PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=513781}

V: Goście

V
2009 - 2011
6,8 9,3 tys. ocen
6,8 10 1 9271
5,0 3 krytyków
V: Goście
powrót do forum serialu V: Goście

Z jednej strony serial prezentuje się nieźle jeśli chodzi o efekty, a fabuła ma w sobie ciekawe aspekty. Dodatkowo sam pomysł niby nic odkrywczego - obcy atakują... a jednak chyba jeszcze nie widziałem w żadnym filmie jakichś wątków w których obcy współpracowaliby z ludźmi, pomagaliby leczyć chorych, negocjowali z przywódcami światowymi itp... To akurat bardzo ciekawie przedstawiają i czekam z niecierpliwością jak te wątki potoczą się dalej...

Z drugiej jednak strony po pierwszym odcinku nasuwa mi się skojarzenie z serialem "24" a właściwie z czymś co najbardziej mnie w tym serialu denerwowało. Otuż tam jedyną osobą która przez wszystkie 7 sezownów przeżyła i nie zdradziła ojczyzny był nieskazitelny Jack Bauer a wszyscy wokół niego to zdrajcy i terroryści. Mam nadzieję że ten serial do takich konkluzji prowadzić nie bedzie... bo będzie to strasznie przewidywalne jak wszyscy wokół głównej bohaterki będą okazywali się obcymi.

W każdym razie jeden odcinek to za mało żeby zdecydowanie ocenić. Zobaczymy jak się akcja potoczy :)

1lukidabro

j seria Alien Nation (Przybysze) opowiada o kosmitach wśród nas, którzy działają i pomagaja ludziom ! :)

ocenił(a) serial na 8
Remington_Steele

a to była komedia czy parodia ten serial? :)))

ocenił(a) serial na 10
1lukidabro

Panowie ! macie rację. Jakby można było przewidziec ,co nastąpi to byłaby katastrofa. Jednak stale, nagminnie przypominam,że to "V". Na tym forum były takie teksty które mnie przeraziły. Przecież współcześni poroducenci serialu postawili sobie poprzeczkę aby zadowlic widza. Oni wiedzą,że starsza wersja serialu była i nadal jest fenomenem jakich nigdy nie było w tym gatunku. Dlatego uważam i myślę,że wszystkie negatywne opinie o tej produkcji po obejrzeniu pierwszego czy tam kolejnego odcinka są bezsensowne i mało udokumentowane. A porównywanie tego serialu do innych to masakra. Wstyd !

Badler

No i gdzieś ktoś pisał że za szybko pokazano obcych i ich intencje no ale ludzie to kolejna wersja nie robia czegos nowego tylko stara wizje na nowo chca pokazac to bedzie wiadomo o co chodzi i kim sa obcy. Jesli ktos starej wersji nie ogladal to i takj dzieki fanatykom wytykajacym wady juz sami powiedzieli kim i co maja wplanach ci opcy oczywiscie.

Remington_Steele

Prawda, mnie najbardziej ciekawi czy pojawi się kiedyś Przywódca. Na razie nic nie wskazuje na to by Anna była Supreme Commander, może jest tak jak powiedział to John w "V" - "I'm rather some kind of admiral in charge of this small fleet" ;)

Mimo wszystko ciekawe iż ponownie kluczową postacią wśród przybyszów jest kobieta, choć militarystyczne społeczeństwo to domena jednak mężczyzn. W oryginalnym serialu Diana zawdzięczała swoją pozycję intymną relacją z Przywódcą ( chociaż wysłanie pare lat świetlnych od siebie trudno uznać za dowód miłości kochanka ), oraz własnej siatce agentów w czasie wojny z Kzzik. Ciekawe jak się rozwinie sytuacja tutaj, może pojawi się także ktoś na wzór Lidii?
Relacje między paniami są kapitalne i szkoda iż V:The Series umarł po 1 niedokończonym sezonie