Nie wiem, czy był już podobny temat. Zastanawiam się, jakie książki czytacie.
Ja preferuję fantastykę. Oczywiście czytałam podstawę literertury fantastycznej - Pottera, nie raz.
A wy? Jakie książki lubicie?
Czytaliście:
1. Harry Potter?
2. Zmierzch?
3. Igrzyska Śmierci?
4. A z mniej znanych - czytał ktoś może "Weronika postanawia umrzeć"?
1. Tak
2. Tak
3. Tak
4. Tak
Kryminały, Fantastyka, Obyczajowe - prawie wszystko :D
Mi też się podobała. Coelho musi być ciekawym człowiekiem, biorąc pod uwagę jego książki i mądrości nich zawarte. Mój nowy idol. Muszę bródkę zapuścić. :D
1. Ze sto razy.
2. Nie i nie zamierzam ;D
3. Jeszcze nie.
4. Tak.
Ja czytam wszystko, co mi wpadnie w ręce. Głównie różnego rodzaju obyczajówki i romansidła, ale też kryminały.
gg usunęłam wieki temu, a właściwie to zapomniałam o nim :D Mam aska i facebooka, tam możemy pogadać.
Marysia, miło mi.
fejsbuka nie podam bo mam tam za dużo rzeczy XD
Aska nie lubie, wkurza narazie mnie :/
Kurde, mam na drugie Marysia ;o
Ładna jesteś *_*
Jak coś 14 lat mam, a ulubiony z chłopaków? Hmm...nw musiałaby odbyć wielogodzinną naradę i wybrać między nimi wszystkimi ;p
Rozumiem.
Mi tą przeglądarkę włączyło i mama jest na mnie teraz zła :)
Ja nie mam drugiego imienia.
Nie jestem.
Ja mam 13 lat. Tak to trudny wybór, ale chyba najbardziej lubię Niallera <3 Kiedyś najbardziej lubiłam Louisa, ale się coś zmienił. Lubisz Eleanor/Sophie/Perrie?
Oczywiście
Nie mam zamiaru
Zamierzam, ale jeszcze nie
Nie
W ogóle uwielbiam czytać książki ♥ składam hołd osobie, która je wymyśliła...
1. Nie
2. Nie
3. Nie
4. Nie
XD
Ja preferuję fantasy, przygodówki. Ale oczywiście na takie wygłaskane jak HP czy Zmierzch tylko coś pokroju Gry o Tron- brutalność, seks, intrygi, przekleństwa XDD.
P.S GoT i LOTR najlepsze książki jakie mi było dane kiedykolwiek przyczytać xD
Czy ja wiem? Mogą być. :D W książce podobało mi się, jak Harry ciągle myślał o niej etc. W księciu. Jeśli chodzi o Pottera i pary moje zdanie się ciągle zmienia. Ostatnio polubiłam Harry'ego z Hermioną. LOL. Chciałam Lunę z Nevillem. *.*
A Ty?
A ulubiona postać? ;D
Ja właśnie ich uwielbiam (w książce, w filmie zrobili tę parę beznadziejnie...) Właśnei Ron do Hermiony też mi pasuje, wszystko jest okay.
Szczerze to myślałam, że Luna będzie z Deanem... Tak po ostatniej części, wcześniej rzeczywiście byłam za Nevillem.
Nie mam ulubionej chyba :D
Ja uwielbiam Bellatrix. I św. pamięci Syriusza :'( Pamiętam, jak czytałam jak się bałam, żeby Hagrid nie umarł. Dożył do końca, yeah! :D Albo Zgredek. Mnóstwo świetnych postaci się pojawiło.
Ta, w filmie ich nieco zepsuli. W książce byli znacznie bardziej uroczy. Takie Naxi. :D Plotę jakieś bzdury... Nie słuchaj mnie.
Mi pasowali Luna z Nevillem zawsze do siebie. Tak jakoś.
Tak! Uwielbiałam Syriusza, myślałam, że komuś coś zrobię, kiedy zginął (aczkolwiek Bellatrix też lubiłam)
Nie wiem, dużo osób nie lubi Ginny z Harrym, a ja ich uwielbiam xD No trudno...
Ulubiona część? Zarówno filmu jak i książki?
