Nie pamiętam kiedy ostatnio jaki kolwiek polski serial miał tak wysoką ocenę.
Ocena jest tak wysoka, bo jeszcze niewiele osób widziało serial.
Co nie zmienia faktu, że serial jest dobry, przynajmniej jak na teFaŁenowski twór. W obliczu tych wszystkich serialowych pomyj (oczywiście made in PL)puszczanych na TVN , Usta usta można nazwać arcydziełem :P Oczywiście przesadzam, ale 39 i pół też się dobrze zapowiadało, a jak się skończyło każdy wie.
39,5 Doman Nowakowski pisał samodzielnie i trochę na siłę rozciągnął (powinny być góra 2 serie, bo im dalej w las tym ciemniej ;-) a USTA USTA to adaptacja w 100% (autor oryginału Cold Feet to Mike Bullen - 5 sezonów dało 37 odcinków (z pilotowym) wyprodukowanych w latach 1997-2003) - tak jak np. KASIA i TOMEK, czy CAMERA CAFE, a to oznacza sprawdzony na innych rynkach format - jedynym problemem jest wtedy wybór odpowiedniej obasdy, a tu mamy prawdziwy majstersztyk jak na polskie warunki - sami kreatywni i niepospolici - każdy z szóstki głównych bohaterów mógłby z powodzeniem pociągnąć sam każdy inny serial! HAWK!
Pierwszy odcinek bardzo dobry, mile mnie zaskoczyl ten serial. Mam nadzieje ze Mecwaldowski sie jeszcze rozkreci. Po pierwszym odcinku daje 8/10, zobaczymy co bedzie dalej.
Czy Różczka jest kreatywna i niepospolita w to bardzo wątpię. Raczej kojarzy mi się z gównianymi filmami typu "Lejdis", czy dziadowskie komedie romantyczne made baj TVN. Ale reszta obsady może być, szczególnie Wilczak daję radę.