Najdziwniejszą sceną w ep. 10 była bez wątpienia niepokojąca wizja Laury, którą widział Gordon. Ale... Czy zauważyliście to? https://gfycat.com/HighGlumCopperhead Przypadek? Wątpliwe. Cholera, mózg mi zaraz eksploduje.
+ Taka mała myśl. Olbrzym w odcinku 8 był... stary. Czy nie powinien być młody skoro działo się to w czasie wybuchu bomby (dało by się go na pewno cyfrowo odmłodzić). A więc może ta scena, w której olbrzym tworzy tę kulę z Laurą miała miejsce... w czasie teraźniejszym? Coś w stylu - olbrzym "wyciągnął" Laurę z Białej Chaty i została wysłana z powrotem na ziemię, a jej dusza błąka się teraz. Leland mówi w pilocie Cooperowi, żeby ją odnalazł. Laura wcześniej zostaje "wyssana" z Poczekalni siłą. Może to właśnie w tamtej chwili olbrzym ją wyciągnął?
Ja pierdzielę! Ten serial jest niepokojący nieziemsko!
Ciekawe spostrzeżenie. W scenie jak Tammy szła korytarzem, w tle słychać niepokojący dźwięk. W ogóle cała scena jest dziwna. Czemu Gordon widział Laurę? Może faktycznie jej dusza się błąka po ziemi, to by wiele wyjaśniało.
Albo z alternatywnej rzeczywistości przenika obraz tamtego życia, tamtego świata. Scena z Laurą pochodzi z "FWWM".
Tak dużo wolnego czasu masz, że wylewasz swoje żale i smęty pod każdym tematem związanym z serialem? Mi by się znudziło po jednym dniu pewnie, ale ty jesteś uparta i codziennie musisz pojechać chociaż po jednym fanie Twin Peaks, żeby dzień zaliczyć do udanych. Pewnie gustujesz po prostu w ambitniejszych dziełach stąd musisz udowadniać ciągle amatorom, jakie to dno oni oglądają i się nim zachwycają, ale chyba w tym wszystkim nie zauważyłaś, że stałaś się tutaj już takim błaznem forumowym, który przestał być śmieszny czy nawet denerwujący, a w tej chwili niewiele osób reaguje na te prowokacje...
Moim zamairem nie bylo nigdy być zabawny, denerwującym ani tym bardziej prowokacyjnym Jesli masz od kogokolwiek takie oczekiwania to juz twoj problem, ale nie przypinaj latek komukolwiek ok?To co mysle to piszę. To nie moja wina, ze reaguje tak na wasze super komentarze. Blaznami forumowymi jestescie wy
Ale ja sie nie spinam o serial, biore go wlasnie na luzie. to wy sie spinacie gdy czytacie moje komentarze,ktore was tak irytują i marnujecie tyle czasu i energii by mi to wypomniec,jaka jestem glupia itp .Chill out
Gość napisał, że dla niego ten serial jest niepokojący, a Ty mu wrzucasz jakieś pociski o maturze. Za każdym razem próbujesz dać do zrozumienia, że ten serial jest zły i nie akceptujesz tego, że komuś innemu się podoba. Na tym forum wiele osób krytykuje ten serial ale nikt nie robi tu takiej afery jak Ty. Możliwe, że to nie jest twój zamiar i z twojej perspektywy wygląda to inaczej, ale z boku to wygląda naprawdę kiepsko.
"Jak zdałeś maturę? Jeśli w ogóle". Serio, kurde?
I znowu te rozkminki...
Nie robie afery,ty robisz teraz właśnie taką , po prostu tak reaguję na histeryczne komentarze. "Cholera, mózg mi zaraz eksploduje." Serio, kurde?
każdy opisuje swoje spostrzeżenia na temat serialu, ewentualnie rozmawia o tych spostrzeżeniach z innymi, Ty tylko zaczepiasz i prowokujesz innych. Pasuje tu maksyma, że wielcy ludzie interesują się ideami, mądrzy ludzie interesują się wydarzeniami, głupi ludzie interesują się innymi ludźmi.
Napisał co napisał, to jego sprawa. Nakręcił się i tyle. Właśnie to potwierdza, że nie możesz przyjąć innej opinii niż twoja własna.
głupi ludzie interesują się innymi ludźmi- w jakim sensie? bo chyba jest róznica.Ja nie interesuje sie ludzmi,tylko raczej tym co piszą,Nie uzywaj slów ktorych nie rozumiesz
Nie, z twoich wypowiedzi, wynika, że Ty tych ludzi raczej oceniasz. Wyraziłaś już swoją opinię na temat serialu, którą ludzie zaakceptowali, a teraz zamiast oceniać serial, ciskasz się na ludzi, którym się to podoba.
"Laska chodzi jak idiotka... po co się tak gibie?" Po tym można wywnioskować, że szukasz na siłę problemów. Serio nie masz się już o co przyczepić?
