Jakim waszym zdaniem jest najlepszy lub najśmieszniejszy odcinek Trzeciej Planety Od Słońca. Pozdrawiam wszystkich fenów tego serialu jeśli jest jakaś strona lub fan club to dajcie namiar chętnie się zapisze.
Oj Grosiu myślałem że będzie trudne ,no rewelacja ,cholera muszę jakiś cytacik dać trudny ale czekam na twoje pytanko :)
No ładnie nie było mnie trochę a tu już druga strona się zmieniła.
Dawno już Trzeciej Planetki nie oglądałem więc coś przez weekend
obejrzę i też zadam wam.Co do twojego Ehnaton odcinka to był
super z tym wiatraczkiem co pluł wodą ,robił jakieś badanie:)))
No widzę że Wakacje w pełni:)zadam wam fajny cytacik.
Sally-Skoro było tak cudownie dla czego dręczyłeś nas ciągłym narzekaniem?
Dick -Nieprawda!!!
Harry i Tommy- Prawda!!!
Dick- To dla tego że byłem tak przepełniony radością że nie wiedziałem
gdzie je upchnąć.Po romantycznej uwerturze nasze szczoteczki będą
miały splatane włosie.
Sally-Wróci o 7-ej że szczoteczką wbitą w oko!
No ciekawi mnie czy wiecie co to za odcinek i sezonik?
:)
Rety Julianek a co to za cytat,ostatnio nie mam czasu na oglądanie ale tego na pewno nie znajdę na 139 odcinkach daj jakąś podpowiedź:)
Eh ,to nie jest takie trudne,wczytaj się dokładnie i o kim mówił Dick i dla czego w tedy domyślisz się na pewno jaki to mógł być odcinek :)
Wybacz Julianek za milczenie ale takie pytanko dałeś że musiałem natrafić na ten odcinek oczywiście że proste było tylko jak pierwszy raz to przeczytałem to z niczym mi się nie kojarzyło.
Odcinek.63 Utknąć z Dickiem sezon 3 ,na końcu fajnie Dick Ninie dał spodnie do wyprania a w gaciach polazł na wykłady .
Dobra teraz moja kolej ,będzie to pytanie związane ze zdjęciem
z jakiego to odcinka?
http://img7.joimg.com/2824186443rdRockfromtheSun1210588442.jpg
No ciekawe czy będziecie wiedzieć.:)))
Ha ,ale dałeś no ładnie widzę że się mścisz!!! coś mi ta fota mówi niebawem odpowiem,jeszcze zobaczysz jak ja się zrewanżuje:)
Nie denerwuj się tak Julianek , podpowiedzią do tego zdjęcia są wymienione u mnie moje ulubione odcinki:)
No już po wakacjach no i całe szczęście że nikt nie odgadł twojej foty
odpowiedź brzmi Seks i Sally(sezon5),Sally rozmawia z Dubczyk o antykoncepcji,Dick wtrąca się ze wie wszystko:)
Ja później zadam coś trudnego:)
Fajnie, ze ktos oglada ten serial, bo wg mnie byl niedoceniony. Wlasnie po raz kolejny, ale po dluzszej przerwie ogladamy z zona Planete od poczatku.
Jako, ze teraz Julianek ma zadac pytanie, wiec ja tylko napisze, co spowodowalo u mnie banana: odcinek 13 sezon 1 (Angry Dick) - po tym jak Dick chcial zaprzyjaznic sie z sasiadem, wrocil do domu caly podjarany i oznajmil, ze to przyjazn, na co Harry zaspiewal poczatek piosenki z serialu "Friends" - "so no one told it was gonna be that way", po czym wszyscy klasneli 4 razy, tak jak w piosence - przezabawny moment.
Drugi raz Harry (nie pamietam odcinka, ale pozn iejsze sezony) zaspiewal "it´s fun to saty at the Y.M.C.A. hehehe
Pozdro.
Stone_Cold śmiało zadaj jakieś pytanko bo miło widzieć nowego fana Trzeciej Planety! co do śpiewanej piosenki przez Harrego wiem że śpiewał to takim szeptem ale nie pamiętam co to za odcinek?, dobra zagadka.
