Właśnie obejrzałem odcinek 11 i powiem szczerze kolejne szokujące zaskoczenie. Anna przechodzi samą siebie. Muszę raz jeszcze to zobaczyc ...Co do postaci Hobbsa,hmm...czyżby kolejny zdrajca?
Kurcze nie mam pojęcia i chyba też nikt po co są te wszystkie podchody Gości skoro ku Ziemi leci flot która w mgnieniu oka może zgładzić nie tylko jedną Błękitną Planetę. Podobna sytuacja była w filmie Dystrykt 9 gdzie krewetki dały się stłamsi ludziom przez 25 lat choć ich technologia przewyższała nasza o 100 lat.
To tak jak w walce konkwistadorów z rdzennymi Indianami Ameryki Południowej - mogą walczyć ale i tak są na straconej pozycji.
Drażni mnie też pomysł z tym iż w ogóle w to nie ingeruje wojsko i rząd.
Poza to od kiedy od razu to wierzy się w winę oprawcy tylko dlatego że wskazała ją ofiara - ale Ana ma wtyki.
A teraz opinie co do odcinka.
Brawa za realizacje - profesjonalna.
Brawa za role kobiece - można z nim grac w pokera.
Teraz wiemy skąd wziął się Obcy - Alien.
A odcinek niezły.
Promo następnego odcinka :
http://www.darlton.pl/component/content/article/98-v-trailery-sneak-peeki/1206-v -1x12-promo
Patryk, wojsko i rzad nic nie robia bo wojsko i rzad to tez Visitors :) Poupychaly sie wszedzie wredne gadziny i mysla ze moga wszystko.
Odcinek, o ile to mozliwe, jest jeszcz elepszy niz poprzedni. Same emocje i opad szczeki. Podejrzewam, ze Malik domysla sie iz Erica jest "wtajemniczona".
Promo nastepnego odcinka fajne ale krotkie. Jak widac znow motyw Val i zolnierz, czy tropiciel. Cholera.
Nie moge sie doczekac nastepnego odcinka. Opis na abc.com brzmi . "Val's water breaks; Erica and Tyler are invited up to the Mothership; Chad makes a devastating discovery." Uo...
Wlasnie ogladalam ponownie urywki odcinka, i zastanawiam sie czy dojdzie do sytuacji kiedy Tyler spotka sie z czlonkami piatej kolumny. Jesli nie bedzie wtedy "wtajemniczony", ale natknie sie na Ryana, Hobbesa i Jacka co bylo by rzecza trudna do unikniecia zwazywszy na to, ze Erica ciagle sie z nimi szwenda, to Hobbes moze liczyc na male manto, bo przeciez jego twarz widnieje wszedzie jako twarz typa ktory napadl Lise. Oby nie doszlo do katastrofy, chociaz po tym co dzis zrobil Hobbes, to nalezy mu sie.
Wydaje mi się, że cwany Hobbes coś gra i nie do końca jest podły.
Byłoby za proste, żeby "czarny charakter", pozostał wredny do końca.
Odcinek super! Bardzo cieszy, że V się tak rozkręciło i żal się robi, że będzie trzeba czekać na następny sezon. Jeśli mają do wyboru pozostawienie "FlashForward" albo "V" to niech zostawią "V". ALe w sumie oba seriale mogłyby zostać ;)
Zastanawiam się czy pokażą dziecko Val ;)
imo te badania Dr parkera to niedokonczona bron przeciwko obcym jak mowili ze to dziala na zwierzeta gady itp. wiec na przybyszów tym bardziej ale wiedzac o tym Hobbes woli oczyscic swoj tylek ale co dalej bedzie sam nie moge sie doczekac kazdy odcinek V nie idzie na marne wykorzystuja w pelni te 40 min do konca naprawde swietny serial pozdrawiam
Kurcze, po kilku odcinkach odechciało mi się oglądać. Ale w końcu się rozkręcił, choć nieco ma niedociągnieć i banałów ogląda się przyjemnie.
Wiecie przypadkiem ile odcinków pozostało do końca sezonu? I czy raczej dadzą cancela?
do końca sezonu pozostał tylko jeden odcinek czyli 12 którego premiera już we wtorek 18 maja a potem przerwa no i następny sezon jak podejrzewam rozpocznie się w sierpniu (zaczną kręcic) i pewnie dopiero w połowie września zobaczymy dalsze losy bohaterów.jak się potwierdzi to wszyscy ci którzy V polubili obejrzą go na naszej stronie latem już z polskim lektorem a jak jeszcze lepiej pójdzie to w gorące letnie wieczory pokażą go w telewizji.czy będzie to wakacyjny serialowy hit?zobaczymy.
jak do tej pory najbardziej ucieszyło mnie spotkanie Anny i Lisy i te spojrzenia którymi się dwie żelazne damy wymieniły.każda z nich jest intrygująca.nadal mam nadzieję na solidną wojnę między nimi:zdzieranie skóry,rany,plucie jadem i krew.Czarne charaktery górą.
W każdym razie kolejny sezon zapowiada się fantastycznie i tylko nadzieja w scenarzystach,że tego nie spierdolą.
Nie wiem, czy cos przegapilem czy jak, ale wlasciwie co z Val, od Ryana??
jakos strasznie ubolewa ze jej nie ma jak by nie żyła...
