PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547738}

Tysiąc i jedna noc

Binbir Gece
2006 - 2009
7,0 1,5 tys. ocen
7,0 10 1 1472
Tysiąc i jedna noc
powrót do forum serialu Tysiąc i jedna noc

Tamten temat ma już 1000 postów, więc założyłam nowy.

Dzisiaj Benia chyba w końcu zrozumiała, że nie potrzebnie tak latała za Keremem. Nie może pić, ale jednak pije. Może zapije się na śmierć?

HotChocolate90

To będzie, o ile dobrze pamiętam, dwukrotny skok w bok, za każdym razem po pijaku. Nie ma mowy o żadnym romansie.

ocenił(a) serial na 6
Marysia2504

To będzie po tym jak Bennu straci dziecko i jej odbije?

HotChocolate90

Właśnie wtedy

HotChocolate90

Czemu Onur wziął małą do Peride, skoro ona nie wyraziła na to zgody? Po co narażał ją na taki stres?

Najbardziej wkurzająca była Nadide, jak powiedziała do Fusun, że ma jechać do Kajseri. Czemu ona decyduje z kim się ma ożenić Ali kemal? Niech mu pozwoli wrócić do Fusun, to będzie miała tego debila z głowy, a sam Ali kemal może wtedy by się opanował i nie robiłby tylu głupstw. Zamieszkaliby z dziećmi osobno i każdy by na tym skorzystał, tymczasem ona teraz wielce ma na uwadze szczęście Achu.... Niesprawiedliwa jest, wypomina Fusun zdradę i chce odseparować ją za to od dziewczynek, a Ali kemal to co? Nie dośc, że ją zdradził, to jeszcze ma z tego dziecko.
Najlepszy był dzisiaj Burhan i jego tekst do Achu: Chcesz, żebym wdychał pył z Twoich paznokci? :D
Ta Eda jest wkurzająca, nieurodziwa, a sadzi się jak jajo na patelni.

ocenił(a) serial na 6
SlodkaZmijka

Ali Kemal to porażka. Najpierw zrobił Fusun troje dzieci a potem zaczął ją zdradzać. Nie pamiętam dokładnie, ten cymbał sypiał z Jansel, kiedy Fusun była jeszcze w ciąży. Potem jakoś szybko przeszła mu miłość do Jansel i znów przystawiał się do żony. Potem Jansel umarła a Ali Kemal rozpaczał po śmierci kobiety swojego życia może dwa dni i mu przeszło. Potem się rozwiódł, znów się ożenił. Nowa żona mu się znudziła i teraz chce wrócić do dawnej.

Ps: Tylko ja zauważyłam, ze Ali wcale nie zajmuje się Umutem?

ocenił(a) serial na 6
HotChocolate90

Eda ma zdecydowanie jakieś problemy psychiczne.

HotChocolate90

Dlaczego Eda tak nienawidzi Szeherezady? Nie oglądam wszystkich odcinków więc nie wiem skąd ona się wzięła.

ocenił(a) serial na 6
SlodkaZmijka

Z tego co słyszałam, była narzeczoną jej zmarłego męża. Miał się z nią chyba nawet ożenić, ale wybrał Szeherezadę.

HotChocolate90

Aaa tak myślałam, ale to była ta co mu ją Burhan nawinął?
Ta cała Eda jest brzydka, nawet figury nie ma za pięknej, a co dopiero twarzy.

SlodkaZmijka

Eda to psychopatka. Skrzywiło ją nieszczęśliwe dzieciństwo - porzucenie przez matkę. Nie była narzeczoną Ahmeta tylko dziewczyną. Burhanowie przyłapali ją na jakimś występku i przegonili. Nie pamiętam dokładnie o co chodziło, chyba o lekkie prowadzenie się. Eda będzie unikała spotkań z Burhanami. Szeherezadę wini za utratę Ahmeta, zazdrości jej aktualnego powodzenia.

ocenił(a) serial na 6
Marysia2504

Z tego co zrozumiałam (oglądałam po rosyjsku) Ahmed zostawił Edę bo dowiedział się, że niezbyt dobrze się prowadziła. A ona w zemście za porzucenie oskarżyła go o gwałt. Nadide jakoś pomogła mu wybronić się przed niesłusznym oskarżeniem. Właśnie dlatego Eda unikała Nadide i Burhana. W sumie Ahmed porzucił Edę zanim poznał Szeherezadę. Tak przynajmniej zrozumiałam.

ocenił(a) serial na 6
agneszko

Widziałam kiedy jedną akcję z serialu. Eda będzie chciała zastrzelić Kerema, tylko nie wiem dla czego?

