PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=732398}

Vinyl

2016
7,6 13 tys. ocen
7,6 10 1 12771
5,3 10 krytyków
Vinyl
powrót do forum serialu Vinyl

Jakos mi brakowalo takiej wyraznej meskiej postaci na malym ekranie, mi te serial troche przypomina ten dekadencki styl z Mad men'a . Zamiast łychy kokaina, panieniki i zycia hedonistyczne nasycenie, portret ameryki 10 lat potem.

ocenił(a) serial na 8
Szozu

Coś w tym jest, mi też się skojarzyło z Mad Menem. Być może dlatego, że rzeczywiście tak było? Najpierw była wóda i ona niszczyła społeczeństwo, a potem weszły narkotyki i zrobiły swoje. Schemat serialu wygląda bardzo podobnie, ale mi to nie przeszkadza, bo świetnie się bawię, pozdro :)

ocenił(a) serial na 7
jasioo91

To sa takie pewne wspolne:) Tu widzimy inne prowadzenie ,,szerokie'' wiecej lokacji i inaczej rozlozone akcenty choc tak samo swietnie sie oglada jak MMen czy chociazby Zakazane Imperium ktore tez nam o ,,swoim'' okresie duzo mowi i ma z Vinyl'em wiele wspolnego. Lubie takie szerokie prowadzenie, przemycane idee tamtego okresu, lubie dobrze ulokowane pieniadze, bo widac tu ,,serial filmowy'' i spory naklad.
To moze byc ciekawy portret czlowieka w tamtych czasach, widac te retrospekcje sa po to aby nam to pomalu malowac (tak jak w MM) tamtych czasow i tego, ze w sumie to nie tak wiele sie zmienia ale pewne rzeczy sie zmieniaja a pewne w ogole nie.