PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=270748}

U nas w Filadelfii

It's Always Sunny in Philadelphia
2005 -
7,7 4,7 tys. ocen
7,7 10 1 4706
8,0 3 krytyków
U nas w Filadelfii
powrót do forum serialu U nas w Filadelfii

Najlepsze momenty!

ocenił(a) serial na 10

Wiem,że fanów tego kapitalnego serialu jest w Polsce mało ale zaczynam temat. Wymieniajcie wasze ulubione momenty z serialu!

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

-Kiedy Dennis chce się zemścić na Mac`u i chce się przespać z jego obrzydliwa matką.Reakcja matki Maca mnie rozwaliła.

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

Dobre też było, że matka Charliego również nie uznała Dennisa za atrakcyjnego, a skądinąd wiemy, że podobał jej się Frank.

ocenił(a) serial na 9
Wojtek_dpo

Caaarol! Caaarol!

ocenił(a) serial na 8
Wojtek_dpo

Przeróbka sceny z...
... Za wszelką cene.( DeVito nokautuje jakigoś gościa na ringu). Albo przeróbka sceny z Łowcy jeleni( rosyjska ruletka w piwnicy baru).
Albo scena z tą blądyną szukającą amfetaminy a potem pogoń za jakimś gościem)
Mistrzowska była mina tego małego gościa kiedy dowiaduje się że jego ukochana kelnerka przespała się z ojcem(miał łzy w oczach).

ocenił(a) serial na 9
bentam

Jeżeli chodzi o nawiązania do innych filmów to mi najbardziej podobało się nawiązanie do lotu nad kukułczym gniazdem, w którym zresztą grał DeVito za młodu :) . Nawiązanie do łowcy jeleni też jedna z moich ulubionych scen.

użytkownik usunięty
Wojtek_dpo

Z czwartego sezonu:
odcinek 12 : gang wpada w nocy do domu meksykańskiej rodziny i robi im ekstremalną niespodziankę
odcinek 1: Charlie i Dee przychodzą do kostnicy z kuchenką i sześciopakiem browarów w ręku

Ale ogólnie powalających scen jest mnóstwo:)

ocenił(a) serial na 10

A co powiecie na scenę kiedy Charlie i Mac próboją upozorować własną śmierć i rozbijają samochód?

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

-Jak dennis i dee siedzą naćpani crackiem, i dee sie pyta, czy denis jej kupi zdjęcia jak zostanie weterynarzem
-Wszystkie charaktery Charliego(Tropiciel Korporacyjnego Spisku, Nafciarz)

długo by wymieniać, powiem tylko, że raz jak oglądałem ten serial to prawie nie umarłem, bo piłem wode i się zaczełem śmiać i sie zakrztusiłem, ale i tak warto było:)

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

Day Bow Bow!

Murdoc

najsmeszniejsze dla mnie bylo w 4 sezonie jak ojcien Maca wyszedl z wiezienia i Mac i Charlie chca upozorowac wlasna smierc , a dokladnie moment jak Charlie zeby palcami sobie wyjmuje padleme przytym :D

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

Rewelacyjny serial !

Mnie rozwala każda scena w której Frank wyjmuje bron ;D
Mina trójki widzącej masturbującego się żula ujęła mnie całkiem ;D ale mój ulubiony moment to ten w którym Charlie przy rodzinie miał się przyznać jak go molestowano, zachowanie jego wujka - konkret ;D

Dochodzenie w sprawie goowna w łóżku też profesjonalne ;D

Wojtek_dpo

- Reakcja Charliego jak dowiedział się, że Frank mu wrzucił kwas do piwa ;)
- Charlie gdy szukał spisku pracując przy poczcie w korporacji w tle z day bow bow...

Ogólnie mnóstwo jest świetnych scen. Aaaa.. i uwielbiam piosenkę:

Dayman!
Aaaa aaaaa
Fighter of the Nightman
Aaaa aaaaa
Champion of the sun
You're master of karate and friendship for everyone...
Dayman!

Genialne! ;)

ocenił(a) serial na 10
kostrzew

haha , ja teraz ogladam znowu od początki i akurat pierwszy odcinek.

Druga scena gdy siedzą przy stoliku i ten black fella opowiada sytuacje z tym meksykaninem :D

BYł ten koles , wielki meksykański gringo i gapi się na mnie z drugiego końca baru. Więc podchodze do niego i mówie
- Yo , esse , jeżeli nie chces mieć rozjechanego dupska to przestań się na mnie gapić.
- Wygląda na to że będziesz mi musiać rozjechać dupsko."

Gang się pyta i co zrobiłes ?
"ZAtargałem go do ciemnej alejki i turned his ass apart !!"

Potem się okazało że był gejem :D:D:D:D

ocenił(a) serial na 10
kostrzew

w którym z odcinków to było: "Charlie gdy szukał spisku pracując przy poczcie w korporacji w tle z day bow bow..."?

