaki miałem w spisie zaraz to naprawie ,co do twojego pytanka bardzo proste:))
odc.86-Dick i podatki-sezon4
Dick przekonywał Mary że znają się 10lat bo z tego okresu ma rozliczyć się z podatków choć znają się zaledwie trzy.
Zakład fryzjerski jaki w kuchni sobie zrobili był rewelacyjny,no i jak chcieli zwiać przed urzędnikiem,a pamiętasz jak Dick zareagował na Mary kiedy mu wyliczyła jaki podatek ma zapłacić-Dick zareagował -ty suk. :)))Dobra teraz ja zadam cytatem Dicka.

-To był kubeł zimnej wody,kobieta którą kocham nie pozwala mi być kobietą!
-napije się herbaty ziołowej i zjem ciasteczko.

To jest proste więc dam jeszcze jedno ale pytanko!W jakim odcinku Sally starając się poderwać (kogoś tam ,wiem ale nie powiem)zwróciła uwagę że od dłuższego czasu nie depiluje się pod pachami:)))

ocenił(a) serial na 9
EHNATON2

Dialog który zacytowałeś dotyczył sezonu 1 odcinek 15 "Radość z bycia Dickiem" gdzie Dick Grupa próbował inwigilować "Grupę wsparcia dla kobiet" jako Dicky Joe. Odcinek po prostu powalający :)).
Dla ciebie pytanie, jaki odcinek i sezon:

Dick: Czy ktoś pamięta dlaczego postanowiliśmy być biali
Harry: Myślałem, że latem będzie mi chłodniej

ocenił(a) serial na 8
EHNATON2

No to widzę niezła tu impreza,ja mam dość imprez jestem na kacu!!!!
Grosiu nie wiem pierwszy sezon najrzadziej oglądam zdradź mi jeszcze jakiś wątek z tego odcinka oczywiście formie pytania!
Ehnaton z kolei twoje pytanko jest proste ,gościu którego miała poderwać to tancerz który koncertował w mieście ona miała go poderwać a namówił ją pisarz przez którego się zapuściła i nie depilowała sobie w tym czasie pach:))
Nie pamiętam sezon chyba 2 ale mam kaca i nic dziś nie wymyślę,co do twojego cytatu to zostawiam dla Grosia a na mój widzę nikt nie odpowiedział. Jutro się zjawię z lżejszą głową:)

ocenił(a) serial na 8
EHNATON2

Grosiu a co z wymianą opon?
Co do twojego pytanka ,oglądałem ten odcinek tydzień temu
odc.103 Dick przychodzi na obiad sezon 5 ,uwielbiam ten odcinek w polskiej wersji na pewno zapisali by się do Młodzieży Wszech Polskiej:)))
Ja następne zadam jak ktoś odpowie na tamto :)

ocenił(a) serial na 9
Julianek

Odcinek nosi tytuł "Korniszon i lody" sezon 3.

ocenił(a) serial na 9
Julianek

Oczywiście chodzi o odcinek z oponami :))

ocenił(a) serial na 8
EHNATON2

Dobrze odpowiedziałeś a co z pytankiem,,co Sally odpowiedziała sąsiadce kiedy ta zapytała
-jak brat liże sobie rany?
To na pewno wiesz
Kolej na twoje a ja przy okazji zadam swoje jak już jestem.
Co Sally myślała że Don robi jak kładła się z do łózka ?

ocenił(a) serial na 9
Julianek

Twoje pytania coraz krótsze i coraz mniej przekazują informacji o swej lokalizacji :). Na razie nie przypominam sobie odcinka z tekstem "liże rany" ale jak będę miał chwilkę czasu to coś sobie z pewnością przypomnę.

ocenił(a) serial na 8
EHNATON2

Grosiu zadałem tobie tak pytanie bo to był odcinek z którego ty mi zadałeś któreś z pytań :)

ocenił(a) serial na 9
Julianek

Już sobie przypomniałem. Dick pobił się z sąsiadem w odcinku "Rozłoszczony Dick". Jak zadałeś pytanie jako brat do głowy; nie wiem dlaczego; przyszedł mi Harry a sąsiadka pani Dubczek i za nic nie mogłem sobie skojarzyć :)), a przecież chodziło o sąsiadów Millerów.

ocenił(a) serial na 9
Julianek

W którym odcinku Don uczył Sally grać w kręgle?

ocenił(a) serial na 9
Julianek

I jeszcze pytanie dla ehnaton_2:
W którym odcinku Dick, Albright i Strudwick jadą na jednym rowerze.
No i jeden z moich ulubionych :)).