Val dowiedziała się że Ryan jest obcy i nic jej nie powiedział potem byli ścigani przez żołnierza i gdy już uciekli i mieli wyjechać w bezpieczne miejsce to Val zerwała z Ryanem powiedziała że nigdy mu nie wybaczy że ją oszukał i chce by odszedł na zawsze wsiadła w pociąg i odjechała
Mogłam coś pomieszać, ale czy nie było tak, że podczas tego 'błogosławieństwa' Anny wszyscy byli jak w transie, nie mieli nad sobą żadnej kontroli i ślepo wierzyli w jej słowa? W tym odcinku Ryan powiedział, że miłość Val pozwoliła mu przeciwstawić się błogosławieństwu Anny, a dalej widzimy jeszcze Lisę i Joshuę którzy zachowują się całkiem przytomnie podczas owego błogosławieństwa. Zastanawia mnie, czy Lisa wie/domyśla się, że Joshua nie jest wierny Annie/jest z Piątej Kolumny, bo to, że Lisa sprzeciwia się matce i być sama do nich dołączy jest raczej oczywiste.
lisa wie bo Joshua podał ją testowi na odczuwanie emocji i Lisa oblała Joshua jej to powiedział ale Annie powiedział że zdała Lisa zapytała Joshue dlaczego i powiedział że będzie chciał od niej przysługi teraz pewnie będą z sobą współpracować za plecami Anny
czy wy macie pojęcie jak ja Was kocham fani V.normalnie co my zrobimy jak będzie przerwa w serialu.
świetny odcinek i na takim poziomie chcę zobaczyć resztę. Hobbs gra na dwa fronty to było oczywiste od samego początku, ale zobaczycie, że będzie ostatecznie walczył przeciwko V . Szkoda, że został chyba jeszcze jeden odcinek i koniec serii, zapewne Val urodzi "mieszańca" i wyklują się żołnierze Anny, oglądałem kiedyś jeden z odcinków starego V i był pokazany poród " mieszańca" takie to zielone było i obślizgłe blee..hehe. Ja oczywiście chcę drugiego sezony ponoć będzie i z tego co pisali nie zobaczymy prędko V w całej okazałości.
1.Poczytałem conieco na stronie stacji ABC. Sezon PRAWDOPODOBNIE doczeka się kontynuacji. Dzięki temu, że oglądalność z odcinka na odcinek wzrasta.( A jak wiemy, dźięki widzom producenci decydują cancel or not). Uważam, że ostatni odcinek I serii 18 maja zwiększy oglądalność. Zawsze piloty i final season cieszą się powodzeniem.
2. Możliwa opcja także jedynie pół sezonu zamiast całego.
Jeszcze nic nie jest pewne na 100%
Bądźmy dobrej myśli!
(Jesteśmy pokojowo nastawieni... ZAWSZE) :D
dYDelf, urodzily sie dwa mieszance. Najpierw chlopczyk, oslizgly gadzik ktory zaraz potem umarl, i dziewczynka, ktora wygladala normlanie, tylko miala wezowy jezor, ale ona byla dobra.
Strasznie jestem ciekawa jakie bedzie dziecko Val i Ryana. Gadzie i zle? Ludzkie i dobre? A moze gadzie i dobre? Jezu...nie wytrzymam do nastepnego odcinka 0.o
Anna i te jej sceny aktorskie z okazywaniem uczuć mnie rozbrajają ;)
Jeden z fajniejszych odcinków - dialog między Anną i Eriką o dzieciach - ekstra. taki dwuznaczny. ;)
A co mnie irytuje? O co im wszystkim do cholery chodzi?! Wygląda na to to, ze każdy (czy człowiek, czy Przybysz) ma własny plan - czemu w rozmowie z Hobbesem Marcus ani razu nie wspomniał o Annie? Pewnie też knuje jakiś przewrót, aby rządzić.
No i nie wiem może w którymś odcinku przegapiłam wyjaśnienie, ale czy wam też wydaje się, ze Anna ma kogoś 'ponad' sobą? Że ona dowodzi tylko jakąś częścią statków? bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić, ze ona rządzi wszystkimi UFOludkami.
Ponadto, dlaczego V kolumna nie wpadła na pomysł, żeby sprzątnąć od razu Annę. No niby wiadomo - utnij łeb hydrze to wyrosną dwa nowe, ale wprowadziliby jakąś dezorganizację, a może nawet chaos. Kto ma objąć władzę itd. A ponadto skoro ona jest królową to ciekawe czy maja monarchie dziedziczną czy elekcyjną? ;)
szok no to ciekawie napisałaś.jaka monarchia. to zastanawiające. mi się wydaje,że ona ma kogoś nad sobą.w starszej wersji Królowa V-Diana miała kilka zwierzchników ale ostatecznie rządziła się sama ale za to nawet nie dostała kary tylko się panoszyła itd.Tu może byc podobnie.
Tak w starszej,klasycznej wersji serialu była dziewczynka która posiadała nadprzyrodzone moce i była potrzebna Dianie do pewnych spraw.Teraz Anna robi podobnie.Za wszelką cenę będzie chciała to dziecko bo ono coś dla niej znaczy.Ale nie mogę pisac spoilerów resztę napiszemy na stronie bo mnie ludzie za to oskalpują.
http://www.foxnews.com/entertainment/2010/05/13/v-renewed-second-season/
Mamy 2 sezon :) !! 13 odcinkow