PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10021511}

Velma

2023 - 2024
2,2 3,7 tys. ocen
2,2 10 1 3717
2,0 7 krytyków
Velma
powrót do forum serialu Velma

To co byście powiedzieli gdyby powstał reboot The Boondocks i każdy by tam był biały?

1

to samo ułomie

Akurat kolor to pikuś do całej reszty. Fabuła denna, rasizm oczywiście ten dobry bo w stronę białych. Lepiej sam obejrzyj i ocen

kumeekk

Może trochę nie na temat ale powiem tak, uniwersum Scooby-Doo nie interesuje się od lat. Odcinki tej kreskówki oglądałem jakieś parę lat temu jak byłem mały. Nie był to jakiś mój wielki faworyt w dzieciństwie, ale lubiłem to oglądać. Słyszałem że dużo osób narzeka że film to gwałt na oryginale, także powiem tak. Kiedyś obejrzę wszystkie kreskówki ze Scooby'm a potem obejrzę Velmę i porównam. A samej Velmy wolę nie oglądać, bo jeszcze boje się że mi się spodoba

kumeekk

Lepsze od oryginału

Mi osobiście nie rozchodzi się o kolor skóry a to jak fatalnie jest napisany ten serial, kolejna produkcja typu "haha żarty o seksie", postacie są antypatyczne (poza Norvillem), każdy jest dla każdego okropny, chamski, dialogi są żenujące a żarty oparte na tych najgorszych wyłowionych z Family Guya, nic tu nie jest oryginalne, wszystko obrzydliwie przerysowane w złym stylu. Daphne jest sprowadzona do elementu ozdoby i idiotki która musi być obowiązkowo seksualizowana, Fred jest totalnym kretynem który mięsa nie potrafi pokroić a Velma poniża i obraża tam dosłownie wszystkich (w tym inne kobiety kilkakrotnie). Serial po prostu jest BARDZO złą i nieudaną parodią/satyrą.

Rrouge

Powiem tak. Po pierwsze - od Family Guy'a to ty się 0dp13rd0l. Drugie - jeśli chodzi o żarty w serialu to tak: kiedy do mnie trafią to się z nich śmieje, jeśli do mnie nie trafiają - nawet nie zwracam na nie uwagi. Na dodatek jak oglądam seriale to nie oceniam jego całokształtu, tylko czy mi się podobały, czy mnie rozśmieszały / wzruszały, czy mnie nie nudziły. Jeśli któryś element nie zostaje spełniony - serial mi się nie podoba.

Po pierwsze - "od Family Guy'a to ty się 0dp13rd0l." Nie, wyraziłem moją opinię i mam do niej prawo, jak ci się nie podoba to możesz "odp13rd0lić" się od niej. Family Guy ma sporo dobrych żartów i gagów ale ma też sporo nieudanych i na niskim poziomie, ten serial wygląda jakby właśnie tylko takimi tutaj dysponowali, nie interesuje mnie to jak oceniasz serial, oceniaj jak chcesz, ja wyrażam moją opinię o tym tworze, "jeśli do mnie nie trafiają - nawet nie zwracam na nie uwagi" Ja za to zwracam, bardzo dużą, zwłaszcza jeśli w 90% na nich polega produkcja i TYLKO TO oferuje a w tym wypadku tak jest. Jeśli ciebie takie coś zadowala - super, mnie nie i będę taką produkcję jak najbardziej odradzał.

Rrouge

Wybacz za moje wulgarne słownictwo, poniosło mnie. No cóż, nie podoba Ci się Family Guy, trudno, w końcu patrzę w Twój profil, napisałeś swój wiek, masz tyle tytułów ocenionych ~ na pewno na filmach i serialach znasz się bardziej niż ja. No cóż, jak pisałem koledze powyżej - mam zamiar kiedyś obejrzeć ponownie wszystkie seriale z uniwersum SD, potem obejrzę Velmę I MOŻE SIĘ WYPOWIEM. Poki co wolę nie trafić czasu

Spokojnie, mogłem też doprecyzować, nie powiedziałem że mi się całkiem nie podoba, wspomniałem nawet że ma sporo dobrych żartów i gagów, po prostu sporo w mojej opinii też nie gra a nie przepadam za żartami które opierają się jedynie na tym kto zalicza kogo, czy na "igrzyskach" kto z nas jest największym dupkiem i chamem dla innych (dlatego choćby nie przepadałem nigdy za gagiem ciągłego gnębienia Meg co po prostu było już ani zabawne a po prostu smutne i żenujące, ale nawet z tym przystopowali od pewnego momentu co jest na plus), różnica właśnie między Family Guy a tą Velmą jest taka że Family Guy POTRAFI stworzyć zabawną satyrę i parodię, niestety ten serial w moich oczach tego nie potrafi, on po prostu kopiuje od innych, całość i styl prezentuje się jak nieudany miks Family Guy i Harley Quinn (z czego ten drugi serial jest obecnie jedną z moich ulubionych animacji tego rodzaju). Moja ostra opinia się też bierze z faktu że Scooby Doo jest jedną z moich ulubionych franczyz od dzieciństwa i wciąż zdarzają się serię które bardzo lubię, jak choćby Brygada Detektywów, którą mocno polecam bardzo, można oglądać nawet bez znajomości reszty serii, w mroczniejszym stylu i nawet z większymi elementami horroru oraz ciągłą intrygującą główną fabułą w tle wciąż trzymając się demaskowaniu kreatywnie zrobionych stworów i właśnie myślałem że to będzie coś podobnego tylko no dla dorosłych, bardziej brutalna, ale wciąż klimatyczna wersja Scooby'ego w klimatach animowanego horroru, to miało potencjał, dlatego boli że zamiast tego twórczyni zrobiła z tego po prostu kolejną animację dla dorosłych z taśmy gdzie żarty wiążą się wokół seksu i tego jak jedne postacie gnębią inne.

Rrouge

No cóż, jak już mówiłem - najpierw zaliczę wszystkie najlepsze seriale z uniwersum SD, potem obejrzę Velmę. A no i obejrzę kiedy pojawi się dubbing czy coś, bo póki co widzę że są 2 odcinki z napisami, a kiedy tak oglądam jakieś seriale to meczę się bardzo i nic nie rozumiem z fabuły. A kiedy to wszystko obejrzę. To nie wiem

Rrouge

Dzień Dobry, z tej strony znowu ja, przypomniałem sobie że tutaj coś pisałem. Osobiście wychowałem się na SD ale już ich nie śledzę, a o tym serialu zapomniałem ale jak przeglądałem oceny znajomych to mi się przypomniało. Piszesz że Velma czerpie motywy z FG. Ja FG oglądam od 5 lat i jestem z każdym odcinkiem na bieżąco, ale jeśli nie do końca cię przekonuje to rozumiem twoją opinię. Teraz jeśli chodzi o Setha MacFarlena to śledzę jego drugi produkt zwący się American Dad. Kojarzysz może? A czemu pytam - bo skoro Velma ma elementy podobne do Family guy to czy z tego drugiego serialu też ma coś podobnego? Hehe

Istnieje taki film The Boondock Saints

splashradek

Wiem. A ja mówię o serialu który się nazywa The Boondocks (2005)

to samo, pierdoIe wszystkie niepotrzebne i głupie zmiany które nie wnoszą nic poza łechtaniem ego śmieci z twittera