Nie wiem, czy był już podobny temat. Zastanawiam się, jakie książki czytacie.
Ja preferuję fantastykę. Oczywiście czytałam podstawę literertury fantastycznej - Pottera, nie raz.
A wy? Jakie książki lubicie?
Czytaliście:
1. Harry Potter?
2. Zmierzch?
3. Igrzyska Śmierci?
4. A z mniej znanych - czytał ktoś może "Weronika postanawia umrzeć"?
Wiesz, to dobry pomysł, dzięki! Szczerze, nie pomyślałam o tej stronie. Trzeba będzie w końcu wykorzystać jakoś to konto, które tam mam. Jeszcze raz dziękuję, skorzystam xd
Powiem tyle, tę kasę, którą wydałam na dwa pierwsze tomy mogłam inaczej spożytkować....
wyrzucić w błoto, użyć, jako papier toaletowy, zrobić z niej origiami....
wszystko byłoby lepsze...
W ogóle tak od siebie polecę jeszcze Carlosa Ruiza Zafóna. To mistrz nad mistrzami. Nie tylko dlatego, że jest Hiszpanem (jak Tomasz :D), ale dlatego, że niesamowicie pisze. Tzw. trylogia mgły - "Książę mgły", "Pałac północy" i "Światła września" to prawdziwe arcydzieła. Nawet trudno zdefiniować ten gatunek - coś z pogranicza dramatu obyczajowego, fantastyki, powieści psychologicznej, trochę thrillera. To magia w dosłownym znaczeniu, autor cudownie buduje napięcie, a sceneria jest jak nie z tego świata. Zakochałam się w tych powieściach.
Podobno świetne są skandynawskie kryminały Camilli Lackberg. Mówię podobno, bo zdołałam dorwać jedynie "Fabrykantkę aniołków", ale wrażenie niesamowite.
<audycja zawierała lokowanie produktu>
Ponieważ kocham Skandynawię, chciałam też spróbować skandynawskich kryminałów. Jestem jeszcze laikiem w tej kwestii, bo w mojej bibliotece albo nie ma, albo ktoś wypożyczył jakąś książkę. Jak będę miała trochę kasy, to popoluję w empiku za książkami Nesbø, klasycznego Mankella czy Läckberg. Ogólnie polecasz tę ostatnią?
Ja, jak dotąd, przeczytałam tylko książki Larssona i uwielbiam :D
Jak mówię, przeczytałam tylko jedną książkę Lackberg, ale wrażenia mam bardzo pozytywne. Ładnie wpleciony wątek historyczny, trzyma w napięciu i ma dość zaskakujące zakończenie. Więc chyba warto sięgnąć ;)
1. Oczywiście! Niedawno skończyłam całą serię :D
2. Nie
3. Nie
4. Słyszałam coś kiedyś o tym, ale nie.
Ogólnie to uwielbiam fantastyke i przygode.
Nie wiem jaki to gatunek, ale lubie takie książki o dzieciach, które kradną np. Oliver Twist
Lubię kryminały :D
Obecnie czytam "Król Złodziei" od Cornelii Funke.
Potter jest świetny! Zresztą kiedyś o nim pisałyśmy...
Tak, ja :D Nudziło mi sie więc sb zdjęcie zrobiłam i poprzerabiałam. Ja i moja inteligencja, bezcenne ;33
Pisałyśmy? A może... ^^
Śliczna jesteś. Moja koleżanka ma podobną lub nawet taką samą koszulę. :D
Kryminały H.Cobena polecem.Są świenie, nie licząc niektórych opisów +18. Ja je czytam od około 2 lat XD