PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=517059}
7,2 41 tys. ocen
7,2 10 1 41386
7,2 10 krytyków
Usta Usta
powrót do forum serialu Usta Usta

Żałuję, że tak późno zaczęłam oglądać serial, nadrabiam na vod, jestem dopiero przy pierwszej serii, ale chyba nie doceniacie Agi!
Nie dałabym jej wyeliminować w Waszych grach :]
Ona jest genialna! Na pozór może sztywna i bezbarwna, nie tak znana jak pozostałe dwie pary, ale to zarazem pokazuje, że daje radę!
Jest moim zdaniem najbardziej wyluzowana, bezpretensjonalna i nie pcha się, żeby za wszzelką cenę zaistnieć.
Pewnie nie należy do tych, aktorów którzy przy pierwszym zetknięciu wpadają w oko, ale to dobrze, nie znudzi się tak szybko jak pozostali mimo, że są genialni w swych komediowych rolach (Wilczach, Mecwaldowski)

Duuuży plus dla Mgdaleny Popławskiej za tę rolę! :)

ocenił(a) serial na 8
Morelka80

całkowicie sie pod tym podpisuję, zwłaszcza jej urzekające cyniczne uwagi + mimika jest nie do powtórzenia i co stawia ją obok Wilczaka i Mecwaldowskiego (jego jednak nikt nie przebije).
Wcześniej świetna była też Izka, ale teraz już ta jej mimika jest irytująca i na każdą okazję ta sama, że nie wspomnę o Julce...

fleur_filmweb

Z kolei ja z początku ignorowałam postać Agnieszki (tym samym grę Magdaleny Popławskiej). Jednak z odcinka na odcinek jestem coraz bardziej urzeczona tą aktorką - nie tylko jej urodą, ale również mimiką, spojrzeniem mającym w sobie coś z politowania, ale jednocześnie pełnym dobroci. Śmiało mogę powiedzieć, że Popławska zmiażdżyła mnie grą w scenie, w której dowiedziała się o romansie Krzyśka...i teraz tylko czekam na kolejne odcinki ukazujące jej bogaty wachlarz możliwości :)

użytkownik usunięty
fleur_filmweb

Obserwuję postać graną przez Magdę z dużym zainteresowaniem od samego początku i przyznam Wam rację, że jest ona niedoceniona przez zwolenników tego filmu. Należy przyznać, że w przeciwieństwie do Różczki i Bohosiewicz, Magda sprawdza się na długim dystansie, nie wypala się i nie powtarza, zaskakuje widza, podczas gdy dwie pozostałe Panie są niczym odgrzewany kotlet z poprzedniego dnia, który nie zawsze smakuje dobrze i raczej nam się przejadł, ale z innej beczki... być może teraz przyjdzie nam ocenić aktorstwo Bohosiewicz, w ostatnich odcinkach jej postać ukazana jest w innym lepszym świetle jest bardziej ambitna. W Izie dokonuje się przemiana z niczego na coś. Coś, co chce od życia więcej, i to więcej za wszelką cenę. Bohosiewicz pokaże więc siebie z innej strony, a my ocenimy i dokonamy wyboru czy wolimy, to co w tym filmie było standardem, czy jest novum.

ocenił(a) serial na 9
Morelka80

Skoro w pierwszej serii doceniasz Magdę Popławską to mniej więcej od środka drugiej wpadniesz w zachwyt. Obejrzałem właśnie na VOD 24 odcinek, który był świetny, a gra Magdy - majstersztyk ;)

ocenił(a) serial na 8
Morelka80

w pierwszym sezonie ogólnie para Agnieszki i Krzysztofa była zmarginalizowana i zawsze na trzecim miejscu. zupełnie odwrotnie w drugim, gdzie to oni są głównie na świeczniku. no i to się automatycznie przekłada, oboje -M. Popławska i M. Perchuć - grają koncertowo!

ocenił(a) serial na 7
sten44

Po obejrzeniu 2 sezonów, mogę tylko podtrzymać opinię o nietuzinkowej grze Popławskiej! :) Zagrać tak wiarygodnie postać, z tymi wszystkimi smaczkami i oddaniem osobowości to naprawdę coś!
Ostatnio głośno się zrobiło o "Prostej historii o miłośći", mimo ze na filmwebie, nie ma oszałamiających ocen, przez krytyków film został całkiem dobrze oceniony. Magda powoli się rozkręca i bardzo dobrze, ze powoli ;)