Kurcze, mnie też się wiele produkcji tego świata nie podoba albo też wiele produkcji do których miałem spore oczekiwania mnie zawiodły, ale nie łażę po forach i nie wypowiadam tam ich fanom "wojenek" w postaci jakiś ironizmów
W TP też mi się wiele rzeczy nie podoba, i w tym i w drugim sezonie, ale jestem po prostu ciekawy jak to się dalej rozwinie.
Nie szukam na siłe problemów, stiwierdzam fakt, laska chodzi tak przez cały serial co jest smieszne. Co jest zlego w tym ze zwracam na to uwage (w koncu to lynch), a nie na to co wy?
Najlepsze jest to ,ze wolisz rozkladac moje wypowiedzi na czynniki pierwsze ,zapodajesz mi moj portret psychologiczny , gledziesz od godziny na moj temat a jakos autorowi tematu nie odpowedziales. Dyskutuj na temat na to co cie interesuje
No tak szczerze mówiąc, Justyna, to jesteś już męcząca, nie wiem, czy Ty tak na serio, czy trollujesz - czasem ciężko odróżnić, ale już mnie zaczyna wnerwiać, że ilekroć wejdę na temat o nowym odcinku z zamiarem poczytania opinii innych widzow - muszę się przedzierać przez dyskusję z Tobą w roli głównej.
Męczące to jest czytanie domorosłych filozofów na tym forum....Az ręce opadaja, czlowiek chce poczytac a tu tylko powielaja to co z zagranicy
Aha, czyli o fragmentach/pojedynczych odcinkach można pisać źle ale dobrze już nie. Wiesz, ja też nie wiem co będzie po ostatnim odcinku, może stwierdzę że to jednak wielkie g. Jak na tę chwilę mi się podoba. Po za tym nikt tu nie jest w gorącej wodzie kompany bo wymieniamy się tu poglądami i opiniami o pojedynczych odcinkach oraz spostrzeżeniami jak np. ten gif, co przy tak pokręconym serialu jest chyba normalne. Na co wchodzisz Ty i ciśniesz ludziom.
pisze raz na jakiś czas, pożniej to tylko mnie przywolujecie,zebym sie znowu odezwała . Wiec kto chce dyskutować i robic gównoburze?wy
Nie rozumiem dlaczego wy reagujecie na tego trolla - typowy przypadek. Ja teraz reaguję abyście po prostu tą prymitywną osóbkę, która żywi się irytacją innych, zaprzestali prowokować. Po prostu pomijajcie, ignorujcie. Niech się wyrzyga i nie odpisujcie. Wtedy raz się wyrzyga albo i więcej ale na pewno mniej. Na plus jest tyle, że sama widzi w sobie to wampiryczne uzależnienie i nawet wskazuje jak w poście powyżej czego nie należy robić aby jej się nie pogarszało. Zlitujcie się nad innymi i nad nią. Nie reagujcie. Cisza. A więc jak poniżej zacznie teraz rzygać to cicho sza! I sobie pójdzie gdzie indziej. Np. jechać fanów Pokemonów, albo na forum Zmierzchu.
A co myślisz o słowach Laury z odcinka 2: "Przecież ja nie żyję. A jednak żyję". To na pewno nie bez znaczenia.
drzwi... laska się gibie, dzwięk ktorego nie ma na gifie... no pięknie. nawet lynch by tego lepiej nie wyjaśnił, ale chwila? to on to zrobił - wiec moze tak po ludzku i wprost - co niby jest na tym gifie oprocz laski co sie gibie dziwnie i drzwi
donra widze, ze cos sie tam przestawilo na nich ;) jakby w zyciu nie widzieli laski co sie dziwnie gibie ;)
No jest taka możliwość, że to nie ten sam olbrzym. Dlaczego tak sądzę? Nie chodzi tylko o to, że są inaczej ubrani czy różnią się wiekiem. Tamten pojawiał się jako "Giant" obecny zaś to "??????". No i jest jeszcze temat olbrzymów w książce Frosta.
A Laura została wyssana jako stara (powiedzmy dojrzała) a Gordonowi ukazuje się ta młoda. A czy te postacie w innym wymiarze nie powinny nie poddawać się upływowi czasu?. Jak major który 'gdzies' się zahibernował.
No nie czaję co jest z tym gifem. Coś przeskakuje na drzwiach. Może wpadka prxy montażu po prostu, litości.
Cyfrowe odmładzanie olbrzyma XDDD Człowieku, czy Ty nie widziałeś, że ten serial ma efekty jak w paincie albo ze świata według kiepskich? A Ty wyskakujesz z cyfrową obróbką która jest mega droga xD
Dla mnie najpiękniejsza scena epizodu to jednak telefon Margaret do Hawka. "Szumi prąd. Słychać go w górach i rzekach. Widać, jak tańczy wśród mórz i gwiazd i jak lśni wokół księżyca. Teraz jednak poświata blednie. Co wydarzy się w mroku, który pozostanie?". Dziękuję wszystkim Siłom widzialnym i niewidzialnym, że Lynch zdążył nagrać Coulson.