HotChocolate90

Ostatnio nie oglądam serialu ,ale dzisiaj trafiłam na odcinek.
Bennu serio jest w ciąży? Bo jakoś nie widać ,a przynajmniej to już 4-5miesiąc
Wkurzyła mnie Nadide cięta na Fusun za to ,że zdradziła męża ,a to ,że jej synalek ma dziecko z inną to jest w porządku?
Ali Kemal ehh brak słów teraz zrozumiał ,że to Fusun tak naprawdę kocha ,a wcześniej tak narzekał na nią i płakał jaki to on nieszczęśliwy z nią.
Co prawda nie lubię Ahu ,ale moim zdaniem to oni trochę przesadzają bo gdyby dali jej szansę i lepiej traktowali to i ona by inaczej się zachowywała od początku byli wrogo do niej nastawieni.

ocenił(a) serial na 6
Kinomaniaczka_95

Co do Ahu faktycznie się zgadzam. Od początku są do niej negatywnie nastawieni. Może gdyby było inaczej, nie sprawiała by takich problemów.

HotChocolate90

Mnie się wydaje ,że Fusun była gorsza Alego traktowała jak popychadło wyżywała się na służących.
Wrócą do siebie i Fusun nadal będzie pewnie na niego cięta.
Zresztą widziałam na yt odcinek jak Ali Kemal był w jakimś hotelu próbował się chyba zabić Fusun i Naddide chciały go powstrzymać ,a on celował właśnie w Fusun pistoletem krzycząc ,że to wszystko przez nią.

ocenił(a) serial na 6
Kinomaniaczka_95

Chciał ją zastrzelić bo się dowiedział, że miała romans. Potem zmienił zdanie i postanowił zastrzelić siebie. A na koniec jej wybaczył.

ocenił(a) serial na 5
agneszko

Apropo Ahu........ (UWAGA SPOJLER) czytałam, że trafi do.... burdelu i nawet odnajdzie się w najstarszym zawodzie świata :D

ocenił(a) serial na 6
littillea

I pięknie. Kerem dzisiaj naskoczył na Benię. Jest obrażona, bo Burak i Melek nie są już razem.

HotChocolate90

No Bennu niepotrzebnie się czepia Kerema bo co on może zrobić?Jak już to powinna mieć tylko i wyłącznie pretensje do Buraka za to jak potraktował jej siostrę.
Włamanie do biura Szeherezady jest dla mnie trochę naciągane mają taki drogi sprzęt i zero monitoringu i i żaden alarm?

ocenił(a) serial na 6
Kinomaniaczka_95

Dokładnie. Gdyby biuro było na prowincji to jeszcze dało by się to wytłumaczyć. Ale brak alarmu w tak wielkim mieście jak Stambuł to jakiś żart.

Burhan dzisiaj pocisnął matce Ahu. A ona wygląda na to, że chce ich oskubać w czasie ewentualnego rozwodu.

ocenił(a) serial na 6
HotChocolate90

No właśnie dziwi mnie to ale to przecież film a filmie wszystko jest możliwie. Najgorsze jest to, że Haldun został w to wplątany a nikt nawet nie przypuszcza, że to Eda za tym stoi.
Ahu miała niezłą minę gdy dowiedziała się, że karta jest zablokowana o matko taki wstyd przy sprzedawczyni co ona obie o niej pomyśli :)

Kinomaniaczka_95

Film był kręcony parę ładnych lat temu, można przymknąć oko na ten monitoring tym bardziej, że Burhan to człowiek staroświecki - przypomnij sobie jaki był zdziwiony, że w internecie można wszystko znaleźć.

Marysia2504

A faktycznie zapomniałam o tym w sumie to masz racje.
Tak w ogóle to trafiłam na turecki serial To moje życie nie wiem czy oglądacie/łyście leciał na pulsie.Bohaterowie trochę podobni do tych z tysiąca i jednej nocy i mieszkają w tym samym domu co Burhan :P

ocenił(a) serial na 6
Kinomaniaczka_95

Co do domu to prawda ten dom obleciał już kilka tureckich seriali. To moje życie obejrzałam kilka odc ale dla mnie to zbyt nudne podobnie jak Sezon na miłość. Lubię gdy coś się dzieje a w Sezonie na miłość strasznie drażniła mnie ta cała Ojku.

