[spojlery]
Takie jest moje odczucie - końcówką pierwszego odcinka (w momencie gdy się okazało kim naprawdę są Przybysze), zabili cała tajemnicę i domniemania, przez co zrobi się z tego nudne polowanie na Obcych z gatunku: nasze szabelki na ich czołgi^^
a szkoda, bo miał potencjał.
Potencje to ten serial dopiero pokaże. Jak się nie podoba to może polecę "Mode na sukces". Tam są dopiero efekty wojenne.
No niestety zgadzam się. Pierwowzór pod tym względem dłużej trzymał w napięciu i niepewności, a tutaj zaraz na początku kawa na ławę. Trochę szkoda bo po świetnym battlestarze (a myślałem że im nie wyjdzie ale już po pilocie zmieniłem zdanie) i niezłym nowym treku (zwłaszcza obsada na plus bo fabuła bardzo średnia) liczyłem na dużo. Może się jeszcze rozkręci ale jakoś wątpię.
No przecież w starym serialu też zaraz prawie na początku okazało się kim są Przybysze a mimo to wcale nie utracił on dramaturgi. Przed obejrzeniem V 2009 trzeba koniecznie obejrzeć stare odcinki wówczas łatwiej wychwycić parę smaczków. A wiele wskazuje na to że dawna obsada również tu zagra w epizodach jest więc na co czekać.
Żałuje tylko trochę iż mamy remake a nie "Second Generation" które było zapowiadane.