PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=513781}

V: Goście

V
2009 - 2011
6,8 9,3 tys. ocen
6,8 10 1 9271
5,0 3 krytyków
V: Goście
powrót do forum serialu V: Goście

Za około 10 godzin premiera ostatniego odcinka pierwszego sezonu 'V'.Jak widać sceptycy tego serialu cholernie się pomylili.W ostatnich czterech epizodach serialu mogliśmy odkryć nowe fakty dotyczące ruchu oporu i 'V' a także bardziej poznać naszych ulubionych bohaterów.Akcja zaczęła nabierać tępa i dynamiki. Co więc nam przyniesie zakończenie sezonu? Chyba najważniejsze pytanie stawiane teraz przez fanów na całym świecie brzmi: Czy pojawi się w końcu ogromna flota statków która zmierza w kierunku Ziemi już od 4 epizodu czyli od 24 listopada 2009 roku ? Czy ostatni odcinek wywrze na nas tak ogromne wrażenie abyśmy wrócili do oglądania ‘V’ w następnym sezonie(pewnie nie wcześniej niż w październiku)? Nie ma cienia wątpliwości. To będzie ogromne wydarzenie! Przed nami wielki finał na który czekaliśmy tak długo. Trzymamy kciuki. W każdym razie odliczam te godziny do “Red Sky“. A kto z Was nie może się doczekać?

Do zobaczenia...po finale...

P.S. Mam nadzieję, że w finale sezonu 1 na niebie pojawią się setki statków które leciały z planety przybyszów przez 8 epizodów.

ocenił(a) serial na 10
Badler

No i flota nie przyleciala, za to wiemy co mial oznaczac tytul - ale masakra. Teraz chyba wszyscy sie dowiedza ze cos nie gra.

Jack dal ciala wedlug mnie. Zamiast za pomoca nowo nawroconego Dekkera powiedziec cos w mediach, zaczal gledzic z ambony co zaowocowalo opuszczeniem kosciola przez wiernych w 85% i wyszlo na to ze jajco zdzialal :/

Juz sie balam ze Joshua stracony i piata kolumna straci tak wazn apersone, ale oczywiscie tworcy nie mogli sie go pozbyc. Pytanie tylko - co sie teraz z nim stanie?

Nie moge sie doczekac nastepnego sezonu XD

Usagi_V

Jashu'a jest tak ładny, że na pewno coś dla niego scenarzyści wymyślą.
Jack, z reguły daje ciała. Za dużo w nim księdza a za mało faceta.

ocenił(a) serial na 7
araresz

macie gdzieś napisy ?

Fanek_2

Będą ponoć na Hataku, dziś późnym wieczorem. Na razie są angielskie.

ocenił(a) serial na 7
araresz

właśnie po odcinku jestem, świetny finał i te czerwony niebo.
ktoś wie co to za muzyka na sam koniec?
no i kiedy 2 sezon ?

ocenił(a) serial na 7
Badler

Yyy czy mi się wydaje czy Marcus należy do Piątej Kolumny? Skoro ożywili Joshuę?
Się porobiło .. i ciekawe co oznacza to czerwone niebo ... .
Noż ... każą teraz czekać na drugi sezon! Pewnie wrzesień/październik wystartują z nowymi odcinkami!

No a finał świetny! To nie jest to co w Dexterze ostatnio czy Supernatural, ale daje radę!

ocenił(a) serial na 8
Lukasz_Artyszuk

a ja słyszałem że w listopadzie.
za krótki <br/>
za krótki <br/>
za krótki <br/>
za krótki <br/>
za krótki <br/>

ocenił(a) serial na 8
Lukasz_Artyszuk

Po p obejrzeniu finału również uważam że Marcus należy do Piątej Kolumny.

V super serial !!! (najlepszy zaraz po dexterze i lostach :))

ocenił(a) serial na 8
mar100ek

Tak, uważam, że Marcus jest w jakiś sposób szefem Joshuy. Plan wydaje się być taki, żeby obalić Anę a uczynić przywódczynią jej córkę co Joshua podkreślił zwracając się do niej "moja królowo". Serial jest świetny i z niecierpliwością czekam na kolejny sezon.

ocenił(a) serial na 10
Badler

zabrali nam sloneczko i pewnie ludzie powoli beda umierac to chyba byl jej plan agonii dla nas.

