PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11244}
7,1 7,1 tys. ocen
7,1 10 1 7083
6,5 4 krytyków
Tulipan
powrót do forum serialu Tulipan

Głowę dam, że prędzej, czy później nakręcą na nowo ten serial - najgorsze jest to, że dzisiaj BARDZO rzadko się kręci dobre filmy w Polsce i cały mit "niewymuszonego" aktorstwa kolejny raz runie :(

Ciepiel

nie wykluczam takiej możliwości. Przecież jest nowa wersja''Och Karol'' to czemu by nie odnowić Tulipana.

emmeline37

Teraz "polskie tulipany" mają pozakładane konta na facebok i portalu nasz-klasa. Podrywają panienki w sieci. Może remake w tę stronę by szedł? Wirtualna strona porrywu, uwodzenia i wykorzystywania kobiet nieświadomych niebezpieczeństwa w sieci? Zrestą najwięksi p

ocenił(a) serial na 8
aniolek1234

dobrze, wizja zachęcająca, ale chciałbyś obejrzeć film o facecie siedzącym cały czas na kompie? Nie ubliżając nikomu - myślę, że w takim bohaterze większość mogłaby zobaczyć siebie.

ocenił(a) serial na 9
MrFantastic

o niee - tylko nie film o świecie komputerowym - i to w dodatku polski... od razu przypominają mi się HAKER z Obuchowiczem albo WIRUS z Pazurą. No wiem, że tematyka trochę inna, bo tamte filmy były o "fachowcach" ;) świata programistów itp, ale boję się, że znowu by była jakaś przesada...
Tak już poważnie - chyba, to nie miałoby sensu. Tulipan to film o wciskaniu kitu prosto w oczy. Cała magia polega na tym, że dla postronnego obserwatora Jurek to żałosny "festyniarz", który wygłasza w jednym zdaniu takie bzdury jak dzieciaki piaskownicy przechwalające się, który szybciej biega albo który szybciej jechał samochodem ze swoim ojcem. Chodzi o to, że cała ta żałosna otoczka tulipana bierze w łeb, kiedy przestaje się na nią patrzeć z boku i w gruncie rzeczy okazuje się, że będąc w środku całego zamieszania ludzie głupieją - tracą zdolność zimnej oceny sytuacji. I to jest kwintesencja całego TULIPANYZMU ;p. A film o podrywie w necie....hmm - ja myślę, że fabuły na to starczyłoby na góra 30 min. :)