W porównaniu do innych seriali np. Weeds, Dexter, the Unit, Doctor Who, Prison Break, Herose, Supernatural to zwykły średniak. A te moment z zaginieciem dziecka w ostatnich scenach żałosne. Jeśli tacy mieliby być terroryści to naprawdę mogę spać spokojnie wiedząc że Straż Miejska czuwa :)
http://www.filmweb.pl/Heist,2006,o+filmie,Film,id=297374
http://www.filmweb.pl/Kill+Point%2C+The,2007,o+filmie,Film,id=435555
Od kiedy to niezwykłośc jest miarą jakości filmu. Filmy jakie podałeś są w olbrzymiej mierze przeciętne.
Dexter - od połowy drugiego sezonu historia jest tak naciągana, a pomysły
tak powtarzalne (o tak - Dexter jest tendencyjny; zamotany, ale w tym zamotaniu sztampowy jak diabli), że się nawet nie czeka na sezon trzeci.
Prison Break - Przeciętniak. Poza pierwszym sezonem i może kilkoma momentami w trzecim, jest to sensacyjna bajeczka, która akcję ciągnie w stylu Deus ex Machina. Film w dodatku - w przeciwieństwie do Dextera - płytki i pusty.
Heroes - Tutaj już szkoda słów. Gniot jakich mało wykorzystujący bezmyślną modę - jakiej jak widac jesteś oddany - na klimaty fantastyczne. Nie tylko pusty i płytki, ale nawet pod względem akcji w żaden sposób nie potrafi zainteresowac. Ot, wprawka dla przyszłych reżyserów i scenarzystów na poziomie pierwszego roku studiów.
PS. Dobrze, że chociaż nie wcisnąłeś w te przykłady Losta.
Chcesz dobre seriale?
Battlestar Galactica (sci-fi)
Rzym (historyczny)
Studio 60 On the Sunset Strip (obyczaj, komediodramat)
Najgorszy tydzień w moim życiu (komediowy, szczególnie sezon 2)
Każdy z tych seriali zjada Twoje pretensjonalne (to bierzesz za jakośc) dziełka na śniadanie.
Sluchaj kolego....jakim prawem serial 'weeds' moze byc lepszy od 'sleeper cell'?! Przeciez obie produkcje nie maja ze soba nic wspolnego... 'weeds' to glupkawa komedia o sprzedawaniu zielska na amerykanskich przedmiesciach (nie mowie ze nie jest to zabawne:p) zkolei 'sleeper cell' to powazna produkcja poruszajaca tematyke islamu i wszystkiego co z nim zwiazane a mianowice podzialami w islamie a przedewszytkich terroryzmu. Polecam rusyzc glowa na przyszlosc a nie wypisywac durne komentarze...
jezeli sleeper cell uwazasz za sredniaka to wole nie patrzyc w Twoje ulubiony filmy :P sorry ale to jeden z lepszych seriali ostatnich lat. nie zgadzam sie z Lost in Time co do dexa bo dla mnie to naprawde zajebisty serial i troche lepszy od sleepera ale to co sie np stalo z prisonem to porazka. w sleeper cellu juz wydawalo sie ze 2 sezon nie bardzo ma prawo powstac, to samo co z dexterem, ale tak to wszystko wymyslili ze naprawde w porownaniu do prisona ktory nawet moglby miec lepsze kolejne sezony to jest to serial o pare klas lepszy.
te seriale co wymieniles sa sredniakami (procz Dextera) (Heroes, PB) za to Sleeper Cell po 2 sezonach nadal jest dobrym serialem
Krótko i na temat :
Dexter świetny mimo ,że czasem naciągany.Życie czasem też bywa monotonne..
Prison Break - Owszem z sezonu na sezon coraz słabszy 4 sezon to porażka , ale Ci co go lubią oglądają go z sympatii dla postaci a fabuła wiadomo dla amerykańskich pół głupków niestety nie trzyma się kupy.
Sleeper Cell - Niezły , pokazany w innym stylu ale dalej pełny propagandy
Lost- szkoda gadać może poza paroma pierwszymi odcinkami gdzie naprawdę wciągał i nie wiadomo ocb był ok . Ale później to tylko czołgów i sowieckiej armii tam zabrakło.
CSI LAS VEGAS , MIAMI , NY : Jedynie Las vegas wg. mnie zasługuję na uwagę pozostałe 2 serie to śmiech na sali, w sumie dla małolatów przeznaczony ale kompletnie oderwany od rzeczywistości .W ogóle cała formuła Forensic + detective jest tak rzadka w stanach ,że praktycznie niemożliwa choć bardzo ciekawa i ambitna.Osobiście Grissom to świetna postać.Las Vegas polecam przynajmniej pierwsze 3 sezony bo dalej nie oglądałem
ITD...
Osobiście polecam CRIMINAL MINDS , THE MENTALIST , GENERATION KILL , KILLPOINT ...Dwa ostatnie mini serie ale bardzo fajne.
Criminal minds w szczególności zasługuję na uwagę ambitnych widzów.
Aczkolwiek muszę zaznaczyć ,że nie ma już tak dobrych seriali jak kiedyś i każdy praktycznie jest wypaczony i Radze je traktować jako czystą ROZRYWKĘ. I nie brać do siebie czyiś negatywnych komentarzy(w tym moich ;] )
Pzdr otwarte umysły
W sporej części się zgodzę ale z tym Criminal Minds to przesadziłeś, ambitny mi się wydawał jak byłam w liceum... A do Sleeper Cell porównania nie ma. W sumie tak dyskutować to można bez końca, każdy ma inny gust. Dla mnie Sleeper Cell przebija większość wymienionych w tym całym wątku seriali. Wiele z nich uważam za na prawdę dobre ale tak do obejrzenia raz w tygodniu, Sleeper Cell to jeden z takich, które oglądałam prawie jednym haustem całą serię bo nie mogłam się oderwać.
przy The Wire lub OZ, Prison Break i Lost to bajeczka dla dzieci
Co do sleeper cell, nie ogladalem, ale mam zamiar. Wlasnie wszedlem na ta strone aby sie dowiedziec czy to serial w stylu The Wire czy w stylu PB
Twierdzisz że średniak a wystawiasz mu ocenę 1? Jesteś tak żałosny sam z siebie czy ktoś Ci za to płaci? I do tego 1 dla Rzymu. No człowieku... skoro dla Ciebie taki Prison Break albo Lost jest wyznacznikiem zaje**stości serialu to gratuluję inteligencji. Wypadałoby być choć odrobinę obiektywnym.