PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=513781}

V: Goście

V
2009 - 2011
6,8 9,3 tys. ocen
6,8 10 1 9266
5,0 3 krytyków
V: Goście
powrót do forum serialu V: Goście

Najbardziej drażni mnie w nim to że wszystko jest uproszczone do granic możliwości. Akcja rozwija się wręcz śmiesznie, ledwo co przyleciały statki (brzydkie statki) a juz wiemy o co chodzi, kto zły a kto dobry. Relacje między bohaterami to samo, sekunda i juz wszyscy się znają i kochają. Scenka w magazynie to istna tragedia. Nie spodziewałem się ze bedzie to jakieś arcydzielo ale żeby juz takie pierdoły wymyślać! Szkoda czasu, takich seriali juz było kilka i widzę że ten niczym szczególnym się nie wyróżni. Stawiam go na półce z równie nieudanym SG-U.

Qba

Co jak co ale akcja musiała się szybko rozwinąć bo zaledwie 4 odcinki serialu mają zaważyć o jego dalszym losie. Gdybyśmy po 4 odcinkach dalej nie wiedzieli jak wyglądają obcy i jakie mają zamiary to raczej nie moglibyśmy się doczekać kontynuacji. Owszem to uproszczenie niszczy klimat i lekko zaniża poziom serialu, ale gdyby nie to to może nie zobaczylibyśmy więcej niż 4 odcinków, a tak to są dalej szanse.

ocenił(a) serial na 4
Matt_888

E tam, a ja się z autorem zgadzam. Zero budowania napięcia i zainteresowania. Ja bym pierwszy odcinek poświęcił zupełnie na przedstawienie dnia przybycia kosmitów i nic więcej, a fakt, że są źli i już byli na ziemi ujawniłbym tak gdzieś w 4 odcinku. I wtedy dopiero były by to godne uwagi 4 odcinki, dać ludziom posmakować żeby chcieli więcej.

Murdoc

@Murdoc
W sumie też prawda, można by to tak rozbić na 4 odcinki. No ale Co się stało to się nie odstanie, trzeba liczyć, że kolejne odcinki będą dobre :)

ocenił(a) serial na 6
Qba

To juz kiedys bylo, obcy wygladajacy jak ludzie, ruch oporu, garstka osob wiedzacych o ich zamiarach... niestety jak narazie slabiutko, zobaczymy co nam przyniosa nastepne odcini. Jak dla mnie SGU jest 10 razy lepsze od V tam przynajmniej mamy lepszy klimat, lepiej rozwiniete postacie itd.

ocenił(a) serial na 4
Kunio_2

Dla mnie też SGU jest miłym zaskoczeniem. Nie miał tak wielkiej kampanii reklamowej jak V, ale na razie jest dla mnie najlepszą propozycją Sci-Fi tego sezonu.

ocenił(a) serial na 3
Qba

Słabizna! Zgadzam się! Niedorzeczna miałka fabuła... I co gorsze to już wszystko było...
Odradzam i jednocześnie pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Qba

Można by do Twojej wypowiedzi dołożyć więcej niedorzecznych rzeczy o tym filmie. Właściwie nie widzę w nim żadnych pozytywów, ale nie jest też nie do oglądania.

ocenił(a) serial na 10
Qba

Myślę jednak,że stawianie takich opinii po starcie pierwszego odcinka jest błędem ponieważ nie wiadomo jak będzie w kolejnych. Może się okazac (mam nadzieję),że akcja jak i jej treśc nabierze charakteru.

Badler

Nie no teksty typu to już była to wiecie, napiszcie do twórców Dystryktu 9, przecież to też było w Alien Nation przybyli i zyli tylko ze tu mogli gadac i nie wygladali jak krewetki heheh.

No ale jednak sam ocenie po kilku odcinkach. Już wielokrotnie po kilku odcinku dopiero polubiłem dany serial. Rzym mówie sciema do bani Dynastia Tudorów o zgrozo a wiernie oglądałem A SGU to nie miejsce i nie temat jestem za V. Stara wersja the best buzi wyobrażnie małego chłpca w latach 80-tych a teraz cieżka ta ubliczność lubia hanny Montane to jak zainteresować serialem "V" :)