Violetta

2012 - 2015
6,3 6,8 tys. ocen
6,3 10 1 6804
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

użytkownik usunięty

Po pierwsze: co za imię, zresztą aktorka ma Mercedes, więc wcale nie lepsze. Ale to nie ważne. Chodzi mi o to, że strasznie denerwuje mnie jej postać. Niby taka idealna, uważa się za najlepszą, myśli, że wszyscy mają ją za wzór, a tak naprawdę jest chamska, wredna i fałszywa. Wszystkim musi uprzykrzać życie. Po prostu gdy na nią patrzę, to chce mi się rzygać. Strasznie mnie wkurza. Jeszcze ten jej głupi uśmieszek i angielskie podteksty typu ,,Tommy, come with me", ,,Get alive", ,,Together", ,,Smile" czy ,,Best friend" są naprawdę nie do zniesienia. Nie wiem dlaczego zawsze się musi mieszać do czyjegoś życia. Niech się lepiej sobą zajmie. Nie podoba mi się też to, jak wykorzystuje Nathy, ale ona jest taka naiwna, że szkoda gadać. Najgorsze jest to jej mizdrzenie się do Tomasa. Przepraszam: ,,Tommy'ego". Poza tym przecież w serialu jest już jedna negatywna postać: Jade. Violetta, Olga, Ramallo i Angie jej nie lubią, choć ja wręcz przeciwnie. Jest zabawna, sympatyczna i ma świetne pomysły. A przy tym tekście się tak uśmiałem jak nigdy: - ,,Wiesz Matty, chodzi mi po głowie taka jedna myśl". - ,,Nie dziwię się skoro masz w niej tyle wolego miejsca". Nie mogę z tego. Ale w każdym razie wrócę jeszcze do Ludmiły. Mam nadzieję, że w drugim sezonie czy kolejnych (o ile będą) scenarzyści trochę pomniejszą wątek jej postaci, bo serial sam w sobie nie jest nawet taki zły, ale przez taką jedną Ludmiłę nie mogę dać więcej niż 5/10. Przysięgam, że gdybym ją spotkał, to zgoliłbym jej wszystkie włosy z głowy. I dodam jeszcze, że strasznie nie podoba mi się jej śpiew, nie wiem dlaczego, ale np. Camilla czy nawet Violetta śpiewają o wiele lepiej. Jeśli ktoś przeczytał do końca, to wielkie dzięki za wytrzymałość. Pozdrawiam wszystkich, którzy oglądają serial. :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 6

Imion to mógłbyś nie krytykować bo ktoś Twoje imię też może uważać za dziwaczne (chociaż muszę przyznać, że powinni wybrać jej inne imię niż Ludmiła, nie pasuje mi tutaj; a Mercedes to bardzo popularne imię w Hiszpanii i Argentynie, jak widać nie masz bladego pojęcia o kulturze innych narodowości).... Co do reszty to zawsze musi być taka postać ''pustej lali'' w serialach tego typu, niestety tak się przyjęło już. I zastanawia mnie ile masz lat, że jesteś chłopakiem i oglądasz taki ''dziewczyński serial'' jakby to ujęła płeć męska (no chyba, że...).
Jade? hmm... można by się pośmiać z jej głupoty jedynie za sympatyczna to ona nie jest, ale faktycznie wyróżnia się dość spośród ogółu negatywnych postaci. I co do głosu Ludmiły też mi się nie podoba, mam wrażenie jak gdyby fałszowała.
I podsumowując co do serialu, to bardzo mi się podoba muzyka, właściwie pewnie dlatego, że jestem zakochana w języku hiszpańskim.

użytkownik usunięty
daisy95

Muzyka jest ok, tylko na początku wkurzała mnie ta piosenka ,,Te quiero" (o ile to jest tytuł), bo była chyba w każdym z pierwszych dziesięciu odcinków. Za pierwszym razem to było nawet ok, drugim, trzecim też jeszcze znośne, ale ta sama piosenka przez dziesięć odcinków zaczyna być irytująca. Podobna sytuacja z piosenką Violetty, która jest w czołówce, chociaż ta mi się akurat bardziej podoba, więc mi tak nie przeszkadza, mimo że też jest śpiewana w serialu tak często.