Kinomaniaczka_95

Bennu chyba myśli, że jak Melek będzie nachodzić Buraka, to on jej ulegnie, tak jak to było z nią i z Keremem. Niech jeszcze poradzi jej, żeby się upijała aż do skutku... Nie przepadam za Burakiem, ale on twierdzi, że pierwszy raz się w kimś zakochał ( ciekawe czy to prawda) a oni w tym momencie nie pozwalają mu się tym cieszyć razem z nimi.

ocenił(a) serial na 6
SlodkaZmijka

Widzę, że Eda już przygotowuje mieszankę dla Szeh. Swoją drogą główna bohaterka jest strasznie naiwna, na jej miejscu w jej stanie niczego bym od tej czarownicy nie piła.

Cherry21

Czyja wiem czy naiwna?
Eda w jej towarzystwie nie daje nic po sobie poznać.
Bennu niepotrzebnie jej mówiła ,że Szeh miała problemy z zajściem w ciążę.

ocenił(a) serial na 6
Kinomaniaczka_95

Eda jet wredna i nieszczera i to widać nawet z twarzy nie wiem jak to dokładnie będzie ale ja bym od niej żadnej cudownej herbatki/ziółek nie wypiła. Co do Benu to racja niepotrzebnie wypaliła ale przecież nie wiedziała, że ma do czynienia z wariatką.

ocenił(a) serial na 6
Cherry21

W sumie to Ahu ma rację. Ali Kemal szybko traci zainteresowanie kobietami. Najpierw zbrzydła mu żona, potem olał Jansel. A Ahu? W swoim przypadku również ma 100% racji. Póki nie była jego żoną, to Ali Kemal mógł by ją bzykać non stop. A kiedy się pobrali, to szybko mu się znudziła i postanowił "napoić się w innym źródełku". Łapiesz o co mi chodzi?

ocenił(a) serial na 6
HotChocolate90

Po prostu Ali Kemal wolał żyć na kocią łapę ślub nie był mu potrzebny. Nie wiem co one wszystkie w nim widzą Ahu wiadomo kasę niedługo się na tym przejedzie ale Jansel tak naprawdę to jej też nie kochał.

ocenił(a) serial na 6
Cherry21

Zastanawiam się, co by było gdyby Ali porzucił Fusun i związał się z Jansel? Wydaje mi się, że szybko by się mu znudziła. To samo jest z Umutem. Zauważyłaś, że on wcale się nim nie zajmuje. Wiem, że to tylko serial, ale niech ten Jaman wróci z Izmiru, porwie małego i się nim zajmuje. Mały może przez większość dzieciństwa miał by tylko ojca, ale na pewno był by to ojciec, który kochał by go nad życie.

Kinomaniaczka_95

Ale mi wielkie trudności z zajściem w ciążę - 2 lub 3 miesiące, śmiechu warte.

ocenił(a) serial na 2
Marysia2504

dokładnie

ocenił(a) serial na 2
HotChocolate90

Nie ja tez to zauważyłam, ale on był najpierw z Cansel, potem ją zostawił i wrócił do Fusun i ponownie z nią nawiązał romans, potem jeszcze raz ją zostawił gdy Fusun była chora, potem wrócił co Cansel, potem znów do Fusun, potem do Ahu on jest niespełna rozumu

ocenił(a) serial na 2
SlodkaZmijka

postać Edy była wątkiem pisanym na kolanie, policzcie sobie ile lat już nie żyje Ahmed i ile był z Szehą na moje oko co najmniej dwa jak nie trzy lata, czyli w sumie ok 10 lat temu była jego dziewczyną i nagle po latach coś ją pykło i ni z tego ni z owego pała taką nienawiścią? jest brzydka jak noc, robi takie miny jak by była niespełna rozumu!

ocenił(a) serial na 6
darjaa

Bo na pewno jest wariatka jak nic tylko nikt tego nie zauważył :)

Cherry21

Niezłe weselicho sobie urządzili, bardzo mi się podobało to oświetlenie i te melodie też były fajne, Szeherezada rzeczywiście wyglądała jak księżniczka :)

Eda jest nienormalna, ma jakiś niewyjaśniony ból d*py. Dziwne jest to, że wryła się do tego domu, w którym była Szeherezada, przecież tam powinna być Bennu albo Mihriban, a nie ona!

Ta stara Onura nadal jest antypatyczna, mimo tego, że się tak stara.

