Wiem,że fanów tego kapitalnego serialu jest w Polsce mało ale zaczynam temat. Wymieniajcie wasze ulubione momenty z serialu!
-Kiedy Dennis chce się zemścić na Mac`u i chce się przespać z jego obrzydliwa matką.Reakcja matki Maca mnie rozwaliła.
Dobre też było, że matka Charliego również nie uznała Dennisa za atrakcyjnego, a skądinąd wiemy, że podobał jej się Frank.
Przeróbka sceny z...
... Za wszelką cene.( DeVito nokautuje jakigoś gościa na ringu). Albo przeróbka sceny z Łowcy jeleni( rosyjska ruletka w piwnicy baru).
Albo scena z tą blądyną szukającą amfetaminy a potem pogoń za jakimś gościem)
Mistrzowska była mina tego małego gościa kiedy dowiaduje się że jego ukochana kelnerka przespała się z ojcem(miał łzy w oczach).
Jeżeli chodzi o nawiązania do innych filmów to mi najbardziej podobało się nawiązanie do lotu nad kukułczym gniazdem, w którym zresztą grał DeVito za młodu :) . Nawiązanie do łowcy jeleni też jedna z moich ulubionych scen.
Z czwartego sezonu:
odcinek 12 : gang wpada w nocy do domu meksykańskiej rodziny i robi im ekstremalną niespodziankę
odcinek 1: Charlie i Dee przychodzą do kostnicy z kuchenką i sześciopakiem browarów w ręku
Ale ogólnie powalających scen jest mnóstwo:)
A co powiecie na scenę kiedy Charlie i Mac próboją upozorować własną śmierć i rozbijają samochód?
-Jak dennis i dee siedzą naćpani crackiem, i dee sie pyta, czy denis jej kupi zdjęcia jak zostanie weterynarzem
-Wszystkie charaktery Charliego(Tropiciel Korporacyjnego Spisku, Nafciarz)
długo by wymieniać, powiem tylko, że raz jak oglądałem ten serial to prawie nie umarłem, bo piłem wode i się zaczełem śmiać i sie zakrztusiłem, ale i tak warto było:)
najsmeszniejsze dla mnie bylo w 4 sezonie jak ojcien Maca wyszedl z wiezienia i Mac i Charlie chca upozorowac wlasna smierc , a dokladnie moment jak Charlie zeby palcami sobie wyjmuje padleme przytym :D
Rewelacyjny serial !
Mnie rozwala każda scena w której Frank wyjmuje bron ;D
Mina trójki widzącej masturbującego się żula ujęła mnie całkiem ;D ale mój ulubiony moment to ten w którym Charlie przy rodzinie miał się przyznać jak go molestowano, zachowanie jego wujka - konkret ;D
Dochodzenie w sprawie goowna w łóżku też profesjonalne ;D
- Reakcja Charliego jak dowiedział się, że Frank mu wrzucił kwas do piwa ;)
- Charlie gdy szukał spisku pracując przy poczcie w korporacji w tle z day bow bow...
Ogólnie mnóstwo jest świetnych scen. Aaaa.. i uwielbiam piosenkę:
Dayman!
Aaaa aaaaa
Fighter of the Nightman
Aaaa aaaaa
Champion of the sun
You're master of karate and friendship for everyone...
Dayman!
Genialne! ;)
haha , ja teraz ogladam znowu od początki i akurat pierwszy odcinek.
Druga scena gdy siedzą przy stoliku i ten black fella opowiada sytuacje z tym meksykaninem :D
BYł ten koles , wielki meksykański gringo i gapi się na mnie z drugiego końca baru. Więc podchodze do niego i mówie
- Yo , esse , jeżeli nie chces mieć rozjechanego dupska to przestań się na mnie gapić.
- Wygląda na to że będziesz mi musiać rozjechać dupsko."
Gang się pyta i co zrobiłes ?
"ZAtargałem go do ciemnej alejki i turned his ass apart !!"
Potem się okazało że był gejem :D:D:D:D
w którym z odcinków to było: "Charlie gdy szukał spisku pracując przy poczcie w korporacji w tle z day bow bow..."?