ocenił(a) serial na 6

Piosenka nazywa się "te creo". W każdej zwrotce dwa ostatnie wersy to "te quiero, te quiero" na zmianę z "te creo, te creo". Te creo znaczy myślę że, te quiero tzn kocham cię. poniekąd piosenka pasuje do sytuacji, chociaż też nie jestem jej fanką

użytkownik usunięty
Enterraz

Wiem co to znaczy. I może czasem piosenka rzeczywiście pasuje do sytuacji, ale na pewno nie w każdym z pierwszych kilku odcinków.

użytkownik usunięty
daisy95

A co do imion to przecież inni aktorzy z serialu mają o wiele ładniejsze imiona: Diego, Pablo, Clara, Nicolas, Simone, Mirta czy Rodrigo.

ocenił(a) serial na 6

Mi się wciąż podoba ta piosenka :) sęk w tym, że nie cierpię rapu po hiszpańsku- a tam trochę jest w tym kawałku (nie mam pojęcia dlaczego bo po polsku uwielbiam i po angielsku też lubię, ale po hiszpańsku jako jedyny rodzaj mi nie odpowiada, jakoś mi nie pasuje rap hiszpański). A z czołówki piosenki nie mogę się wciąż nasłuchać, zastanawiam się kiedy mi się znudzi.
Co do imion to przecież każdemu się podobają inne, to normalne, ale mam na myśli, że to nie powód, aby krytykować, jednym się będą podobać, a innym nie.

użytkownik usunięty
daisy95

Te imiona to akurat najmniejszy problem. Głównie chodzi mi o samą postać Ludmiły i jej charakter.

ocenił(a) serial na 6

No to rozumiem, ale chodziło mi o to, ze czepiałeś się imion. W ogóle dziwi mnie, ze ''zabrałeś'' się za ten serial, jestem niemalże w szoku. Ile masz lat tak w ogóle ?

użytkownik usunięty
daisy95

14.

ocenił(a) serial na 4

Wiesz... Chyba nie należy winić aktorki za to jak ma na imię. Jak już to jej rodziców :D

użytkownik usunięty
Lola140392

Tak, wiem, ale już dajmy spokój z tymi imionami, to tylko szczegół. Chodzi mi o zachowanie i charakter jej postaci.

ocenił(a) serial na 7
daisy95

Też uwielbiam hiszpański, niestety nigdy się go nie uczyłam. Chociaż przyznam że po ciągłym oglądaniu Violetty po hiszpańsku i po polsku oraz Zbuntowanych z lektorem nauczyłam się paru zwrotów. Niestety wkurza mnie to że większości słów nie rozumiem kiedy oglądam wywiadu z Martiną (Violettą)

ocenił(a) serial na 7

Faktycznie imię mogli wybrać lepsze, ale nie rozumiem czemu ona cię denerwuje. W każdym filmie znajdzie się osoba która ma za zadanie mącić w wątkach i skłócać wszystkich ze sobą. Gdyby wszystko było takie fajne to byłoby za idealnie, a tak to chociaż się coś dzieje. Te seriale albo telenowele tak mają. Kiedyś oglądałam Zbuntowanych i też była tam taka bogata blondynki (początkowo brunetka lub ciemna blondynka) która uważała się za ważniejsza i też często używała angielskich słów, na szczęście nie była aż tak wredna. A co do głosu to też w ogóle mi się nie podoba. Wręcz czasami może być irytujący kiedy słucham śpiewu Violetty i porównuje z jej głosem.

