Prędzej bym się spodziewał Hiszpańskiej Inkwizycji niż Liama Mcpoyle'a w tym odcinku.......aż sie wystraszyłem:)
nie wiem dlaczego ale odczuwam minimalny spadek formy w 8 sezonie.
aha i mozesz mi cos wyjasnic co sie stalo z bracmi mcpoyle w 7 sezonie ze gang tak sie zdziwil ich obecnoscia?
Moim zdaniem poziom to juz szedł w dół od 7 sezonu( ogólnie siódmy taki jakiś nijaki, poza wyjątkami ,np. scena w której Frank kradnie prom z wycieczką i w ciągu półtorej minuty streszcza całą fabułę wcześniejszych sześciu sezonów kończąc tym http://www.youtube.com/watch?v=P6DDy1mlcfY :D .......kosmos :D:D )
A co do Mcpoyle'ów to strasznie szkoda jest, że tak rzadko występują :-( . Ja szczerze mówiąc to zakochałem się w tym serialu właśnie dzięki nim i oczywiście Devito (w życiu bym sie wcześniej nie spodziewał ,ze może sie w cielić w postać takiego psychola :) ). Bo właśnie pierwszym odcinkiem jaki oglądnąłem( kiedyś tam w nocy na CC ) był epizod w którym Mcpoylowie porywają gang i robią z nich zakładników w swoim własnym barze( po tym jednym odcinku juz wiedziałem że trafiłem na kolejną perełkę na CC.....pierwsza to Trailer Park Boys i niezaprzeczalnie najlepsza, ale musi być z genialnym polskim lektorem z CC).
znam bardzo dobrze ten fragment;),o dziwo serial z kazdym sezonem stawal sie lepszy,mamy mac'a ktory speciajlnie przytyl zeby wygladac horzej,jest wile swietnych odc jak np ten z wypadem do kina czy new jersey,mialem kolosalne wymagania co do 8 sezony po wybitnie dobrych poprzednich 7 a tu jakos tak bez szalu.
podobal mi sie odc jak mcpoylowie wzieli gangza zakladnikow;D od pierwszych sekund kiedy weszli zamaskowani a gang zaczal im 'sprzedawac' dee,potem jeden z braci zdejmuje maske i mowi cos w stylu 'bierzemy was za zakladnikow.dzivvki' mistrzostwo!
ja uwazam ze kazdy odgrywa znaczaca role nawet osoby ktore wystepuja w jednym odc (juz to pisalem bodajze na forum charilego daya) np kiedy charlie stara sie o posade ciecia w szkole i pyta sie dyrektora czy moze zjesc gumke bo ma ciekawy zapach a on zastanwia sie czy tak samo smakuje-reakcja dyra niebywale naturalna;]
strasznie mile wspominam jak dee 'zasmakowala' zycia charliego i franka i musiala zjesc kocia karme nawdychac sie kleju i popic to piwem,na co frank wbiego i robi dokladnie to co radzil jej charlie-zabojcza scena!:d
staram sie ogladac seriale w oryginale dlatego nawet nie 'besztam' tego ich napisami;]oczywsicie zdarzaja mi sie wyjatki.
trailer park widzialem jakies 30 min pelometrazowego filmu,ale niestety nie przypadl mi do gustu..
Pełnometrażowy to nic w porównaniu z serialem( oczywiście specyficzny humor, możliwe że skoro film Ci nie podszedł to i serial Ci nie podejdzie).....ale naprawdę trzeba z lektorem oglądać, bo koleś co to czyta ,i ten co to tłumaczył jak dla mnie wspięli się na wyżyny.tu masz genialny przykład(S06E04"Gdzie jest kurde Oscar Goldman":-))........
http://www.youtube.com/watch?v=ObZfNe4A5Wg . A tu przykład najlepszej postaci z całego serialu czyli zawsze czyli zawsze urżniętego w trzy d..py , największego chlora w historii telewizji Jima Laheya i jego gadce o g..wnach( a to akurat chyba scena z filmu jest).....http://www.youtube.com/watch?v=zSyJ1oAmiDU
"strasznie wczoraj zachlałem,paliłem blanty do piątej rano........film mi sie urwał jak leżałem w rurze........teraz mnie krzyż napier...ala". Sorry ale dla mnie to jest mistrzostwo świata, mógłbym tą scenę oglądać w oryginale setki razy ,i w życiu bym sobie tego tak nie przetłumaczył i nie zinterpretował z angielskiego. Każda z postaci w tym serialu jest przetłumaczona i przeczytana na swój jedyny w swoim rodzaju sposób.....dlatego dla tych co to zrobili chapeau bas ode mnie:). Weź my na przykład takie go J-rocka i jego gadkę na końcu w sądzie http://www.youtube.com/watch?v=Q8gIhTiWTwA&feature=related .......pozdro 600:D
twoje braki w angielskim nie oznaczają ,ze serial "trzeba" oglądać z lektorem, który jedynie zabija klimat, link który zapodałeś tylko to ilustruje,
scena w sadzie http://www.youtube.com/watch?v=8GGL0qGk5lA, jeżeli uważasz ze z lektorem jest lepiej to juz nie moj problem
Jakie braki angielskiego :D. Serial jest po prosu genialnie zinterpretowany tak jak np. genialny Monty Pythona z polskim lektorem.....ale takie ortodoksy jak Ty najwidoczniej tego nie uznają. A sceną w sądzie tylko udowodniłeś ,że to ja mam rację....."sklejasz akcje"?
Typowy troll, który kocha pieprzyć głupoty. Trailer Park Boys to jedyna produkcja, którą NALEŻY oglądać z lektorem. Resztę filmów/serialów oglądam z napisami angielskimi albo i bez nich, bo nie są mi do szczęścia potrzebne. Ale nie "Chłopaków...".
btw milo ze nareszcie ktos zaczal sie tu udziela.az dziw bierze ze taki genialny serial ma taki maly odzew na fw.
czy ma ktos napisy do 2 i 3 odcinka nowego sezonu? czekam i czekam i doczekać sie nie mogę,szkoda,że serial jest w Polsce tak mało popularny bo miażdży system
Jeżeli nie ma to trzeba niestety lub stety ściągnąć napisy po angielsku.......nie ma zbyt dużo skomplikowanych wyrazów, z translatorem idzie spokojnie oglądnąć. A tak w ogóle to spróbuj Napiprojektem