PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=513781}

V: Goście

V
2009 - 2011
6,8 9,3 tys. ocen
6,8 10 1 9266
5,0 3 krytyków
V: Goście
powrót do forum serialu V: Goście

"V" obejrzałem ze względu na jedną z moich lubionych aktorek, czyli oczywiście Elizabeth Mitchell. I to pomimo, że nie przepadam za sci-fi. Na szczęście "V" podąża w innym kierunku, niż przeważająca część gatunku, czyli mniej skupia się na "technicznej" stronie przybyszów, a bardziej na podziemnej walce o wpływy na naszej planecie. Wielki plus za pokazanie prawdziwej twarzy obcych już na samym początku serialu, ponieważ zapobiegło to bezsensownemu, sztucznemu napięciu. Ogólnie pozycja warta polecenia w oczekiwaniu na nowych "Zagubionych" :)

Uwaga SPOILER dalej:

Końcówka odcinka trzeciego mnie bardzo zawiodła. Mało istotna wiadomość, której się wręcz spodziewaliśmy. Gdyby tak na końcu zamiast tego była ta scena z Dale'em i przybyszem, który okazał się zdrajcą z piątej kolumny, to na następny odcinek czekałbym z zapartym tchem.

ocenił(a) serial na 8
Zoraj

fakt faktem oznacza to jednak że piąta kolumna wciąż działa i musi się się dobrze skoro ma wtyki na statkach przybyszów. Ten czarny przybysz-zdrajca (imienia nie pamiętam) mówił że piąta się rozpadła.

Jezus_

Końcówka wcale nie jest tak mało istotna, wogóle nie spodziewałem się iż Lisa jest córką Anny ( choć "matka" może być użyte tutaj w znaczeniu "przywódczyni") ciekawie będzie co z tego wyniknie.

ocenił(a) serial na 10
Beyo

Mówiliśmy już o tym w poprzednich postach.