PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=513781}

V: Goście

V
2009 - 2011
6,8 9,3 tys. ocen
6,8 10 1 9271
5,0 3 krytyków
V: Goście
powrót do forum serialu V: Goście

W drugim sezonie V nie jeden bohater poniesie wielką ofiarę a nawet własne życie. Rozpoczynamy pierwsze poważne spekulacje które zaprowadzą Was do samego finału sezonu. Ocenę przyszłych wydarzeń potwierdzamy wypowiedziami producenta wykonawczego, Scotta Rosenbauma odpowiedzialnego za remake V oraz ekipy V. Jeśli macie w sobie na tyle odwagi i chcecie poznać bardzo gorące szczegóły, to zapraszam do lektury!

2 sezon V nie będzie czekał aż do finału aby zaskoczyć swoich widzów dramatyczną śmiercią głównych bohaterów. Tak jak przewidywaliśmy wcześniej, spektakularny pokaz śmierci na planie V, rozpoczął się od decydującego epizodu Concordia w którym z rąk ruchu oporu mogła zginąć liderka obcych- Anna, ale jej wierny przydupnik Marcus wybawił ją od rychłej śmierci poświęcając własne życie. W kolejnym tygodniu, w odcinku Siege zginął ojciec Tylera. Realizatorom tego obrazu przyznajemy szacunek, gdyż wyszło to bardzo autentycznie a cały epizod fani jak i krytycy okrzyknęli doskonałym.

Natomiast jeśli uważacie, że to wszystko, na co stać drugi sezon V, to jesteście w dużym błędzie. To dopiero początek wielkich tragedii! Jak zapewniali twórcy w ubiegłym roku, V pokaże prawdziwe oblicze! I tak się właśnie dzieje.

Czarna lista ofiar

Rosenabum śmiało i pewnie powiedział dla TVGuide, o dwóch lub być może nawet trzech z następujących postaci które prawdopodobnie zakończą życie na planie V jako bohaterowie przechodząc w ten sposób do historii. Na czarnej liście znaleźli się kolejno: Czad Decker ( Scott Wolf ), Tyler ( Logan Huffman ), Ryan ( Morris Chestnut ), Ojciec Jack Landry ( Joel Gretsch ), Lisa ( Laura Vandervoort ) i Diana ( Jane Badler ). Natomiast tylko dwoje z głównych bohaterów mogą czuć się bezpiecznie do końca finału. Mowa o Erice Evans ( Elizabeth Mitchell ) oraz Annie ( Morena Baccarin ).

” Mam nadzieję, że jest to śmiałe posunięcie z naszej strony, które da wszystkim fanom nadzieję na trzeci sezon od stacji ABC . Wybraliśmy swoje ofiary z wyboru a nie z przypadku. Na podstawie analizy wypowiedzi fanów na forach. Anonimowo zapytaliśmy, która postać powinna być kontynuowana a która nie. Odpowiedzi były różne. Myślę, że widzowie będą zszokowani” -wyjaśnia Rosenbaum.

Jego wypowiedź trochę zaskakuje ponieważ na liście brakuje Hobbesa który w drugim sezonie dołączył do obsady V na stałe. Przeszedł ( być może chwilowo), na czarną stronę mocy ale twórcy dali mu szansę pomimo ostatniego sprzeciwu ze strony fanów.

Co z Królową?

To gorący temat który rozpala oraz martwi fanów samej Królowej na całej planecie. Aktorka Jane Badler którą twórcy specjalnie ściągnęli na plan remake V jako Dianę XXI wieku, miałaby zostać skasowana? Ona również znalazła się na czarnej liście. Umieszczona w więzieniu przez Annę nawet nie pokazała swojego prawdziwego oblicza a w finale będą chcieli ją zabić? Czy to jest możliwe? Dla dobra produkcji, a co za tym idzie- nadziei na sezon 3, twórcy dopuszczają nawet taką możliwość? Piątkowa wypowiedź Laury Vandervoort wcielającą się w postać Lisy, rzuca cień podejrzeń. Aktorka powiedziała, że kiedy przeczytała scenariusz, była początkowo w takim szoku, że nie wiedziała czy to żart, a potem ogarnął ją wielki smutek i była zdenerwowana.

A kto według Was dostanie siekierą i opuści V na dobre ?

Badler

Tyler to naprawdę wkurzy Erikę i Lisę,niewykluczony Chad,Jack i Ryan,niewykluczona Diana a śmieć Lisy to dopiero byłaby walka do wyniszczenia bo właściwie tylko jej postać i nadzieja jaką daje powstrzymywała Erikę przed naprawdę ostrą akcją.

ocenił(a) serial na 10
szarit

Gdyby zamordowali Tylera to dopiero Erica miałaby powoód aby zabic Anne więc to raczej wykluczam.

Badler

Ja nie wykluczam jak ma być z hukiem to dużym,a jego śmierć dopiero by podkręciła akcje.

Badler

Obstawiam Jack'a.

sonathia

Ja myślę, że Diana, Chad, Jack albo Ryan

ocenił(a) serial na 10
Badler

ja mysle ze brutalnie ktoś zgwałci Tylera ^^

ocenił(a) serial na 10
razielospl

ha ha hah ha ha... może nie zgwałci ale coś mu zrobi . Dobre razielospl!