Ja tam zawsze lubiłam Harrego z Ginny, jeśli to ma jakieś znaczenie ;D Księcia Półkrwi mam zaczytanego prawie na śmierć, a scena pocałunku otwierana chyba najwięcej razy. :D
478 strona *.*
Oczywiście, że ma znaczenie, przynajmniej ty mnie rozumiesz, <3
Chyba najbardziej lubię Księcia. Świetna książka, acz film też jest bardzo fajnie zrobiony (szczególnie część zanim Harry wyrusza z Dumbledore'm na poszukiwania horkruksa - potem robi się strasznie).
Uwielbiam też Zakon. Umbridge. :D Ale rozpada mi się, okładka poszarpana, książka na pół poszła. Masakra. Najlepiej mam utrzymanego chyba Księcia. xd Albo Więźnia. ;p
A Twoje? :D
Nie lubię filmu 6. Zepsuli mi książkę xD I jeszcze .7... Masakra jakaś! Ale tak to filmowe to chyba Zakon i Więzień, a książki to Zakon i Książe :)
A więc książki mamy te same. ;D
Nie był taki zły film, ale Harry'ego z Ginny w ogóle inaczej zrobili. Nie było ani tego meczu ani imprezy i pocałunku po meczu. No cóż.
Lubiłaś Lucjusza? :D
W książce ten pocałunek był taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki uroooczy *.* No po prostu cudo! A w filmie?! o.O CO TO W OGÓLE MIAŁO BYĆ?!
No wiesz... Czarny charakter i te sprawy - lubiłam, oj lubiłam xD
Co sądzisz o Remusie?
Taa, w filmie spieprzyli to niestety.
Lucek rządzi. :D
Uwielbiałam Remusa. Płakałam jak umarł. :x
Snape? ;D
Snape jest HENIAL! :D
No, jak z Tonks umarli... Naprawdę, okropne!
Aczkolwiek śmierć Freda zabolała mnie najbardziej!
Freeeedziu :(
Właśnie. Freeeed. :< Po co ja się pytam?! :(
Bigos snape is sexy and he knows it. http://www.youtube.com/watch?v=yiZ59bdDPag Dotrwaj do 1 minuty. ;D
Hm... Minerwa? ;3
Boski filmik! :D Nooo, prawie się popłakałam, jak Percy wtedy.. i Fred... nie żył i... Masakra!
Nie mam nic do niej, ale jakoś jej nie uwielbiam też zbytnio ^^
Slughorn?
Ten filmik to arcydzieło. xd Szczególnie jak on "mówi" I'm sexi and I know it. xd
Nawet mi nie mów. :(
Fajna ona jest. ;D Czarownica z prawdziwego zdarzenia.
Slughorn rządzi. Szczególnie jak się upił z Hagridem. W filmie śmiałam się jak dzika, jak Harry go bajerował pod wpływem Feliksa.
"Idę sobie do Hagrida, to mój przyjaciel i postanowiłem mu złożyć przyjacielską wizytę". :D
Vernon? :D
Vernon zawsze mnie bawił, jak cała jego rodzina xD
W sumie w tej serii nie ma osoby, której bym jakoś nie znosiła. Chyba... Przynajmniej teraz sobie nie przypominam :D
Luna? xD
Vernon jest the best. :D
Ktoś by się znalazł. Może... A może i nie.
Lunałka. ^^ Przypomniały mi się testrale i jej chodzenie bez butów. Albo impreza u Slughorna. Luna jest świetna. Taka inna, a za razem jest ponad wszystko i wszystkich. Lubię to!
Cho Chang?
Cho... O, jej fanką nigdy nie byłam. Nie, żebym jej nie lubiła.
Po prostu jakoś tak... Nie mam zdania xD
Neville?
Ja też lubiłam Harrego z Hermioną, ale z Ronem też może być :)
Nie lubiłam nigdy Harrego z Ginny.
1. Tylko niektóre.
2. Miałam przeczytać, ale siostra ode mnie "pożyczyła" i do tej pory nie oddała :D
3. Mam zamiar przeczytać ^^
4. Nie miałam okazji.
Fantastyka, młodzieżowe, obyczajowe.Moje ulubione to "Dotyk" Stolarz, "Niebo jest wszedzie" Nelson i jeszcze książki Rallison. :)