PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=513781}

V: Goście

V
2009 - 2011
6,8 9,3 tys. ocen
6,8 10 1 9271
5,0 3 krytyków
V: Goście
powrót do forum serialu V: Goście

Żenująca widownia pierwszego odcinka II sezonu 6,59 miliona widzów, a kolejny epizod jeszcze gorszy, bo już jedynie 5,77. To jest Ameryka, nie ma sukcesu, nie ma kasy. Za kilka/kilkanaście dni dostaniemy newsa, że serial jest skanowany - to na bank. Ciekawe czy nakręca przynajmniej obecny sezon do końca...

cxap

Przecież ten serial ma mieć aż 10 odcinków z czego przynajmniej połowa jest już gotowa więc wymitować do końca teoretycznie powinni.A czemu żenująca widownia bo mają inny gust niż ty?a, że tobie się nie podoba nie znaczy że innym też,a amerykanie nie raz już udowodnili że ich gusta,to brak jakiegokolwiek gustu.

szarit

szarit ja post cxap'a zrozumiałem inaczej, nie wiem czy dobrze. Żenująca jeśli chodzi o ilość bo tylko 6,59 mln.

Tomeasz

Dokładnie tak, chodziło mi o oglądalność. To jest serial wysokobudżetowy, nadawany w najlepszym czasie antenowym. Kto wykupi reklamy za grube miliony, gdy oglądalność nie sięga nawet 6 milionów widzów? To ostatni sezon na 100%, producenci już chyba też widzą, że szans na wzrost oglądalności nie ma żadnych. Po prawdzie to i tak cud, że powstał sezon 2, bo i końcówka 1 sezony była mało popularna wśród widzów. Osobiście lubę V, serial co prawda mógłby byc lepszy, ale 1 sezon obejrzałem w dwa dni. Co mną kieruje? Głównie sentyment do oryginału, który pamiętam ze wczesnego dzieciństwa jak przez mgłę, no i lubię produkcje s-f.

cxap

W takim razie sorry za część mojej wypowiedzi,a stare V też pamiętam,to nowe fabularnie wcale nie jest złe a z tym dużym budżetem to chyba jednak przesada ,bo oszczędności w oczy kują a amerykańskie gusta to tylko seriale medyczno-prawniczo-policyjno-sensacyjno-obyczajowe wszystko poza ramy ma niezbyt wysoką oglądalność niestety,do dziś nie mogę jankesom darować tego co zrobili z "polowanie na człowieka"ale jak serial przerasta ich inteligencję to kasują z braku oglądalności.

szarit

To nie jest serial za 200 milionow, ale ABC na swoje lokomotywy ramowkowe na pewno kasy nie żałuje. Jak dla mnie, serial ogląda się dobrze, ale przy tej widowni 3 seria byłaby cudem.

cxap

"Polowanie na człowieka"też tv abc i zlikwidowali po 13 odcinkach a było dużo lepsze niż V czy FF oni po prostu gustu nie mają,potrafią tylko kasę liczyć i oglądalność.A co do V mam nadzieję że chociaż skończą z sensem jeżeli 3 serii nie będzie.

szarit

Ponoć właśnie z sensem się nie kończy, ostatni odcinek 2 sezonu jest wstępem do 3, którego pewno nie będzie. A co do kasy i oglądalności, to biznes, stacje TV walczą w USA jak tylko się da, kto nie nadąża, idzie w cholerę...

użytkownik usunięty
cxap

Co w tym serialu ma przyciągać widownie?

ocenił(a) serial na 7

yyy Elizabeth Mitchell?
aha V>FF

ocenił(a) serial na 6
cxap

Szkoda tylko, że przez nich wyleciał genialny serial Flash Forward: Przebłysk Jutra, który był dużo lepszy od Visitorsów, oglądałam parę odcinków The V, ale nie wciągnął mnie tak jak FF.

Kerle

FF genialny?chyba oglądam właśnie inny serial jakaś mieszanka melodramatu,obyczajówki,apokalipsy z polityką w tle,tajemnica a'la lost czyli jest zagadka,ale nic konkretnie nie wiadomo ,no i odrobinka minimalna s-f co gorsza ta mieszanina jest zwyczajnie nudna(nie wiem jak strawię następne odcinki) i nie dziwię się że poległa z braku oglądalności.V nie musi ci się podobać też ma wady ale mimo tych wad w V jest przynajmniej s-f widoczny gołym okiem,a przekonania o genialności tego serialu tzn.gustu współczuje.

ocenił(a) serial na 8
szarit

Zgodzę się z tym, że FF było kiepskie do przerwy. Potem scenarzyści zabrali się do roboty(pod presją ABC) i każdy odcinek był bardzo dobry. Żaden odcinek V nie był jeszcze taki ciekawy jak te FF po przerwie. Również oglądam V, ale go nie ubóstwiam, więc cancela nie będę żałował. Co do kasacji FF chyba te tachiony amerykańcom nie podpadły, wybrali "zielony ekran" i marny scenariusz V

marcoxp1233

Widocznie nie dotarłam jeszcze do tych lepszych odcinków bo ciężko przetrwać mi te pierwsze a co do V lubię ten serial o ubóstwianiu nie ma mowy prawdę mówiąc nie znam żadnego serialu czy filmu o którym mogę powiedzieć że uwielbiam,a co do marnego scenariusza nie przesadzajmy nie jest tak źle są seriale o dużo gorszych gorszych scenariuszach i lepszej oglądalności,a i fabuła nie jest taka tragiczna.

ocenił(a) serial na 7
szarit

obejrzyj sobie firefly i serenity

"oszczędności w oczy kują"?
http://niepoprawni.pl/files/images/kilof_th.jpg

Faktorio

Serenity widziałam a za firefly się zabieram(czeka w kolejce)mnie się podobało.

ocenił(a) serial na 7
Kerle

Też wolałam FF niż V i nadal mam nadzieję, że może jakaś inna stacja zdecyduje się go kontynuować, ale pierwsze 3 odcinki 2 serii V bardzo mi się podobały. Ani przez chwilę się nie nudziłam.