Joshua myslalem qrde mozlwie ze to juz koniec ale tak wazna osoba nie moze po prostu odejsc i Marcus wydaje mi sie ze przeciwstawi sie Annie

Anna haha dobrze ci tak suko pierwszy raz okazala ludzka emocje i dobrze:P

V to serial gdzie z odcinka na odcinek apetyt rosnie i akurat teraz sezon sie skonczyl yhhh :(

razielospl

Ukazanie ludzkich emocji Anny! Co za zakończenie sezonu.
Teraz pozostaje tylko do jesieni czekać.

ocenił(a) serial na 8
3Sek

A mi się wydaje, że Marcus dalej jest po stronie Anny, tylko na jej polecenie ożywił Joshue po to aby wyciągnąć z niego jak najwięcej informacji. Co do nieba wydaje mi się, że zrobili to aby na Ziemi powstał klimat taki jaki mają u siebie. Wrócę jeszcze do księdza(mie JAcka) od początku miałem jakieś przeczucie że chyba jest Przybyszem i chyba tak będzie:)

ocenił(a) serial na 8
marcoxp1233

A mi się wydaje, że Marcus dalej jest po stronie Anny, tylko na jej polecenie ożywił Joshue po to aby wyciągnąć z niego jak najwięcej informacji. Co do nieba wydaje mi się, że zrobili to aby na Ziemi powstał klimat taki jaki mają u siebie. Wrócę jeszcze do księdza(nie JAcka) tylko tego starego od początku miałem jakieś przeczucie że chyba jest Przybyszem i chyba tak będzie:)

marcoxp1233

Nie oglądałem jeszcze 12 odcinka, też nie czytałem co piszecie o nim.
Ogólnie serial zobaczyłem dopiero jakieś 3 dni temu już jestem na 11
odcinku, denerwujące jest oczywiście to że rozmawiają przez komórki,
kosmici ich nie łapią, i 100 innych. Ogląda się dobrze, mam nadzieje że
będzie sezon drugi, ide o zakład że pierwszy zginie ksiądz, potem Lisa.Albo
zrobią jej pranie mózgu jak się połapią o co chodzi.Jak ją ubiją już nie
oglądam, najbardziej interesujący jest jej i Joshuy wątek. Jak takie
badziewie będzie miało więcej sezonów od Terminatora kronik, jednak grubasy
z usa to płycizna.
Nie mam szczęścia do seriali, Jerycho mi wycofali, Terminatora też.Pewnie
po 2 sezonie to też wycofają.
Do dziś płacze za Terminatorkiem :(

ocenił(a) serial na 7
raps1988

aaach kroniki ... ja też tęsknię ;) szkoda, że skończył się taki miły serial. Ale co dobre, szybko się kończy, prawda?

ocenił(a) serial na 8
3Sek

Miazga ! Dawno się tak nie wkręciłem w zakończenie :)
Szkoda mi było śmierci Joshu'y, ale końcówka mocna !

Mam nadzieje, że w końcu w Polsce pojawi się ten serial bo jest warty szerszej publiczności.

Proszę Państwa, na jesień szykuje się nam inwazja :D

ocenił(a) serial na 10
bunio1987

Racja bunio1987 szykuje się nam inwazja. super, super, super. najlepszy hit serialowy roku 2010 !!!We re of Peace! Always - już chyba tego nie usłyszymy...

ocenił(a) serial na 10
razielospl

Tak suka okazała nareszcie emocje. Uwielbiam ją za to,że jest taka suka.Czarna owca w serialu.Wydaje mi się jednak,że te jej ludzkie emocje pójdą w złą stronę i mam takie nadzieje,że nam da popalic w końcu bo ludzie to tylko ludzie...i głównie dzięki niej serial nabiera pikanterii.

