sam początek nadlatywania statków był zerżnięty z Dnia Niepodległości co było widać gołym okiem nawet padło takie stwierdzenie w filmie: -"...jak w dniu niepodległości...". Od pierwszych minut zamiast przyciągnąć drażnił mnie ten serial mizerną fabułą. Rozmowa przez telefon matki z synem (erici z tyler'em) podczas nadlatywania tych statków i spowodowanych przez to wstrząsów zaczęli panikować i zadawać sobie pytania co się dzieje? jak dwa tłumoki i to jeszcze agentka FBI z parciem na awans. Rozwaliła mnie rozmowa dwóch księży stary (ksiądz, pastor, ojciec dyrektor .)] był za obcymi młody nieufny do obcych to powinno być na odwrót ktoś im źle kartki podał ze scenariuszem czy jak? może się czepiam, ale nie pasowało mi to. Sami obcy ta cała anna rozmowa z dziennikarzem (też dałem się nabrać, że to Michael J. Fox) i zastraszanie kolesia, że przerwie reportaż jak zacznie zadawać negatywne pytania to było gwoździem do trumny i sięgnięcie dna serialu. Przylecieli w pokoju? zaawansowani technologicznie o miliony lat (no dobra przesadzam o nie całe 100 lat stwierdziłem to po ich toku rozumowania żenująco niski jak nasz) chcieli się podzielić technologią itp. itd. super. Ruch oporu wiedział więcej na temat tego obcego trupa niż samo FBI mało tego wiedzieli, że to obcy z kosmosu i mieli słitaśne focie lepsze niż agencje wywiadowcze, ale spoko nie mają takich agentów tomków jak my to pewnie dlatego. Przemowa lidera ruchu oporu była mi bardzo bliska cytat "Przybysze udający ludzi wyrobili sobie pozycję we wszystkich aspektach życia. W biznesie, rządzie, religii, wojsku. Zajęło im to wiele lat. Kiedy już zagnieździli się pomiędzy nami, zaczęli powodować niepokoje na świecie. Niepotrzebne wojny,kryzys gospodarczy, obrócili wiarę w ekstremizm." jak nie skumaliście tego to tadzio z Torunia wam to lepiej wyjaśni i ja bym w to nie mieszał obcych... inne cywilizacje na pewno istnieją (w końcu sami nie powstaliśmy ktoś musiał nas i to wszystko stworzyć, ale mniejsza oto). Serial słaby na dodatek puszczany po nocach. Więcej "pożyDku" .) by zrobili jakby puścili Z Archium X dawno nie widziałem ;)
Wjeżdżający pociąg na stację też wygląda tak samo w każdym filmie, więc nie ma co się czepiać. Podobnie wiek nie decyduje o poglądach (znam młodych pisowców i starych korwinistów).
Skojarzenia z żydami i masonerią były oczywiste i moim zdaniem zamierzone. Czerpanie pełnymi garściami z Dnia Niepodległości też. Bo niby jak miałaby wyglądać wizyta obcych? Mieli lądować na pustyni? Bez sensu. Na lotnisku, z dala od miasta? Bez sensu. Skoro mieli opanowaną antygrawitację, to najrozsądniej było jej użyć i zawisnąć nad największymi miastami.
Ciekawe co się wtedy działo w Polsce? :)
Ten serial to remeke serialu z lat 1983-85.Jak głupi to nie patrz po co marnować czas przeznaczony na sen,no chyba że byłeś w pracy.
jak można wywnioskować z jakże erudyckiej wypowiedzi, mówisz o sobie rzecz jasna?
mówię Misiu o serialu płytki mizerny wręcz pełzający po podłodze. następnego odcinka nie mam zamiaru oglądać i to jest pewniak w 100%
nie zrozumiałeś Pieseczku aluzyjki związanej z TEMATEM Twojego ślicznego pościka ... a powiedz, myślisz, ze to kogoś obchodzi co masz zamiar robić?
skoro to czytasz i odpowiadasz na mój spłodzony temacik to pewnie ciebie obchodzi ;)
hmm a wiesz co to jest S-F? nad komedia też sie rozczulasz ze cos tam jest nierealnego? albo w horrorze? czlowieku S-F w ogole nie musi miec zadnego zwiazku ze swiatem realnym FBI w tym serialu moze byc prymitywne jak i sami ludzie pomimo tego ze normalnie jest inaczej. Czepiasz sie ze nawet wspominaja o dniu niepodleglosci w serialu a jak w Transformersach bylo łał to jest lepsze niz w Armageddonie to tez sie rozczulales na forum transformersow jaki to nie realny film ? i czemu sciagaja z Armageddonu? (fakt ze oba filmy byly tego samego rezysera) ale spadajace meteoryty zawsze beda spadac z nieba, a statki kosmiczne nie wyladuja na naszych lotniskach bo sa za małe ^^ jesli nie podoba ci sie kino S-F to nie ogladaj i serio nie szukaj prawdy w S-F bo zwariujesz :D
jak włączam tvp info i widzę obrady sejmu to mam pewniaka, że to jest S-F tyle prymitywów naraz nie widziałem nigdy ;)
a co do tematyki lubię fantastykę http://www.filmweb.pl/Otchlan choć film wiekowy robi wrażenie.