Ogólnie bardzo rozbawił mnie konkurs tańca zwłąszcza styl Mac'a i balet Chariego. No i posenki zarówno Nightman jak i Dayman.
To jedna piosenka jest :)
DayMan (Fighter of the Nightman)
http://www.youtube.com/watch?v=b8n72MICR28
Jak dla mnie najlepszy odcinek to "Mac and Charlie Die".
"zee glory hole" ahah :D
To nie jest jedna piosenka:) Charlie wpierw nagrał Nightman, ale reszta grupy uznała, że druga wzrostka jest gejowska to go wywalili z kapeli.
I potem razem z Dennisem, którego tez wyrzucili z kapeli za gejowski strój, stworzyli Dayman'a:)
Nightman lepszy tekst ma:D Druga zwrotka czad, jak przychodzi Nightman w nocy i wypełnia Charliego:)
cały serial jest boski, ale jedna z najśmieszniejszych scen to chyba ta z Charlim i świętym Mikołajem :D
http://www.youtube.com/watch?v=JLivchy8xjw
najlepszy jest odcinek w ktorym charlie kloci sie dee kto ma gorsze zycie. rytulal charliego przed pojsciem spac rewelacyjny.
swietny tez day bow bow i jak rozwiazywali kryzys naftowy.
Rytuał Charliego :)
Skończyłam 5 sezon, a więc wspomnę co mnie rozbawiło w ostatnim odcinku - Frank ukryty w sofie podczas świątecznego przyjęcia w biurze.
Mnie najbardziej rozbawiło szukanie mapy na ciele Charliego.
Mac niestety nie znalazł mapy... ;)
Dodam, że Mac nie znalazł mapy na ciele Charliego bo prawdziwą mapę przecież znalazł.
Kiten Mittons :))), birds of war, did u fuck my mom santa? Jak Dee i Frank sprzedawali noże i frank poszedl sie powiesić w lazience:) Z prawnikiem są dobre akcje jak charlie gada o ptasim prawie:)
Mój ulubiony moment to odcinek 'Mac is a serial killer' i sytuacja w łazience. Dee i Dennis po nieudanej zasadzce na kelnerce przemywają oczy, kiedy Frank wychodzi z kabiny i zaczyna sie rozmowa. Mina Franka kiedy Dennis i Dee bezczelnie powtarzają jego pomysły to majstersztyk !
Mój ulubiony moment to jak Charlie przebiera się za serpico i "walczy z korupcją"
Dokładnie, też chciałem o tym napisać. Najlepszy moment jak wpada na komisariat ;)
Dee jedząca jak ptak z odcinka, w którym myśleli, że są kanibalami.
I w ogóle każde możliwe 'shut up, bird!" w całym serialu.
Cały odcinek kiedy wszyscy pojechali na wakacje(The gang goes to Jersey Shore),Charlie pijący olejek do opalania i zbierający śmieci wyrzucone przez morze razem z kelnerką na pigułach,Dee i jej warkocfzyki,rum ham:)
Frank's Pretty Woman-kiedy wyrzucaja za drzwi trupa tej prostytutki,a w tle piosenka Preety Woman:) i z tego samego odcinka Charlie wymiotujący krwią
Wszystkie odcinki kiedy Charlie wpada w histerię i zaczyna krzyczec tym swoim piskliwym głosikiem:)
http://www.youtube.com/watch?v=MYtjpIwamos Wildcard, bitches! Yeeee-ha!
http://www.youtube.com/watch?v=RKuGnwE52lc rosyjska ruletka Franka
No w tym odcinku epicka była opowieść Franka o tym zakładzie i tej dziewczynce bez ust, która założyła plastikową torbę na głowę bo chciała być astronautą.
"RUM HAAAAAAM, RUM HAAAAAAAM! I'M SORRY RUM HEEAAAAAM."
Danny DeVito to mistrz
taaaaak hahahhhaa, płakałam przy tej scenie, tak samo gdy dee urwało pasmo włosów na karuzeli. chociaż ja bym dodała do tego konkurs tańca i cricketa który wjeżdża w niemal konającą dee, albo franka wychodzącego nago z kanapy, czy gang wybierający się do kina we wszelkie możliwe sposoby. cały serial jest złoty, a frank i charlie śmieszą chyba najbardziej :')