Cieszę się, że go obejrzałem. W końcu się rozkręca, chociaż już się kończy... na kilka miesięcy.
To co mnie zastanowiło to.
1. Obcy znaleźli w mózgu Chad'a "tętniak tętnicy podstawnej", którego na prawdę jeszcze nie ma, będzie za pół roku.
2. Valerie Holt od obcych dowiaduje się, że jest w ciąży.
Teraz pytanie. Jak to możliwe, że obcy znajdują u kogoś tętniaka, którego jeszcze nie ma, a nie potrafią zobaczyć, że kobieta jest w ciąży z obcym.
Gdyby to zauważyli to mielibyśmy tutaj jakieś "tajemnicze" uśmieszki i dziwne sceny w odcinku - tak mi się wydaje, które zdradziłyby że obcy wiedzą, że ziemska kobieta jest w ciąży z kosmitą. A tutaj nic.
Nasuwa się kilka rozwiązań. Obcy dysponują świetną techniką medyczną dot. leczenia, ale diagnostyka stoi na kiepskim poziomie - raczej to odrzucam, mało realne.
Dwa: Obcy celowo oszukują Chada, żeby przeprowadzić na nim jakiś eksperyment, a Valerie jest w ciąży ale... "puściła" się gdzieś na lewo z ziemskim chłopakiem i dlatego ich medyczne skanery niczego nie znalazły.
Bardzo podobała mi się scena Błogości i maszynownia.
Czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki.
Ogólnie ciekawe jak może być w ciąźy z obcym, mix gatunków?, czyli jaki może być efekt? ;-)
Końcówka całkiem niezła, tylko pytanie kto to leci?, może właśnie 5 kolumna.
Jeszcze jedno o mix gatunków.
Coś co mi się teraz skojarzyło. Chłopak Valerie wcale nie jest zdziwiony taką możliwością, jest tylko zaskoczony tym faktem w taki sposób jak każdy facet, który dowiaduje się, że jego kobieta jest w ciąży. Więc może ten mix jest jednak możliwy. Tylko dlaczego obcy tego nie wykryli??!!
Zapewne dziecko po urodzeniu będzie wyglądało dokładnie jak człowiek, z tą różnicą, że będzie miało nadludzkie moce(jak w Herosach). Na pewno tak będzie, a przynajmniej nadludzką siłę na 100% będzie mieć.
Jeżeli tak będzie to trochę dziwne, bo obcy raczej nie wykazują nadludzkich możliwości. Mają jedynie opanowaną technologię na dużo wyższym poziomie no i inaczej wyglądają "wewnątrz".
Witam. Serial jak to serial... w każdym są jakieś niedociągnięcia, ale jeżeli moje rozmyślania okażą się TYLKO niedociągnięciem, to serial straci (może mniej, może więcej) ze swojego uroku/w moich oczach. Dlatego liczę, że jest to celowe, zamierzone wprowadzenie widza w dezorientację.
Co z tego wyjdzie - zobaczymy.
a ja mysle ze wiedza ze jest w ciazy z obcym i wykorzystaja to w dalszych epizodach do namierzenia piatej czy ktorejs tam Kolumny ich ruchu oporu spokojnie serial dopiero sie zaczal trzeba dac im troche czasu ale czekac do 30 marca boze juz dluzej nie moge ale pewnie zleci szybko:P
Wszyscy odliczamy dni i jesteśmy ciekawi co się wydarzy. Tylko ponad miesiąc został.
Zostało jeszcze 6 godzin kolego!
serial jest w stanach. czyli około 5 rano w Polsce.
Czyli licznik na v-serial kiepsko wskazuje czas. :)
Dla mnie to w sumie wszystko jedno - i tak będę oglądał offline.