PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282911}

Uśpiona komórka

Sleeper Cell
2005 - 2006
7,6 1,2 tys. ocen
7,6 10 1 1162
Uśpiona komórka
powrót do forum serialu Uśpiona komórka

Zwykły ot co

ocenił(a) serial na 3

W porównaniu do innych seriali np. Weeds, Dexter, the Unit, Doctor Who, Prison Break, Herose, Supernatural to zwykły średniak. A te moment z zaginieciem dziecka w ostatnich scenach żałosne. Jeśli tacy mieliby być terroryści to naprawdę mogę spać spokojnie wiedząc że Straż Miejska czuwa :)

ocenił(a) serial na 10
sholva_kree

a jakie polecacie seriale oprocz tych wyzej wymienionych?

ocenił(a) serial na 10
Baby_Firefly

http://www.filmweb.pl/Heist,2006,o+filmie,Film,id=297374
http://www.filmweb.pl/Kill+Point%2C+The,2007,o+filmie,Film,id=435555

sholva_kree

Od kiedy to niezwykłośc jest miarą jakości filmu. Filmy jakie podałeś są w olbrzymiej mierze przeciętne.

Dexter - od połowy drugiego sezonu historia jest tak naciągana, a pomysły
tak powtarzalne (o tak - Dexter jest tendencyjny; zamotany, ale w tym zamotaniu sztampowy jak diabli), że się nawet nie czeka na sezon trzeci.

Prison Break - Przeciętniak. Poza pierwszym sezonem i może kilkoma momentami w trzecim, jest to sensacyjna bajeczka, która akcję ciągnie w stylu Deus ex Machina. Film w dodatku - w przeciwieństwie do Dextera - płytki i pusty.

Heroes - Tutaj już szkoda słów. Gniot jakich mało wykorzystujący bezmyślną modę - jakiej jak widac jesteś oddany - na klimaty fantastyczne. Nie tylko pusty i płytki, ale nawet pod względem akcji w żaden sposób nie potrafi zainteresowac. Ot, wprawka dla przyszłych reżyserów i scenarzystów na poziomie pierwszego roku studiów.

Lost_in_Time

PS. Dobrze, że chociaż nie wcisnąłeś w te przykłady Losta.

Chcesz dobre seriale?

Battlestar Galactica (sci-fi)
Rzym (historyczny)
Studio 60 On the Sunset Strip (obyczaj, komediodramat)
Najgorszy tydzień w moim życiu (komediowy, szczególnie sezon 2)

Każdy z tych seriali zjada Twoje pretensjonalne (to bierzesz za jakośc) dziełka na śniadanie.

Lost_in_Time

Sluchaj kolego....jakim prawem serial 'weeds' moze byc lepszy od 'sleeper cell'?! Przeciez obie produkcje nie maja ze soba nic wspolnego... 'weeds' to glupkawa komedia o sprzedawaniu zielska na amerykanskich przedmiesciach (nie mowie ze nie jest to zabawne:p) zkolei 'sleeper cell' to powazna produkcja poruszajaca tematyke islamu i wszystkiego co z nim zwiazane a mianowice podzialami w islamie a przedewszytkich terroryzmu. Polecam rusyzc glowa na przyszlosc a nie wypisywac durne komentarze...

ocenił(a) serial na 7
sholva_kree

jezeli sleeper cell uwazasz za sredniaka to wole nie patrzyc w Twoje ulubiony filmy :P sorry ale to jeden z lepszych seriali ostatnich lat. nie zgadzam sie z Lost in Time co do dexa bo dla mnie to naprawde zajebisty serial i troche lepszy od sleepera ale to co sie np stalo z prisonem to porazka. w sleeper cellu juz wydawalo sie ze 2 sezon nie bardzo ma prawo powstac, to samo co z dexterem, ale tak to wszystko wymyslili ze naprawde w porownaniu do prisona ktory nawet moglby miec lepsze kolejne sezony to jest to serial o pare klas lepszy.

ocenił(a) serial na 9
sholva_kree

te seriale co wymieniles sa sredniakami (procz Dextera) (Heroes, PB) za to Sleeper Cell po 2 sezonach nadal jest dobrym serialem

ocenił(a) serial na 6
D1RT

Krótko i na temat :
Dexter świetny mimo ,że czasem naciągany.Życie czasem też bywa monotonne..
Prison Break - Owszem z sezonu na sezon coraz słabszy 4 sezon to porażka , ale Ci co go lubią oglądają go z sympatii dla postaci a fabuła wiadomo dla amerykańskich pół głupków niestety nie trzyma się kupy.
Sleeper Cell - Niezły , pokazany w innym stylu ale dalej pełny propagandy
Lost- szkoda gadać może poza paroma pierwszymi odcinkami gdzie naprawdę wciągał i nie wiadomo ocb był ok . Ale później to tylko czołgów i sowieckiej armii tam zabrakło.
CSI LAS VEGAS , MIAMI , NY : Jedynie Las vegas wg. mnie zasługuję na uwagę pozostałe 2 serie to śmiech na sali, w sumie dla małolatów przeznaczony ale kompletnie oderwany od rzeczywistości .W ogóle cała formuła Forensic + detective jest tak rzadka w stanach ,że praktycznie niemożliwa choć bardzo ciekawa i ambitna.Osobiście Grissom to świetna postać.Las Vegas polecam przynajmniej pierwsze 3 sezony bo dalej nie oglądałem
ITD...

Osobiście polecam CRIMINAL MINDS , THE MENTALIST , GENERATION KILL , KILLPOINT ...Dwa ostatnie mini serie ale bardzo fajne.

Criminal minds w szczególności zasługuję na uwagę ambitnych widzów.
Aczkolwiek muszę zaznaczyć ,że nie ma już tak dobrych seriali jak kiedyś i każdy praktycznie jest wypaczony i Radze je traktować jako czystą ROZRYWKĘ. I nie brać do siebie czyiś negatywnych komentarzy(w tym moich ;] )

Pzdr otwarte umysły

ocenił(a) serial na 8
infected_b

W sporej części się zgodzę ale z tym Criminal Minds to przesadziłeś, ambitny mi się wydawał jak byłam w liceum... A do Sleeper Cell porównania nie ma. W sumie tak dyskutować to można bez końca, każdy ma inny gust. Dla mnie Sleeper Cell przebija większość wymienionych w tym całym wątku seriali. Wiele z nich uważam za na prawdę dobre ale tak do obejrzenia raz w tygodniu, Sleeper Cell to jeden z takich, które oglądałam prawie jednym haustem całą serię bo nie mogłam się oderwać.

sholva_kree

przy The Wire lub OZ, Prison Break i Lost to bajeczka dla dzieci

Co do sleeper cell, nie ogladalem, ale mam zamiar. Wlasnie wszedlem na ta strone aby sie dowiedziec czy to serial w stylu The Wire czy w stylu PB

ocenił(a) serial na 9
sholva_kree

Twierdzisz że średniak a wystawiasz mu ocenę 1? Jesteś tak żałosny sam z siebie czy ktoś Ci za to płaci? I do tego 1 dla Rzymu. No człowieku... skoro dla Ciebie taki Prison Break albo Lost jest wyznacznikiem zaje**stości serialu to gratuluję inteligencji. Wypadałoby być choć odrobinę obiektywnym.