ocenił(a) serial na 6
Claudia_filmweb

Hiszpański to piękny język, i wbrew pozorom jest dosyć łatwy, jak już zna się podstawy :) ja uczę się od roku i cały czas chcę, więcej i więcej.
Właśnie jak to napisałam wcześniej ''zawsze musi być taka postać ''pustej lali'' w serialach tego typu, niestety tak się przyjęło już''.
Głos Violetty nie ma w ogóle porównania z wokalem Ludmiły (chociaż nie wiem dlaczego, Violetta mnie jakoś wkurza jak ją widzę, nie potrafię nawet wyjaśnić z jakiej przyczyny o_O może styl jej grania? nie mam pojęcia).

użytkownik usunięty
daisy95

Wg mnie najlepiej z całego serialu śpiewa Camilla. ;]

ocenił(a) serial na 7
daisy95

Mnie trochę wkurza jak śpiewa bo robią z niej taką nieśmiałą, a tak na prawdę taka nie jest i to nawet widać kiedy śpiewa w serialu.

ocenił(a) serial na 6
daisy95

"niestety tak się już przyjęło" na miłość boską dajcie spokój ze zdaniami typu "w serialach takich i takich zawsze musi być pusta lala". To nie serial. TO JE ŻYCIE. Co wy do szkoły nie chodzicie? Nie macie tam żadnej powszechnie nienawidzonej suki, którą najchętniej rozsmarowalibyście na ścianie?

ocenił(a) serial na 6
Enterraz

Nie.

ocenił(a) serial na 6
daisy95

to zazdroszcze

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

ja mam :p omg ten *** to bym jej ......

ocenił(a) serial na 4
Claudia_filmweb

Czyżby chodziło ci o słynną Mię Colucci ze Zbuntowanych? :D Ojjj oglądało się kiedyś :) I to jej słynne: Que deficil es ser yo! (Jak trudno jest być mną!) ;) Haha zgadzam się... Zawsze musi się trafić jakaś pusta lala...

ocenił(a) serial na 7
Lola140392

Tak, o nią mi chodziło :) Chociaż ona była troszkę mądrzejsza niż Ludmiła. Poza tym lubiłam Mię

ocenił(a) serial na 6

jak dla mnie twoja wypowiedź była cokolwiek niedojrzała, lub, jakby to lepiej ująć, nieprofesjonalna. Chodzi mi o to, że właśnie doskonale że jest taka postać jak ludmiła; wyrazista, charakterna, złośliwa itd. Żeby serial chwytał, musi mieć odniesienia do życia, a właśnie trudno znaleźć lepsze odniesienie dla życia nastolatka, jak taka Ludmiła właśnie; bo kto by nie miał takiej suki w szkole? Mają wszyscy, niemożliwe żeby się znalazła jakaś kalasa w któej nie byłoby powszechnie nienawidzonej szmaty. Postać Ludmiły jest naprawdę perfekcyjna , chodzi mi o wypracowanie jej charakteru jako postaci, bardzo dobrze psychologicznie są rozplanowane jej zachowania. W dodatku gdybyś poobserwował sobie Mercedes w prywatnych wywiadach czy twitcamach, dostrzegłbyś, jak doskonale wczuwa się w rolę ta aktorka, jak dobrze gra i jaka jest odskocznia między Ludmiłą a samą Mercedes. Po drugie, odjąłeś serialowi ocenę za to, że ma świetnie wykreowaną postać? Jeżeli coś było zamiarem producentów i wszystkie zamierzenia względem postaci zostały spełnione, to bardzo dobrze świadczy o producentach i scenarzystach, bo potrafili znaleźć odpowiednią aktorkę i sprawić by zachowania wydawały się realistyczne a nie tam przesadzone czy coś. Jeśli nie trafia do ciebie to co teraz czytasz, najlepszym i niepodważalnym dowodem na to co mówię jest twoja reakcja na ludmiłę- nie cierpisz jej, drażni cię jej zachowanie, usposobienie, najchętniej byś jej dał po mordzie- i to jest właśnie dowód. Tylko dobrze wykreowane postacie mogą wzbudzać silne emocje, a to co wywołuje emocje jest zapamiętywane, i poniekąd nadaje charakter serialowi. W każdym razie nie można zaniżać oceny serialowi za postać, chyba że jest szczególnie słaba czy nieracjonalna bo wtedy to wynika z nieduolności producentów i scenariusza. Jeżeli postać została stworzona dobrze a to jej charakter podlega społeczno-etycznej dyskusji, to wtedy idzie to tylko na plus. Po trzecie, odjąłeś 5 w skali 10 serialowi wyłącznie za jedną postać, nawet jeżeli zignorujemy to co napisałam wyżej jest to co najmniej rażące, bo ocena 5 to już podchodzi pod szmirę, i niepotrzebnie zaniżasz średnią. Za jedną postać to mógłbyś odjąć, jeden albo dwa punkty nie pięć, wiec gdybyś był łaskaw weź to pod uwagę i przemyśl swoją ocenę