Ja jednak zadam słabsze pytanko z kim Harry i Tomy próbowali umówić na randkę Sally:)
mi się bardzo podobał odcinek kiedy Sally miala sie opiekowac wnukiem pani
Dupczek :) ten mały chlopczyk był rozbrajający. pocalowal Dicka w łysinkę i
wtedy Dick postanowił podarować chłopca Mary, po tym jak wpuścił do jej
akwarium rybkę śnieżkę która zjadła wszystkie rybki Mary :) pękałam ze
śmiechu jak pies ktorego Dick dał w rekompensacie Mary zaczął ją atakować
(z podtekstem sexualnym). zamykałam oczy żeby nie patrzeć- to było tak
komiczne że zbudziłam pół rodziny swoim śmiechem :):):):)
Z psem to było super, ale jeszcze raz podobną sytuacje zrobili jak Marry chciała się go pozbyć i oddała go w końcu do schroniska, sumienie jednak ją gryzło i zabrała go z powrotem a on z radości znowu do jej nogi zaczął się dobierać:)))))
Co do pytanka Julianka Harry i Tomy umówili ją z Larrym kolegą ze szkoły Harego , niestety on jednak zrezygnował.
motyw zwierzat się udaje w tym serialu. rybki, pies Mary, Pamietam kiedys
Harry przyprowadził psa i sie z nim zaprzyjaznil. w koncu oddal go pewnej
kobiecie która w zamian .... :) na koncu dnia z duma zapalil papierosa na
dachu. Pamietam tez jak Sally klocila sie z Dickiem o to komu Nina ma
zrobic kawe. w koncu Nina powiedziała: Muszę isc nakarmic kota, Dick: nie
wiedziałem że masz kota. Nina: nie mam, ale zaraz go kupię! :):):):):)
Dziś właśnie obejrzałem odcinek jak Dick rozwalił auto i wypożyczył nowe i zabawnie się ekscytował takimi błahymi obecnie rzeczami w nim jak wycieraczki czy płynem do nich.
Czy ktoś może wie jakie to było auto?
Co do zwierząt fajny był jeszcze odcinek kiedy do Harrego przybył z portalu jego pies w formie ludzkiej, gościu świetnie zagrał psa choć był człowiekiem:)
Myślałem że będzie więcej fanów podających swe ulubione odcinki a tu widzę tylko kilka osób... Więc dołączam i ja, gdyż jestem fanem serialu od lat i oglądałem wszystkie odcinki po kilka razy. A moje ulubione po kilkanaście ;-)
A należą do nich na pewno:
- "I Enjoy Being A Dick" (czyli Dick jako kobieta o imieniu Dicky-Joe, a szczególnie scana, gdy wraca do domu i August widzi jak ten ściąga perukę, kolczyki i rajstopy a potem mówi "Potrzebuję filiżanki herbaty i beztłuszczowe ciasteczko")
- "Sensitive Dick" (gdy przechodzi emocjonalną przemianę po szkoleniu wrażliwości i daje uczniom uśmiechnięte buźki zamiast ocen)
- "Dick behaving badly" (gdy Dick idzie do klubu ze striptizem i mówi kelnerce że skroo chce z nim wypić szampana to niech sama go kupi lub przynajmniej zapłaci za połowę:) w tym odcinku Sally i Tommy graja w Monopol i to też jest świetne)
...ale się rozpisałem. Ale o tym serialu mógłbym godzinami :)
Dicky-Joe!!! jest najlepsza nawet mam na komórce ten fragment:)))
Co do odcinka poświęconego wrażliwości to mam do ciebie pytanko czemu nie chcieli mu przyjąć z powrotem kostiumu do sklepu gdy wrócił do swojej osobowości?
