w polskim kinie ostatnich lat jest to pozycja zdecydowanie wybijająca sie na tle zalewającego nas szajscu spod znaku tvn głównie. Ogląda się z największą przyjemnością. Postaci w większosci są do zaakceptowania. Dialogi na bardzo wysokim poziomie. Przede wszystkim ten serial nie trąci głupotą, nie boli w odbiorze i to jest zdecydowanie na plus. Polecam wszystkim - zdecydowane mocne 8/10
zgadzam sie :) ten serial na pewno wybija się na tle produkcji tvn w ostatnich latach, odziwo tvn dobrze poradził sobie z zagranicznym formatem, zebrał świetną obsadę i efekt jest.
Przyłączam się do apelu. W polskiej telewizji dawno nie było takiej perełki. Świetna fabuła przeplatana często niespodziewanymi zwrotami akcji, nieźle dobrana obsada, gra aktorska na poziomie, niesztampowe dialogi. A do tego serial da się obejrzeć w dobrej jakości na stronie tvn. Gorąco polecam.
tak, ja bardzo lubi,ę ten serial na tvnplayer oglądałam wszytskie odcinki po kilka razy, dałam 10, ale... czy ktoś z Was pokusił się o brytyjską wersję? Ja tak, i stwierdzam, że dialogi, wszystko jest skopiowane. Nawet reżyserkę kopiują, w sensie obraz, np Wilczaka leżącego na trawie itd, Absolutnie wszystko, tylko aktorzy inni i miejsce, więc tak na prawdę TVN tylko wyłożył kasę na licencję i tyle.
Większość programów, teleturniejów i show pokazywanych w polskiej telewizji jest na licencji zagranicznej
nie mówię tu o licencji, tylko o tym, że każda scena, jota w jotę jest identyczna (bynajmniej cały pierwszy odcinek, stwierdziłam, że następnego nie ma sensu oglądać), te same dialogi, rekwizyty, ujęcia kamery
Witam, pozdrawiam ze Slowacji, serial bardzo mi sie podoba, bardzo dobry do nauki jezyka polskiego:) tylko szkoda, ze nie ma kolejnego (czwartego) sezonu:( Czy moze mi ktos podac nazwe lub link do angielskiej versji? dziekuje bardzo