PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742260}

Upadek królestwa

The Last Kingdom
2015 - 2022
7,9 24 tys. ocen
7,9 10 1 23578
10 2 krytyków
Upadek królestwa
powrót do forum serialu Upadek królestwa

3 sezon

użytkownik usunięty

Świetny, wciągający, dla mnie lepszy od poprzednich, ale mi smutno, bo finałowy odcinek sprawiał wrażenie końca całej serii. Anyway, wątki pokończone, więc polecam.

ocenił(a) serial na 9

Wow, jak zobaczyłem że są nowe odcinki to aż oczy przecierałem, będzie co jutro oglądać ;-D

użytkownik usunięty
mitrus80

No, nareszcie dali:D Mnie też to zaskoczyło.

gdzie obejrzeć?

użytkownik usunięty
The_Real_MACZO

u mnie wyszukane po google randomowe linki w oryginałach, nie znam jednej stronki ze wszystkimi

ocenił(a) serial na 9

Jest nadzieja, że czwarty sezon będzie: https://tvshowscancelled.com/the-last-kingdom-renewed-for-season-4-by-netflix/

użytkownik usunięty
Karowiew

wow, kurczę, thx. Szkoda że pewnie znowu tak długo się naczekamy, jesli nie zrezygnują:D

ocenił(a) serial na 9

na taki serial warto poczekać, zacząłem 3 sezon i już jestem w niebo wzięty tak jak gdybym go w ogóle nie znał, jak tak dalej pójdzie to na koniec 3ego sezonu dźwignę ocenę z 9tki, jest pięknie

użytkownik usunięty
mitrus80

czekanie nie takie złe, ale czy się dożyje czy umrze przedwcześnie niespełnionym o kolejny sezon to inna sprawa ^^

ocenił(a) serial na 9

hehe, to wtedy obejrzysz w Walhalli ;-)

ocenił(a) serial na 6
mitrus80

Jestem w polowie pierwszego,ale na razie startu do Wikingow nie ma .

ocenił(a) serial na 9
aronn

ok, ja uważam dokładnie odwrotnie, jak widzę co tam wyprawiają w tych Wikingach, nie mogę się przebić do 3 odcinka najnowszego sezonu

ocenił(a) serial na 6
mitrus80

No ale ja porownuje do poczatkowych sezonow Wikingow.W Upadku brakuje charyzmatycznych postaci a glowny bohater taki wygladzony i to na razie bardziej przygodowka.

ocenił(a) serial na 9
aronn

nie będę z tym dyskutował, to twoje odczucia, jest sporo charyzmatycznych postaci, nie będę wymieniał, bo po co? początkowe sezony Wikingów były lepsze w odniesieniu (tylko i wyłącznie) do późniejszych sezonów. Po prostu na początku aktorzy i twórcy mieli wyraźny fun z tego że robią coś dobrego, i robili to z sercem i wizją.

ocenił(a) serial na 6
mitrus80

A jak jest z Upadkiem krolestwa dalej,poziom wzrasta?

ocenił(a) serial na 9
aronn

Utrzymuje ten sam wysoki poziom, dzięki zachowywaniu ciągłości wątków, a nie (jak w Wikingach) rozbudowywaniu na wiele innych kompletnie nie powiązanych kwestii. Oczywiście to tylko moje skromne zdanie.

ocenił(a) serial na 6
mitrus80

Na razie jest sredni ale dam mu szansę.Wkurzyła mnie scena w 4 odc,obie strony wymieniają się zakładnikami w których jest główny bohater,wpuszczaja go do twierdzy z innymi tyle ze nikt mu nie odbiera broni,czy to nie dziwne??

ocenił(a) serial na 6
aronn

No i jest wiele takich scen,że ma być jakaś bitwa a za chwilę przeskok i juz po bitwie.I porównując do Wikingów to ten jest taki bardzie latowy gdzie w Wikingach jest momentami naprawdę nieziemski,ciężki klimat....

ocenił(a) serial na 9
aronn

nie mam głowy już dzisiaj, sorry ale najwyżej odp. jutro

ocenił(a) serial na 6
mitrus80

Głowę zapewne masz tylko chęci brak :P

ocenił(a) serial na 8
aronn

Ja ci odpowiem, bo właśnie skończyłem oglądać ostatni odcinek 3 sezonu i jestem bardzo zadowolony. O tuż moje odczucia odnośnie tego serialu są takie, że ja po kilku odcinkach pierwszego sezonu miałem ochotę porzucić go w cholerę bo mnie strasznie nudził i w porównaniu z Wikingami wydawał się strasznie naiwny. Jednak im dalej w las tym serial stawał się coraz bardziej intrygujący a i bohaterowie bardziej charyzmatyczni, A trzeci sezon to już w ogóle majstersztyk dla mnie. Także z tym serialem jest odwrotnie niż a Wikingami, którzy na początku byli niesamowici, ale im dalej tym serial stawał się coraz gorszy, natomiast The Last Kingdom jest z sezonu na sezon coraz lepsze.

ocenił(a) serial na 6
goci_17

No i takiej odpowiedzi włąśnie oczekiwałem.Czyli naiwności im dalej tym mniej?

ocenił(a) serial na 8
aronn

Tak, im dalej tym mniej naiwności a więcej cynizmu i wyrachowania. Alfred do bólu wykorzystuje to ,że Uhtred jest honorowy,a rozdarcie emocjonalne głównego bohatera komu powinien być wierny jest kwintesencją tego serialu( za dobre uczynki nie zawsze jest się wynagradzanym, a czasami wręcz pogardzanym).

ocenił(a) serial na 6
goci_17

Szkoda,że on jest jedyną główna postacia.

ocenił(a) serial na 8
aronn

Może i Uhtred jest główną postacią , ale z biegiem akcji bohaterowie drugoplanowi coraz bardziej dochodzą do głosu i wysuwają się na pierwszy plan(mały spoiler śmierć nie oszczędza nikogo).

ocenił(a) serial na 9
aronn

Witam, ponownie, musiałem iść spać bo rano do roboty, a jeszcze Kobe Bryant zginął, więc nie miałem głowy. Są przeskoki, bo starają się upchnąć większą przestrzeń czasową i wydarzeniową co nie wpływa na poziom serialu, szczerze mówiąc jestem w połowie, czy troszkę dalej 3 sezonu i nie odczuwam spadku poziomu pod żadnym względem. Być może gdybym jakoś na siłę próbował rozkładać jakieś zagadnienia na czynniki pierwsze to do czegoś bym się przyczepił. Oglądam seriale dla przyjemności, ten jest jednym z najlepszych "historycznych" jakie widziałem. Nie zbyłbym cię wczoraj gdybym miał czas i głowę. Pozdrawiam. Chyba już nic więcej tutaj nie mogę dodać.

aronn

Ty chyba sobie trollujesz, seria Vikings była niezła, póki żył Ragnar. Chociaż nie, tylko sezony 1 i 2 były naprawdę fajne, 3 był znośny, a potem to już nawet nie chciało się oglądać, mimo, że Ubbe i Heahmund trochę ratowali sytuację.

ocenił(a) serial na 9
Karowiew

3 sezon jest świetny. Cały obejrzałem i stwierdzam, że warto czekać na 4 sezon i 5 -ty :) Bo raczej tyle ich będzie.
TLK oceniam już wyżej niż ,,Wikingów". Ragnar miał świetne, na 10, dwa pierwsze sezony.

ocenił(a) serial na 9
Karowiew

Dobrze by było bo po trzecim mam cholerny niedosyt .