PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=517059}
7,2 41 tys. ocen
7,2 10 1 41393
7,2 10 krytyków
Usta Usta
powrót do forum serialu Usta Usta

Temat aborcji

ocenił(a) serial na 8

Czytałem że jedna z postaci w tym serialu(w originale) zrobiła aborcje. Wie ktoś która i co ważniejsze kto jest jej odpowiednikiem w polskiej wersji(imię tej postaci prozę)

WOLVERINE55

Julia, niestety...

ocenił(a) serial na 8
Scarlett_Angel

No tak myślałem, pytanie czy to zrobi czy też w imię poprawności politycznej tego wątku nie będzie w polskiej wersji. Choć z tego co widzę to chyba już znasz odpowiedź...

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

Julia. To bedzie w 8 odcinku. Niestety..

ocenił(a) serial na 10
Cliodna

Dobrze,że nie wycięli tego wątku,przecież mnóstwo kobiet dokonuje aborcji,nie rozumiem,dlaczego mieliby to pominąć.
Tzn,rozumiem,jesteśmy w Polsce...
tym bardziej,gratulacje dla twórców.
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
ssajdar_2

Dobrze że nie wycieli ale moglibyscie ostrzec o spojlerze, ja jeszcze tego odcinka nie widziałem.....

WOLVERINE55

Masz pretensje o to ze udzielono ci odpowiedzi?

Rozumiem, ze odpowiedz mogla byc zbyt obszerna i zdradzic wiecej niz chial(a)bys wiedziec ale wkoncu prosila/es o spoila i spoila otrzymala/es

ocenił(a) serial na 8
Vellicroix

Też prawda a poza tym już po odcinku wszyscy zainteresowani wiedzą jak się sprawy mają...

ssajdar_2

Tylko, że główna bohaterka wyskorbuje dziecko z totalnie błachego powodu - bo nie jest pewna kto jest jego ojcem?! Paranoja...

filmaniak_1081078

Nie wyskrobuje! Open your eyes teraz tak się tego nie robi. Do trzeciego miesiąca łykasz pigułę i tyle. Taka bomba hormonalna w stylu tabletek 72H tylko, że z innym czasem działania.
Ten serial w ogóle łamie pewne bariery z zakresu tematów Tabu. Po pierwsze temat usunięcia dziecka przez Julie (dla mnie też był to chory motyw) ale również w początkowych odcinkach temat palenia trawy. Kiedy Agnieszka jedzie do Krakowa "poeta" trzyma w paszczy jointa.

purpleshoot

Nie chodzi o nazewnictwo! Sposób zabicia dziecka (płodu) nie ma znaczenia. Palenie trawy to dla mnie pikuś przy tamtej zbrodnii - w dodatku popełnionej z idiotycznych przesłanek. To tak jak zabić żonę, bo zupa była za słona...

Swoją drogą, skoro płody to nie ludzie, to czemu się usuniętymi płodami nie użyźnia gleby, albo nie przerabia ich na paszę dla krów???...

WOLVERINE55

Oryginale? Jakim k. oryginale?!
Ten GENIALNY serial tyż jest ściągnięty... ?
Nienawidzę TV N-u!

ocenił(a) serial na 7
Bosniak

Przynajmniej sciagniety dobrze :)

Jakby nie było NIANIA w tvnowskiej wersji jest lepsza od oryginału ;)

Generalnie mam takie spostrzeżenie.. Ta Julia to jest negatywną postacią ;P

ocenił(a) serial na 8
aPosing

To nie pierwsza taka rola Magdy w moim ulubionym serialu też była częściowo postacią negatywną i robiła niezły numer. Widać Magda ma szczęście do postaci które są nowoczesnymi kobietami(nie mylić z wyzwolona:)).

WOLVERINE55

jeśli nowoczesną jest kobieta, która usuwa dziecko nie licząc się z nikim innym to ja wolę być staromodny - jakby moja kobieta odwaliła taki numer to raczej nie byłoby co sklejać z naszego związku

ocenił(a) serial na 7
hornet

raczej? W zyciu nie bylabym z taką kobietą.. (gdybym była facetem;P)

Nie dość że co chwilę się puszcza z byłymi to na dodatek usuwa ciąże "bo nie wiem który z was jest ojcem"

ocenił(a) serial na 8
aPosing

Prawie jak w moim ulubionym serialu z ta różnica że tam nie usunęła ciąży ale i tak jej druga usunęli w trzeciej serii , no ale to nie na temat więc przepraszam...

WOLVERINE55

Mocno wkur*iająca była scena z 9 odc, w której Julia jedzie do Adama i wyobraża sobie scenę z nim. "Julia - Och Adam usunęłam nasze dziecko bo nie wyobrażałam sobie czegoś tam bla bla bla. Adam - Kocham Cię" Co to miało być? Kobita usunęła ciążę, a oni robią z tego komedię. W ogóle ostatnio denerwuje mnie postać Julii (do Różdzki nic nie mam - odróżniam rzeczywistość od serialu)

hornet

i po odc 10 - Julia wkurza mnie coraz bardziej