Był to najgorszy serial sf jaki w życiu widziałem, stracone 10godzin z życia których nikt mi już nie odda. Twórcy serialu bez skrupułów i jawnie dy**ją widzów nie powiem gdzie. Na jakimś forum przeczytałem że postać księdza była hamulcem dla rozwoju akcji. Miał po części rację bo tak naprawdę wszyscy bohaterowie byli hamulcami dla rozwoju akcji która skorzystałaby gdyby nie było tam żadnych'bohaterów'. Światełko w tunelu pojawiło się gdy po raz pierwszy pojawił się Hobbs który miał nauczyć/poprowadzic ludzi do walki z obcymi, szybko jednak twórcy serialu wyciągnieli mnie z błędnego przeświadczenia, że akcja serialu się rozwinie. Przywódczynią ruchu oporu jest agentka FBI która nie lubi zabijać wrogo nastawionych obcych i nie potrafi nawet zapanować nad własnym synem. No cóż Ameryka. Jeżeli będzie z tego film pełnometrażowy to będzie tak samo ciekawy jak Twiglight tylko że z kosmitami. Nie starczyłoby tu miejsca żeby wymienić wady tego serialu za to moge wymienić jego nalważniejszą zaletę: nie będzie sezonu trzeciego! Podsumowując polecam ten serial wszystkim którzy chcą odpokutować za grzechy - lepiej teraz bo w piekle będą go wam puszczać w nieskończoność.
Pozdrawiam fanów serialu
Jesli chodzi o stracony czas zapomiales doliczyc czasu , ktory straciles na produkowanie sie nad tym "czyms" czemu daleko do konstruktywnej krytyki.
Bawia mnie ludzie ... ktorzy udaja jak bardzo im cenny czas trwoniac go w wyzej ukazany sposob .
Ok.Rozumie ze nie kazdemu moze sie podobac co mi sie podoba , gusty gusty o ktorych sie nie dyskutuje.
Wedlug mnie w V jest sporo akcji - nie jest moze ona rodem z Rambo - aczkolwiek ja ogladam serial na szpilkach.
POLECAM SERIAL KAZDEMU - JEST ARCYDZIEŁEM ...
Nie słuchajcie ludzi , którzy poza "jadem" nie maja nic wiecej do zaoferowania :)
czekam na 3 sezon z niecierpliwoscia :)
Ja takze pozdrawiam fanów serialu
Mózgu tez ci nikt nie odda skoro się go nie ma i nie myśli ,gdy ogląda sie 2 godziny a potem jeszcze 7 i dopiero wtedy wystawia sie ocene i zamiera w bezruchu,by skamienieć i się popłakać,zamiast pomysleć nad faktem,ze ciebie gatunek,opis filmu nie wystrzega przed stratą czasu..potępiam tylko twoją głupotę,bo sam mam złe mniemanie o tym filmie.Jest to totalna żenada,sci-fi polega na czymś więcej ,niż latające statki nad miastami i czyhające cały serial...Głupota,nie wciąga zero akcji-totalna żenada,totalna....
Hmmm czyli jednak znaleźliby się ludzie którzy by uwierzyli że czerwona ogromniasta chmura zakrywająca całe niebo to jednak dobroczynna chmurka uzdrawiającą naszą planetę. Zgadzam się z twórca tematu. Żeby przekonać się do tego serialu trzeba być bardziej naiwnym niż dziecko bo nawet "Kasztaniaki" mają więcej sensu :P
Patton to moze mi powiedz co ma czerwona chmura do calego serialu - to jest jeden motyw na koncu pierwszego sezonu - a Ty uczyniles z niej motyw przewodni ...
Pozatym czy Ty przespales polowe pierwszego odcinka 2 sezonu - wszyscy mieli negatywne odniesienie do tej czerwonej chmury.
Nie wszyscy uwierzyli... chociazby V kolumna ....