EHNATON2

Ale się tu namieszało ,odpowiadajmy na samym dole bo świra już dostałem:)
Co do twojego pytanka Julianek z Sąsiadką pamiętam

Sąsiadka-:Jak twój brat liże sobie rany ?
Sally-:nie Harry mu liże bo Dick nie dosięga :)))

Co do twojego pytanka Grosiu proste
odc:117sezon5 "Dick na chorobowym"
Fajnie jak Sally,Tomy,Harry podsłuchiwali z radia Dona rozmowy no i Harry w cielił się w rolę:)
Moja kolej w jakim odcinku Dick myślał że będzie Dziatkiem ?
a drugie kto był najprzystojniejszy z Salomonów ?
Co do pytania Sally i Donn ,to chodzi o orzeszki ona myślała że ciągle podjada małą paczkę przed sex-m z nim a on otwierał prezerwatywę :)))))
To odcinek Sex i Sally sezon 5 ,uwielbiam ten odcinek .
na razie !!!!

ocenił(a) serial na 8
EHNATON2

Ehnaton dobrze odpowiedziałeś z tymi orzeszkami:)
Co do najprzystojniejszego z Salamonów to oczywiście że chodzi o Harrego.Jedno twoje pytanko to dla Grosia.
Ja ostatnio nie oglądałem więc nie mam pomysłu teraz ale następnym razem dam takie że nikt nie zgadnie na razie:)

ocenił(a) serial na 8
EHNATON2

Widzę że już wakacje ,ja też niebawem zniknę teraz zadam wam cytatem i ciekawe czy będziecie wiedzieć?
Rozmowa Dicka z Mary
Dick-Co ty na to żebyśmy wyskoczyli do Pubu,opowiem ci wszystko przy
koniaku.
Mary-Brzmi nie źle
Dick-Świetnie,pozwól że zmienię pieluchę.:))))
Co to za odcinek i który sezon?
Na-rka.

ocenił(a) serial na 9
Julianek

4 sezon, 1 odc. Podróże doktora Solomona?

EHNATON2

Przez te moje kontrybucje zapomniałem o naszej zabawie.
Pytanie grosia który zadał w jakim odcinku Don uczył Sally gry w kręgle
odc80.sezon3 Dzień sądu ostatecznego.
Co do pytanka Julianka(ale rym:))to widzę nową osobę odpowiedź. Pytanko z pieluchą pochodzi z odcinka :
74.sezon3 ale tytuł ok podała-szawisla Podróże doktora Solomona ,był to odc. kiedy Dick stracił rozum bo wielka głowa mu go zabrała bo nie przesłał na czas raportu.
Rozmowa ta była pod koniec odcinka kiedy wrócili z Harrym z cyrku a Mary na niego czekała.
Czas na moje pytanko choć jeszcze nie odpowiedzieliście więc je powtórzę jakim odcinku Dick myśli że będzie Dziadkiem.
:)))

ocenił(a) serial na 9
EHNATON2

Cześć. Tyle mam roboty, że zapomniałem o zaległym pytaniu. Pamiętam jak Dick razem ze Strudwickiem szukali dzieci; i przy okazji zostawili po drodze Albright w krzakach :). Obmyślali jak to będzie jak zostaną dziadkami. Widzę film oczami wyobraźni ale nie pamiętam tytułu. Jak wrócę do domku to odszukam. Niezły odcinek :)

EHNATON2

Fajnie ciebie znowu widzieć Grosiu ,ten odcinek który zadałem zamierzam dodać do ulubionych na moim temacie ale poczekam jak dokładnie podasz:))
A pamiętasz jeszcze w tym odcinku co Sally i Harry robili? co do Albright to dobre było jak na końcu weszła do domu Strudwicka i wszyscy się jej wystraszyli :))))

ocenił(a) serial na 9
EHNATON2

:) pamiętam, że chcieli wystraszyć dziewczynę Tom'iego aby ta wpadła w jego objęcia a on niczego nieświadomy był bardziej wystraszony od niej. Co do odcinka to tytuł "Strach i wstręt w Rutherford", sezon 6. Za kilka dni wymyślę jakieś pytanko tylko zakończę bieżące sprawy.

EHNATON2

Ok,ja już szykuje następną ale teraz wasza kolej;)

EHNATON2

Aj ,żeby nie było tak pusto bez pytanka więc zadam ,wczoraj akurat obejrzałem odcinek i po obejrzeniu zdecydowałem że to wam zadam.
Tommy szykuje się do przedstawienia i prosi Dicka by ten wyreżyserował to a jego obsadził w głównej roli.
Co Dick robił w tym czasie u siebie w gabinecie zanim przyszedł Tommy?
Pod koniec tego odcinka co zrobiono z Harrym?
Oczywiście jaki to odcinek i który sezon :)

ocenił(a) serial na 9
EHNATON2

Ten odcinek pamiętam dobrze, więc zanim Tomy przyszedł do gabinetu Dick nabierał wodę do ust i pluł nią na wentylator. Z kolei Harry musiał wyciągać rodzinę z tarapatów gdyż przez pomyłkę pani Dubczek napiła się wywaru przeznaczonego na sztukę "Romeo i Julia" i bardzo mocno zasnęła. W międzyczasie przyjechali znajomi Dubczek i żeby "nie było problemów" Harry przebrał się za Dubczek :).
Odcinek pod tytułem "Roneo, Julia i Dick" odc. 14 sezonu 2-go.
W poniedziałek ja wrzucę pytanie.