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

Ogólnie bardzo rozbawił mnie konkurs tańca zwłąszcza styl Mac'a i balet Chariego. No i posenki zarówno Nightman jak i Dayman.

ocenił(a) serial na 10
sydnej90

To jedna piosenka jest :)
DayMan (Fighter of the Nightman)

http://www.youtube.com/watch?v=b8n72MICR28

Jak dla mnie najlepszy odcinek to "Mac and Charlie Die".

"zee glory hole" ahah :D

ocenił(a) serial na 9
MoRRs_Z_LaSu

To nie jest jedna piosenka:) Charlie wpierw nagrał Nightman, ale reszta grupy uznała, że druga wzrostka jest gejowska to go wywalili z kapeli.
I potem razem z Dennisem, którego tez wyrzucili z kapeli za gejowski strój, stworzyli Dayman'a:)

ocenił(a) serial na 9
Tysma

Nightman lepszy tekst ma:D Druga zwrotka czad, jak przychodzi Nightman w nocy i wypełnia Charliego:)

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

cały serial jest boski, ale jedna z najśmieszniejszych scen to chyba ta z Charlim i świętym Mikołajem :D

http://www.youtube.com/watch?v=JLivchy8xjw

ocenił(a) serial na 8
Wojtek_dpo

najlepszy jest odcinek w ktorym charlie kloci sie dee kto ma gorsze zycie. rytulal charliego przed pojsciem spac rewelacyjny.
swietny tez day bow bow i jak rozwiazywali kryzys naftowy.

MishaPl

Rytuał Charliego :)

Skończyłam 5 sezon, a więc wspomnę co mnie rozbawiło w ostatnim odcinku - Frank ukryty w sofie podczas świątecznego przyjęcia w biurze.

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

Mnie najbardziej rozbawiło szukanie mapy na ciele Charliego.
Mac niestety nie znalazł mapy... ;)

ocenił(a) serial na 10
_michal_

Dodam, że Mac nie znalazł mapy na ciele Charliego bo prawdziwą mapę przecież znalazł.

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

Kiten Mittons :))), birds of war, did u fuck my mom santa? Jak Dee i Frank sprzedawali noże i frank poszedl sie powiesić w lazience:) Z prawnikiem są dobre akcje jak charlie gada o ptasim prawie:)

ocenił(a) serial na 9
bobasz

Wildcard bitcheeeeeees !! :D

ocenił(a) serial na 10
grzegorz_danielak

Wildcard bitches !:) Najlepsza scena ever,

Wojtek_dpo

Mój ulubiony moment to odcinek 'Mac is a serial killer' i sytuacja w łazience. Dee i Dennis po nieudanej zasadzce na kelnerce przemywają oczy, kiedy Frank wychodzi z kabiny i zaczyna sie rozmowa. Mina Franka kiedy Dennis i Dee bezczelnie powtarzają jego pomysły to majstersztyk !

ocenił(a) serial na 10
mrosol

Mój ulubiony moment to jak Charlie przebiera się za serpico i "walczy z korupcją"

ocenił(a) serial na 10
Number6

Dokładnie, też chciałem o tym napisać. Najlepszy moment jak wpada na komisariat ;)

ocenił(a) serial na 8
Wojtek_dpo

Dee jedząca jak ptak z odcinka, w którym myśleli, że są kanibalami.

I w ogóle każde możliwe 'shut up, bird!" w całym serialu.

ocenił(a) serial na 10
furbul

Cały odcinek kiedy wszyscy pojechali na wakacje(The gang goes to Jersey Shore),Charlie pijący olejek do opalania i zbierający śmieci wyrzucone przez morze razem z kelnerką na pigułach,Dee i jej warkocfzyki,rum ham:)
Frank's Pretty Woman-kiedy wyrzucaja za drzwi trupa tej prostytutki,a w tle piosenka Preety Woman:) i z tego samego odcinka Charlie wymiotujący krwią
Wszystkie odcinki kiedy Charlie wpada w histerię i zaczyna krzyczec tym swoim piskliwym głosikiem:)

użytkownik usunięty
Wojtek_dpo

http://www.youtube.com/watch?v=MYtjpIwamos Wildcard, bitches! Yeeee-ha!
http://www.youtube.com/watch?v=RKuGnwE52lc rosyjska ruletka Franka

Wojtek_dpo

'Gang gets analyzed' S08xE05 to moj osobisty faworyt. Caly odcinek to majstersztyk.

ocenił(a) serial na 10
Onejromancer

No w tym odcinku epicka była opowieść Franka o tym zakładzie i tej dziewczynce bez ust, która założyła plastikową torbę na głowę bo chciała być astronautą.

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_dpo

"RUM HAAAAAAM, RUM HAAAAAAAM! I'M SORRY RUM HEEAAAAAM."
Danny DeVito to mistrz

ocenił(a) serial na 8
kucndo

taaaaak hahahhhaa, płakałam przy tej scenie, tak samo gdy dee urwało pasmo włosów na karuzeli. chociaż ja bym dodała do tego konkurs tańca i cricketa który wjeżdża w niemal konającą dee, albo franka wychodzącego nago z kanapy, czy gang wybierający się do kina we wszelkie możliwe sposoby. cały serial jest złoty, a frank i charlie śmieszą chyba najbardziej :')