Badler

Zastanawia mnie to, że Erica, Jack i Hobbes w ogóle nie zainteresowali się Ryanem. Erica wróciła ze statku, wszystko fajnie, poszła z Hobbesem do kościoła. Żadnego telefonu "zniszczyłam jaja, co u Val?" Zawsze wszystko konsultowali z każdym członkiem ich grupy a teraz nagle o jednym zapomnieli. Joshua był kimś na wysokiej pozycji wśród V-naukowców i nie wiedział o tym, że na statku jest Val rodząca mieszańca, że przez to jest tu również Ryan? Bardzo to dziwne. A teraz Ryan jest stracony... Oczywiście pewnie nie będzie tak do końca serialu, ale z pewnością wiele skomplikuje.
Ciekawie będzie z Joshuą - ożywili go, żeby wszystko z niego wyciągnąć (ciekawe na ile im się to uda) a następnie pewnie oskórować - żeby nie miał zbyt 'lekkiej' śmierci jak przez postrzelenie.
Wiele osób pyta czemu pomimo tak rozwiniętej technologii V nie mają żadnych kamer na statku. Odpowiedź jest prosta - bo to serial :) Z kamerami na statku ludzie nie mieliby nawet najmniejszych szans, na statku nie byłoby żadnych członków Piątej Kolumny i generalnie wszelkie intrygi nie byłyby tak ciekawe. Tak powstają najciekawsze wątki tego serialu - Piąta Kolumna na statku i na ziemi, działająca pod samym nosem Anny, która nie zdaje sobie sprawy z większości działań które oni podejmują.
Niebo było niesamowite. Myślicie, że to już tak na stałe, albo przynajmniej to pewnego czasu, kiedy sprawy się skomplikują i Anna będzie zmuszona przywrócić normalne niebo?
Zauważyliście uśmiech Lisy kiedy Anna wpadła w histerię po zniszczeniu jaj? :-)

amerykanka_2

Aha, ja też mam nadzieję, że stary ksiądz będzie V ;) W tym odcinku miałam nawet przez moment wrażenie, że to ujawnią.

ocenił(a) serial na 5
amerykanka_2

ehh ten jack - od razu widac ze katolik ;P

ocenił(a) serial na 10
amerykanka_2

ten stary ksiadz to mialem chyba od 1 czy 2 odcinka juz watpliwosci co do niego czy jest V ;p ale zobaczcie na zachowania Marcusa w sumie nie chcial dopuscic do tego Aby Anna cos namieszala kto wie moze on tez chce sie pozbyc Anny aby przejac jej tron?:P

ocenił(a) serial na 10
razielospl

Tron moze zajac tylko ktos z rodziny krolewskiej. Nastepczynia Anny jest Lisa, wiec Marcus musial by wykonczyc i ja.
Ciekawe czy Jack zrzuci sutanne. Wkurzyl mnie w ostatnim odcinku tym swoim nawiedzonym gadaniem, a po tym jak stary go wywalil, watpie czy poszuka sobie innej plebanii. Pewnie przejdzie metamorfoze, spali koloratke, umaze policzki na czarno i ruszy do boju jak na faceta przystalo! :D

Badler

Odcinek świetny, szkoda, że trzeba czekać tyle czasu na następny sezon. Jeśli chodzi o uzdrowienie/ożywienie Joshue przez Marcusa to wątpię, żeby Marcus był w piątej kolumnie, już wystarczy, że córka Anny jest z nimi, za dużo by zagmatwali jakby każdego kosmitę robili dobrego, bo ludzie nie mieli by już z kim walczyć. Mam parę teorii na ten temat.

1. Marcus ożywił Joshue na polecenie Anny po to by go torturować i dowiedzieć się czegoś o piątej kolumnie. Czyli nic specjalnego. Ewentualnie Anna chcę spróbować "nawrócić" Joshue tak jak to zrobiła z Rayanem, ale to raczej odpada skoro Anna myśli, że to on zamroził jej jaja, a jak było pokazane w filmie to niezbyt jej się to podobało.

2. Marcus na polecenie Anny ma udawać przed Joshue, że jest z piątej kolumny albo, że chce do niej dołączyć, dzięki czemu przeniknąłby w szeregi wroga.

