PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6692
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Książki

ocenił(a) serial na 10

Nie wiem, czy był już podobny temat. Zastanawiam się, jakie książki czytacie.
Ja preferuję fantastykę. Oczywiście czytałam podstawę literertury fantastycznej - Pottera, nie raz.
A wy? Jakie książki lubicie?
Czytaliście:
1. Harry Potter?
2. Zmierzch?
3. Igrzyska Śmierci?
4. A z mniej znanych - czytał ktoś może "Weronika postanawia umrzeć"?

tears_in_heaven

Wiesz, to dobry pomysł, dzięki! Szczerze, nie pomyślałam o tej stronie. Trzeba będzie w końcu wykorzystać jakoś to konto, które tam mam. Jeszcze raz dziękuję, skorzystam xd

esteckiewicz1

Powiem tyle, tę kasę, którą wydałam na dwa pierwsze tomy mogłam inaczej spożytkować....
wyrzucić w błoto, użyć, jako papier toaletowy, zrobić z niej origiami....
wszystko byłoby lepsze...

esteckiewicz1

A co do Evansa- dopiero jestem w trakcie "Dotknąć nieba", ale podoba mi się.

i_love_it17

A jaki to gatunek literacki?

esteckiewicz1

Literatura obyczajowa

ocenił(a) serial na 2
Skailes

W ogóle tak od siebie polecę jeszcze Carlosa Ruiza Zafóna. To mistrz nad mistrzami. Nie tylko dlatego, że jest Hiszpanem (jak Tomasz :D), ale dlatego, że niesamowicie pisze. Tzw. trylogia mgły - "Książę mgły", "Pałac północy" i "Światła września" to prawdziwe arcydzieła. Nawet trudno zdefiniować ten gatunek - coś z pogranicza dramatu obyczajowego, fantastyki, powieści psychologicznej, trochę thrillera. To magia w dosłownym znaczeniu, autor cudownie buduje napięcie, a sceneria jest jak nie z tego świata. Zakochałam się w tych powieściach.

Podobno świetne są skandynawskie kryminały Camilli Lackberg. Mówię podobno, bo zdołałam dorwać jedynie "Fabrykantkę aniołków", ale wrażenie niesamowite.

<audycja zawierała lokowanie produktu>

tears_in_heaven

Ponieważ kocham Skandynawię, chciałam też spróbować skandynawskich kryminałów. Jestem jeszcze laikiem w tej kwestii, bo w mojej bibliotece albo nie ma, albo ktoś wypożyczył jakąś książkę. Jak będę miała trochę kasy, to popoluję w empiku za książkami Nesbø, klasycznego Mankella czy Läckberg. Ogólnie polecasz tę ostatnią?
Ja, jak dotąd, przeczytałam tylko książki Larssona i uwielbiam :D

ocenił(a) serial na 2
esteckiewicz1

Jak mówię, przeczytałam tylko jedną książkę Lackberg, ale wrażenia mam bardzo pozytywne. Ładnie wpleciony wątek historyczny, trzyma w napięciu i ma dość zaskakujące zakończenie. Więc chyba warto sięgnąć ;)

Skailes

1. Oczywiście! Niedawno skończyłam całą serię :D
2. Nie
3. Nie
4. Słyszałam coś kiedyś o tym, ale nie.

Ogólnie to uwielbiam fantastyke i przygode.
Nie wiem jaki to gatunek, ale lubie takie książki o dzieciach, które kradną np. Oliver Twist
Lubię kryminały :D
Obecnie czytam "Król Złodziei" od Cornelii Funke.

ocenił(a) serial na 10
Sweet_Raspberry

Jak Ci się podobał Potter? To Ty na avku? ;D

Skailes

Potter jest świetny! Zresztą kiedyś o nim pisałyśmy...
Tak, ja :D Nudziło mi sie więc sb zdjęcie zrobiłam i poprzerabiałam. Ja i moja inteligencja, bezcenne ;33

ocenił(a) serial na 10
Sweet_Raspberry

Pisałyśmy? A może... ^^
Śliczna jesteś. Moja koleżanka ma podobną lub nawet taką samą koszulę. :D

Skailes

Nie wiem czy z tobą, czy z kimś innym, w sumie...
Ja? Chyba coś ci się pomyliło. Ale dziękuję ;3

ocenił(a) serial na 10
Sweet_Raspberry

Też już nie ogarniam z kim i o czym tu gadam.
Nie pomyliło. Śliczna. ;)

Skailes

Za dużo nas tu wszystkich XD
Dziękuję <3

Sweet_Raspberry

Kryminały H.Cobena polecem.Są świenie, nie licząc niektórych opisów +18. Ja je czytam od około 2 lat XD

ocenił(a) serial na 1
Skailes

co powiecie na "Strażnik Podłego Miasta" ? Mam zamiar kupić tą książkę jest trochę kryminałem :D jaką jeszcze książkę z takich klimatów np.
fantasy, kryminał, sci-fi polecacie ? :D