No ciekawa jestem ile czasu przetrwa małżeństwo Sezen i Buraka. Sezen swój charakterek ma, ale jest też dobra, natomiast Burak to taki typowy burak, który ma wszystko w 4 literach.

ocenił(a) serial na 6
SlodkaZmijka

Te fajerwerki były super szkoda tylko, że jutro nie będzie tak wesoło czytałam też, że Eda do wszystkiego przyzna się pod koniec. Dla mnie ta scena z herbatą dziwnie nakręcona ta wariatka przychodzi sobie do domu jakby była siostrą Szeherezady, a ona cieszy się jak głupia. Oczywiście przyjęłaby od niej nawet arszenik bo przecież nerwy przed weselem. Eda przygotowana i zawsze w takich sytuacjach nosi w torebce zioła na uspokojenie. Może gdyby Benu albo Mihriban tam były nie pozwoliłyby jej tego wypić.

SlodkaZmijka

Matka Ahu narzeka, że jej córka będzie miała teraz status rozwódki, mogła o tym myśleć zanim nadstawiła 4 litery mężczyźnie, który miał ją w 4 literach.

ocenił(a) serial na 6
SlodkaZmijka

Ahu i jej matka wg mnie należą do tych ludzi którzy najpierw robią potem myślą. Najchętniej to by Burhanowi wszystko zabrały podłe żmije tylko myślą jak tu go oskubać.

ocenił(a) serial na 6
Cherry21

Neriman, matka Ahu, faktycznie jest okropna. Fałszywa, bezczelna i pazerna na kasę. Już nie pamietam dokładnie, ale w zamian za rozwód chciała jakiś dom i trzy sklepy? Jak oglądałam tę scenę, to myślałam, że zaraz wypali do Burhana, ze chce podziału majatku pół, na pół. Trzeba przyznać, że Neriman ma bardzo wygórowane wymagania, biorąc pod uwagę to, jak krótko Ali i Ahu sa małżeństwem.

Burak faktycznie ma wszystkich gdzieś. Nawet nie poszedł na ślub brata/kuzyna.

Kerem również zaminusował. Nie zaprosił Sezen na wesele.

HotChocolate90

Jaki ślub brata/kuzyna?

ocenił(a) serial na 6
SlodkaZmijka

Pomyliło mi się, chodziło o wesele. Bo Onur i Kerem chyba mieli te wesele wspólne?

HotChocolate90

Nic podobnego, to było wesele Aksalów. Bennu i Kerem pełnili obowiązki państwa domu, m. in. witali gości

ocenił(a) serial na 6
SlodkaZmijka

Powiem szczerze że Ahu i jej matka przypominają mi swoją mentalnością kobiety z polskiej wsi, sprzed 15-20 lat.

ocenił(a) serial na 6
darjaa

Aktorka, grająca Edę przez pewien czas była dziewczyną Tardu Florduna, który grał Kerema.

ocenił(a) serial na 2
christinearron

Hej. niech mi ktoś napisze co było przez pierwsze 15 minut dzisiejszego odcinka? czemu mają nowy dom? do kogo dpoleciała Mihriban? Czemu Be nnu ma taki duży brzuch? Co z dzieckiem Szehy? jak Kerem dostał te listy?

ocenił(a) serial na 2
darjaa

Wreszcie coś się ruszyło w tym serialu za długo już Burhan dał się traktować jak głupka. za co te debilki chciały kasę!? skoro żadnego posagu nie wniosła i żadnego wspólnego majątku nie mieli

ocenił(a) serial na 6
darjaa

Uwierz mi oglądałam od początku i też nie wiem o co kaman tzn. było pokazane jak Szeh na weselu złapała się za brzuch następnie poroniła. Swoją drogą nawet karetki nie wezwali nie mówiąc już o tym, że Szeh nie leżała w szpitalu. Moim zdaniem zrobili taki przeskok czasowy co do Kerema to ojciec Sezen do niego zadzwonił, że się o nią martwi bo zrobiła coś głupiego. On pojechał do jej domu i tam znalazł te listy. Mihriban chyba wróciła do Baku tylko czemu to nie wiem. Zwróciłam dziś uwagę na jeszcze jeden szczegół dziewczynka grająca Buket to inna aktorka niż jej poprzedniczka.

Cherry21

Był przeskok czasowy. Jak długo pokazują np wodę, fale, zamglone twarze itp to zwiastun tego przeskoku. Szeherezada leżała w szpitalu, wspominała o tym Mihriban jak wyjeżdżała, to samo było w stadninie gdy szła z koniem na spacer - Onur ją upominał, że właśnie wyszła ze szpitala. Podczas jej pobytu w szpitalu Onur kupił dom i go urządził. Będą jeszcze o to scysje między nimi.