3. Moja ulubiona teoria, Marcus ożywił Joshue nie informując o tym Anny. Będzie udawał, że chce dołączyć do 5'tej kolumny po to by za jej pomocą obalić Anne i samemu przejąć władzę. Możliwe, że dlatego też wykorzystuję Hobbesa do szukania członków kolumny. Po przejęciu władzy Marcus mając pełną wiedzę o kolumnie pewnie sam będzie chciał podbić ziemię. Trochę naciągane, ale prawdopodobne po tym jak Anna się wypala, nie dość, że atakuję pod wpływem emocji, przez co będzie popełniać mnóstwo błędów, to jeszcze daje się nabierać wszystkim w około. Podobał mi się motyw kiedy Anna uruchomiła komputer i Marcus złapał ją za rękę mówiąc, żeby przestała. Możliwe, że Marcus osobiście zabije Anne i ukartuje to tak, żeby wyglądało na piątą kolumnę. Będzie też walka o tron Marcusa z Lisą.

Co do Rayana to strasznie mnie wkurzył. John May poświęcił się, żeby Rayan przejrzał na oczy, nie mówiąc już o Georgim, a Anna w pięć minut go przestawiła? Mam nadzieję, że jednak udaje i ma jakiś plan.

Jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju. Skoro Przybysze na statku, którzy są członkami piątej kolumny tak chętnie oddają życie (jeden nawet dał się obedrzeć ze skóry) za ludzi, to czemu jeden z nich się po prostu nie poświęci, nie weźmie broni i nie zabije Anny, która beztrosko spaceruje sobie po całym statku? Po takiej akcji ich szansę na zwycięstwo wzrosłoby kilkukrotnie. Z akcjami typu "zabij mnie, żeby Anna się nie domyśliła" to już nie mają problemu. Niby tak nie zrobią, bo nie byłoby serialu, ale trochę mało spójne to się robi.

ocenił(a) serial na 4
Shinoda1990

Ten księżulek mi od drugiego odcinka nie pasował, ale potem właśnie coraz bardziej zachowywał się jak V czyli pewnie to tylko podpucha.

Joshua to najfajniejsza postać. Gdy zginął pomyślałam ' oooo nie - dalej nie oglądam', ale okazało się, ze V maja zdolność przywracania do życia (niczym Jezus) ;p Mój ulubiony moment - mina Lisy na końcu. Ten uśmieszek :)
chad decker mnie wpieniał od samego początku, a pewnie w drugim sezonie zrobią z niego bohatera, żeby odkupił swoje złe uczynki :/. Szkoda Valerie. Te dziecko V wydawało fajne dźwięki. ;) Pewnie będzie wyglądać jak mały krokodylek - ciekawe czy Ryan się nawróci i będzie szpiegował dla Anny.

Ponadto - ktoś kojarzy co to za utwór od 33:50? Strasznie mi przypomina motyw z 28 dni później - może to nawet ten sam utwór.

Sorry za chaotyczność - broniłam się jak długo mogłam, ale nowy filmweb mnie dopadł i jestem tak zirytowana, że pewnego pięknego dnia się wnerwię i usunę konto. Stary był lepszy. :(

ocenił(a) serial na 4
I_am_a_Bad_Girl

Miałam rację - In The House - In A Heartbeat (John Murphy). Motyw z 28 dni później ;)

ocenił(a) serial na 6
I_am_a_Bad_Girl

Brzmi dość podobnie ale moim zdaniem to nie ten utwór, a szkoda bo i mi przypadł do gustu.

użytkownik usunięty
Badler

A może Joshua wiedział, że go przywrócą do życia i za to kazał Erice się zabić, żeby oczyścić ją z podejrzeń??

