PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=732398}

Vinyl

2016
7,6 13 tys. ocen
7,6 10 1 12770
5,3 10 krytyków
Vinyl
powrót do forum serialu Vinyl

Chyba jednak kupa.

ocenił(a) serial na 3

Tak się zastanawiam o co właściwie chodzi? O pokazanie kulis rynku płytowego? O pokazanie kilku ćpunów, zboków i psychopatów trzymających ten rynek? O przypomnienie paru fajnych kawałków? A może powód nakręcenia tego czegoś jest bardziej prozaiczny? Może zwyczajnie i po prostu chodzi o zrobienie z widza wała? Serial bez ładu i składu. Mieszanka meneli, idiotów i półmózgów, pijanych albo naćpanych. Takie bardziej o niczym. Obraz o degeneratach. Nuda.

ocenił(a) serial na 7
cezarro

Miałem chrapkę na ten serial HBO. Ocena na imdb 8.3 i z każdym dniem/tygodniem spada.
Do porównania oceny innych ich seriali jakie widziałem i jakie polecam:
Oz 1997-2003 imdb 8,8 (kiedyś 8,9) - więzienie
Sopranos 1999-2007 imdb 9,2 (kiedyś 9,2 - mafia
Kompania braci 2001 imdb 9,6 - 2 wojna światowa
Sześć stóp pod ziemią 2001-2005 imdb 8,8 (kiedyś 8,9) - zakład pogrzebowy
The Wire 2002-2008 imdb 9,4 (kiedyś 9,7) - system miasta, getto murzyńskie, praca policji
Carnivale 2004-2006 imdb 8,6 - trupa cyrkowa
Deadwood 2004-2006 imdb 8,8 (kiedyś 8,9) - miasteczko na dzikim zachodzie
Rzym 2005-2007 imdb 8,9 (kiedyś 9,2) - system polityczny starożytnego Rzymu
Zakazane imperium 2010-2014 imdb 8,6 (kiedyś 8,7) - mafia za czasów prohibicji
Gra o tron 2011-2018 imdb 9,5 - fantasy bazujący na realiach średniowiecza
Detektyw 2014-2015 imdb 9,1 - kryminał

Z Vinyl przewiduje, że ocena poleci w dół i za 2-3 lata na imdb będzie w granicach 7,5
Zamówili już 2 sezon, mimo że pilotowy odcinek miał bardzo niską oglądalność,
a prawdopodobnie jest jednym z lepszych, bo o połowę dłuższy od pozostałych oraz
był reżyserowany przez Scorsese podobnie jak pilot Zakazane imperium w 2010.

cezarro

Chyba jestem jakaś inna, na Filmwebie same wysokie oceny, a ja ledwo przetrwałam pierwszy odcinek, "chemii" nie mam z tym serialem.

ocenił(a) serial na 3
MsMcNamara

A nie pomyślałaś, że może po prostu nie jesteś snobem? Wiesz, Scorsese, Jagger, Cannavale, Temple, to nie może się nie podobać, to musi się podobać...nawet jeżeli się nie podoba:). Ja uważam, po czwartym odcinku, że to kupa, nadal. Oglądam bo mnie to bawi i coraz bardziej zaczynam się zastanawiać czy aby ten obraz nie jest drwiną i kpiną z półmózgów zachwycających się światem "winylowego" biznesu. Taki żarcik pana Scorsese.

cezarro

Długo czekałam na premię a tu taki zawód. Z seriali które bardzo lubię na bieżąco mam Shameless, Rectify,Hit the Floor, Pozostawieni,Orange, ale odkąd ponad rok temu skończyłam Sonsów zaczęłam obawiać się, że niezwykłe serialowe przygody, z chemią, zarywaniem nocy się dla mnie skończyły. Czasem przy czymś się zatrzymam, obecnie z nowych kontynuuje:Mad Dogs; American Crime (obydwa seriale), Outsiders ale mam wrażenie, że jakaś genialna era seriali się skończyła. Od ponad roku nic mnie nie uzależnia, nie zachwyca, a ile nocy i obowiązków zawaliłam w czasach:Bez Skazy, SFU, Dextera, Gotowych, Sonsów, Killing, Breaking Bad, The Shield czy wspomnianych SoA. Teraz tylko odhaczam zaliczone i kończę po pilocie no Sposób Na Morderstwo, Waynward Pines, Narcos, Quantico i wiele innych świeżych pozycji.

ocenił(a) serial na 7
MsMcNamara

Z najlepszych seriali polecam te poniżej.
Z HBO - Oz, Sopranos, The Wire, Deadwod, Rzym, Gra o tron, Detektyw.

Z innych stacji - Robin of Sherwood, Twin Peaks, Lost, Czarne lustro, Utopia,
House of cards, Vikings, Fargo, Gomorra, Narcos.

Mim zdaniem najlepsze seriale Tv jakie kiedykolwiek powstały to
Twin Peaks, Sopranos, The Wire, Breaking bad.