A ile osob uwierzylo za USA wjechalo do Iraku by wprowadzic demokracje z dobrego serduszka ? - taka dygresja
To akurat nadaje serialowi autentycznosci ze rzadzacy czesto wciskaja nam kity typu "czarne jest biale"
Mozesz mnie wyzywac od naiwnych bardziej niz dziecko nie ma problemu i tak sie malo przejmuje Twoja opinia poniewaz jest ona spatrzona do granic mozliwosci.
Zreszta ludzie ktorzy maja gornolotne nicki zazwyczaj sa zakompleksieni i szukaja dowartosciowania na forach.
Ciagle nie rozumiesz ze ludzie beda ogladac ten serial mimo Twoich "widzimisie" ?
Patton ty chyba nie kumasz ja lubię oglądać fantasy,fantastykę itp.klimaty dla czystej przyjemności oglądania czyt.rozrywka, a nie by doszukiwać się prawdopodobieństwa związanego z rzeczywistością jak masz z tym problem to nie oglądaj filmów czy seriali z rodziny fantastyki,bo cię żadne nie zadowoli za mało zgodne z kanonem,weź raczej książkę.Oglądając taki film czy serial nie biorę pod uwagę że nagle nad ziemią pojawia się statki kosmiczne ani nic z tych rzeczy bo po co?prawdopodobieństwo jest zbyt niskie.To ma być rozrywka mnie bawi ciebie nie,ale nie myl naiwności czyt,wiary w wciskany powszechnie kit z,e zdolnością trawienia go w ramach czystej rozrywki zrozumiał czy za trudne?
Piszcie dłuższe posty i tak ich nie przeczytam. Wole przeczytać jakąś książkę. Cóż widać serial bardzo wam się podoba. Jak dla mnie jest tragiczny, ale już rozumiem dlaczego tyle ludzi go ogląda. Z tego samego powodu na polskich stacjach TV puszcza się takie badziewie. Ludzie po prostu lubią pierdoły :D Sam lubię s-f i fantasy, ale muszą trzymać dobry poziom, a temu serialowi daleko do tego. Jest tani i głupi.
Heh jakiz to mol ksiazkowy na forum o filmach sie znalazl.Skromny mistrz dedukcji i analogii.
prosze prosze
Nasuwa się pytanie skoro taki słaby to po co go oglądałeś a może dopiero w ostatnim odcinku okazało się że jest słaby , idotyczne gadanie , nie wiem jak ty ale jak oglądam coś i jest to słabe to poprostu przestaje to oglądać i moge powiedzieć że zaoszczędziłem troche czasu nie brne na siłe do końca żeby później płakać jaki to straszny jest twój los bo nie wiadomo po co oglądałeś coś co ci się nie podobało , a co do serialu nie jest to wybitne dzieło ale to ma do siebie kino s f że potrafi być absurdalne do bulu 70-80% opowieści z tego gatunku nigdy nie zobaczymy w realnym świecie więc pisanie o czymś że jest dziwne to tak jakby napisać że cały gatunek s f jest dziwny.
Skoro nie czytasz postów to po co się wypowiadasz i stale do tego tematu jednak wracasz?A co do serialu jest tani i ma sporo niedociągnięć i braków w dopracowaniu szczegółów,ale głupi nie jest ani trochę,ale widać za trudny pod pewnymi względami do zrozumienia.Bo porusza problem manipulacji na jaką podatne jest ludzie społeczeństwo i jak chętnie ludzie się poddają sztucznie stworzonym wizerunkom,poddają się władzy tajnych organizacji co ukrywają pewne niemiłe fakty lub manipuluje rzeczywistością.Dla mnie ten serial ma jednak wartości których widać nie zrozumiałeś i dla tego jest dla ciebie głupi.A co do tv nadają go w takich godzinach że nie wiem kto go ogląda właśnie w telewizji,jak już to chyba tylko z netu.