Badler

Ale o co Ci chodzi z tą pomyłką sceptyków? Że będzie kolejne 12 odcinków czyli tyle co we Flash Forward? :)

ocenił(a) serial na 6
Badler

CUDOWNY !!!! CUDOWNY ODCINEK...tyle emocji...Anna WSPANIAŁA !!! Prawie orgazmu dostałem jak ubolewała nad swoimi jajami. He he..I czekaj tu na kolejny sezon...sam to tego czasu zniosę jajo. Joshua najfajniejsza postać w serialu !!! Dobrze że żyje !

ocenił(a) serial na 7
Badler

Tyle się działo. Ten odcinek był jak na wariackich papierach, wyczuwało się pośpiech w przedstawianych scenach. Według mnie mogli tą fabułę rozciągnąć na 2 odcinki.
Czerwone niebo to wynik tego, że Anna włączyła urządzenie fałszujące radary na ziemi i jej flota się zbliżyła do naszej atmosfery. A co do tego pana, który jest prawą ręką Anny to wydaje mi się, że ożywił Joshue bo mu się nie spodobało, że Anna pośpiesznie podjęła decyzję o przybyciu floty i co ważniejsze zauważył, że ona się łamie, wreszcie pokazała emocje więc spróbuje to wykorzystać i zacznie spiskować przeciwko niej, żeby przejąc pałeczkę.

ocenił(a) serial na 8
madziula8421

głupie jest to, że mówili "Joshua nie mógł sam się uwolnić(czy tego zrobić)" mają podgląd na cały świat a nie mogą sprawdzić że to Lisa wyłączyła to pole siłowe?

ocenił(a) serial na 10
madziula8421

No wlaasnie...widzial ze Anna swiruje i mysli moze ze traci kontrole nad sytuacja, nie nadaje sie na krolowa :D Ale bedzie jazda...

Usagi_V

To że świruje o niczym nie świadczy ale myślę że Lisa stanie na czele v kolumny i będzie wojna domowa mama kontra córka a Markus może poprzeć Lisę,co do Joshui martwię się od niego nie wiadomo czy ożywienie było na rozkaz Anny a wtedy ma biedak przechlapane czy też za jej plecami wówczas będą musieli go ukryć najlepiej na ziemi co do Markusa on woli być szarą eminencją doradzać i wpływać na decyzje niż rządzić bezpośrednio, być może u obcych władzę może sprawować tylko królowa matka ale to tylko hipoteza

szarit

Jak dla mnie to oczywiste, że Marcus cały czas jest po stronie Anny i ożywił Joshuę na jej życzenie. Ktoś pisał, że była zadowolona, że Erica go zastrzeliła - ale tak było tylko w scenie z Ericą, jeśli się nie mylę, więc zwyczajnie mogło to być na pokaz, a wiemy jak Anna uwielbia wciskać miły kit ludziom :D

Badler

Czy ktoś wie jaki utwór leci od ok. 39 minuty tego odcinka (czyli na samym końcu)?

ocenił(a) serial na 8
jupi1

Też szukam tego utworu z ostatnich dwóch minut....jest cudowny.

Badler

yeaah jak cudownie było zobaczyć roztelepaną i rozwścieczoną Anne! genialny odcinek, jeden z lepszych :)

Badler

jak narazie najlepszy odcinek ;D

ocenił(a) serial na 6
Furia_Clodia

DLA FANÓW jOSHUA http://www.youtube.com/watch?v=_aVeBkXnDvs&feature=player_embedded

ocenił(a) serial na 10
JohnnY_38

OMG, nie wiedzialam ze on spiewa! :O Swietny jest! :D

ocenił(a) serial na 10
Badler

Odcinek świetny! Najlepszy odcinek pierwszej serii. To co zrobiła Anna to było godne Oskara. Chodzi mi bardziej o Morenę, która świetnie zagrała swoją ostatnią scenę. Ten jej krzyk :O Ludzkie emocje. To było świetne. Co do Joshua to wiedziałem, że nie odejdzie od serialu. Oni go potrzebują. Ale to, że aktor śpiewa to nawet o tym nie wiedziałem :D

CamilloIpla

A wiecie coś na temat odcinka specjalnego, który z tego co jest tu napisane był 23 marca 2010?

gieldaw

to odcinek składanka mający przypomnieć co było w pierwszych 4 nim wyemitują 5

ocenił(a) serial na 7
szarit

naprawde nie bedzie 2 sezonu ?

Fanek_2

podobno będzie 12 lub 13 odcinków ale raczej późną jesienią lub na zimę