PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=517059}
7,2 41 tys. ocen
7,2 10 1 41393
7,2 10 krytyków
Usta Usta
powrót do forum serialu Usta Usta

w polskim kinie ostatnich lat jest to pozycja zdecydowanie wybijająca sie na tle zalewającego nas szajscu spod znaku tvn głównie. Ogląda się z największą przyjemnością. Postaci w większosci są do zaakceptowania. Dialogi na bardzo wysokim poziomie. Przede wszystkim ten serial nie trąci głupotą, nie boli w odbiorze i to jest zdecydowanie na plus. Polecam wszystkim - zdecydowane mocne 8/10

ocenił(a) serial na 6
NYK-MSG

zgadzam sie :) ten serial na pewno wybija się na tle produkcji tvn w ostatnich latach, odziwo tvn dobrze poradził sobie z zagranicznym formatem, zebrał świetną obsadę i efekt jest.

ocenił(a) serial na 10
makoto_kino

Przyłączam się do apelu. W polskiej telewizji dawno nie było takiej perełki. Świetna fabuła przeplatana często niespodziewanymi zwrotami akcji, nieźle dobrana obsada, gra aktorska na poziomie, niesztampowe dialogi. A do tego serial da się obejrzeć w dobrej jakości na stronie tvn. Gorąco polecam.

ocenił(a) serial na 9
nataliafigas

tak, ja bardzo lubi,ę ten serial na tvnplayer oglądałam wszytskie odcinki po kilka razy, dałam 10, ale... czy ktoś z Was pokusił się o brytyjską wersję? Ja tak, i stwierdzam, że dialogi, wszystko jest skopiowane. Nawet reżyserkę kopiują, w sensie obraz, np Wilczaka leżącego na trawie itd, Absolutnie wszystko, tylko aktorzy inni i miejsce, więc tak na prawdę TVN tylko wyłożył kasę na licencję i tyle.

ocenił(a) serial na 10
kasiunia1198

Większość programów, teleturniejów i show pokazywanych w polskiej telewizji jest na licencji zagranicznej

ocenił(a) serial na 9
nataliafigas

nie mówię tu o licencji, tylko o tym, że każda scena, jota w jotę jest identyczna (bynajmniej cały pierwszy odcinek, stwierdziłam, że następnego nie ma sensu oglądać), te same dialogi, rekwizyty, ujęcia kamery

ocenił(a) serial na 9
kasiunia1198

Witam, pozdrawiam ze Slowacji, serial bardzo mi sie podoba, bardzo dobry do nauki jezyka polskiego:) tylko szkoda, ze nie ma kolejnego (czwartego) sezonu:( Czy moze mi ktos podac nazwe lub link do angielskiej versji? dziekuje bardzo

ocenił(a) serial na 8
NYK-MSG

Serial niezły, ale w "kinie" raczej go nie uświadczysz, nawet "polskim" ;)