Bo nosił go bez majtek :)))
A dziś oglądałem odcinek jak Dick zwolnił Ninę a potem cały uwalony w tonerze czołgał się w jej białym mieszkaniu i ją przepraszał - pamiętam że jak pierwszy raz to oglądałem to cofałem tę scenę kilka razy bo tak się dusiłem ze śmiechu że aż nie słyszałem co mówią... ;)
Fajnie że wspomnieliście o Dicky-Joe, parę dni temu przez przypadek natrafiłem na kanał TCM a tam leciał film "Świat według Garpa" i ujrzałem w nim Johna Lithgowa w roli Roberty Muldoon , grał jakiegoś transwestytę(nie obejżałem filmu do końca bo nie lubię zaczynać od środka)ale w tym filmie wyglądał jak Dicky-Joe z lat osiemdziesiątych.
A wracając do serialu relacje między Dickiem a Niną zawsze mnie bawiły a ta o której piszesz szczególnie cały upaćkany w mieszkaniu u Niny była najlepsza! choć jest jeszcze jeden fajny odcinek dotyczący rasizmu jak Dick postanowił Ninie zwrócić wolność i zwolnił ją z pracy, by rozwinęła skrzydła i frunęła jak wolny ptak :)))
Jak już jestem przy Ninie to niech mi ktoś wyjaśni dlaczego w jednym odcinku Dick dręczył ją klopsami pokazując jej jak wyglądają?:)))
Nina jest kapitalna - szczególnie jej złośliwe reakcje na głupie pytania i wypowiedzi Dicka. Uwielbiam odcinek świąteczny, gdy Dick zabrania jej iść na przyjęcie, tylko każe pracować, a ona mimo to daje mu kubek w prezencie "by nie wylewał sobie co rano kawy na spodnie" a Dick na to "zauważyłaś..." - rewelka. Bardzo lubię też odcinek "Rutherford Beauty" gdy Dick ma fantazje erotyczne z Niną w roli głównej.
Fantazje Dicka o Ninie :))) super wzdychał o niej na zajęciach a jego wówczas mina gdy uczniowie zapytali się co robi ....:)))
Wczoraj oglądałem odcinek jak Wiki z Harrym próbowała zajść w ciąże , Harry zdjął szlafrok a Wiki zapytała
- Czemu nosisz takie obcisłe slipy ?
- Bo Dick w nich już nie chodzi!
Wczoraj właśnie oglądałam ten odcinek z fantazją Dicka na temat Niny - świetny!!! Zaraz po nim jest odcinek o tym, jak Dick zaczął "zarabiać" na giełdzie. I najlepsza scena jak wchodzi z Tommy'm do firmy - oboje w gariturach i pod krawatem i do tego zachowujący się jak szefowie firmy. Padałam ze śmiechu.
Bardzo lubię także scene z początkowyh odcinków pierwszej serii - jak odkrywają jaką siłę ma muzyka i nie mogą przestać tańczyć. Uwielbiam!!! do tego ten świetny taniec Tommy'ego :)
A odnośnie tego jak tańczą Y M C A - czy ktoś wie, który to odcinek ?
Sorry, że tak post pd postem, ale właśnie oglądam 16 odcinek 5 serii i rozwalił mnie tekst Dicka.
"Jeteście baranami, ale największy z nich zapewnia nam ciepłe swetry" - słowa Dicka skierowane do wkładowców uczelni, zmierzające do tego aby zastrajkować przeciwko nowemu rektrowi. PADŁAM :)
"A odnośnie tego jak tańczą Y M C A - czy ktoś wie, który to odcinek ?" były dwa odcinki jednym Harry nucił pod nosem Y M C A,niedawno oglądałem ten odcinek ale już nie pamiętam bo ciągle jakiś codziennie oglądam.
A chodzi chyba tobie jak na końcu siedzą tradycyjnie na daszku i są przebrani Sally - w skórze ,Harry - Indianin, Tommy -marynarz, Dick - budowlaniec a dosiada się do nich Don czyli policjant i wszyscy na końcu podśpiewują wstęp Y M C A. odc 116.-Frankie jedzie do Rutherford(sezon5).
Co do tańca do Y M C A to raczej nie było:)
Jest tyle naprawdę fajnych kawałków z tego serialu, że az trudno wszystkie wymienić.
Na przykład ten, kiedy Dick i Tommy kłócą się o Merry - Dick i te jego fochy - normalnie nie do podrobienia. A tekst Tommy'ego "Tatuś mnie bije" - ahahahaha .... :D