ocenił(a) serial na 4
Enterraz

Zgadzam się ;-) Gdybym miała odejmować punkty różnym produkcjom za to że nie cierpię jakiejś postaci, to pewnie większość miałaby u mnie mniej niż 5. Ale seriale, a zwłaszcza telenowele muszą mieć postaci negatywne. W każdej są czarne charaktery, bo to dodaje serialowi dynamizmu i akcja nie ciągnie się jak flaki z olejem. Ja też nienawidzę Ludmiły, ale uważam że jej charakter świetnie dopełnia tą historię i absolutnie mnie nie zraża. Wręcz przeciwnie. Jej zachowanie wydaje mi się wręcz oczywiste, bo takie suki mają właśnie to do siebie. Muszą motać i knuć gdzie się da, bo serial byłby nudny ;p

ocenił(a) serial na 6
Lola140392

jak dobrze, jak ktoś od razu łapie o co ci chodzi <3 ;d

użytkownik usunięty
Enterraz

Po pierwsze ocena 5/10 to nie szmira tylko ocena przeciętna. Pod drugie nie odjąłem za samą Ludmiłę, bo wkurza mnie o wiele więcej rzeczy: ta niezdarność Tomasa, ,,łaszenie się" Francesci do Tomasa (choć mimo tego i tak ją lubię), niezdecydowana Violetta, kłamstwa Angie w stosunku do Violetty i Violetty w stosunku do Tomasa, zachowanie Gregoria w stosunku do uczniów, czasem nadmierna głupota Jade, przestrzeń osobista Ramalla, przesadne plotkowanie Olgi, naiwność Nathy, poniżanie Napoleona, nadopiekuńczość Andresa w stosuknku do siostry, niewiedza Laury, czasem zachowanie brata Francesci czy Germana, powtarzające się piosenki w serialu, czasami nawet po kilkanaście razy, to, że Tomas i Leon zawsze przeszkadzają Braco, gdy ten chce porozmawiać z Violettą, za długie przypomnienia i czołówka na początku każdego odcinka, za długie odcinki - gdyby trwały pół godziny to akcja nabrałaby tempa, a tak to czasami niektóre wątki strasznie się ciągną, to, że Violetcie zawsze się wszystko udaje i kończy happy'endem, np. przyszła nowa dziewczyna do szkoły i od razu ma trójkę najlepszych przyjaciół, ciągle wymyślane zadania przez nauczycieli studia: jeden układ taneczny, a jak skończą to od razu następny, to samo ze śpiewaniem, i mam wrażenie, że oni w tym studiu tylko tańczą i śpiewają, a w ogóle się niczego nie uczą.

ocenił(a) serial na 10

Ale przez to to by było bez sensu wyobraźcie sobie serial jak wszczyscy się podlizują violi i viola robi sobie to co chce. Ja napewno bym tego nie oglądała. Tak jest owiele lepiej. Nie zgadzam się z tym co napisałeś i ty napewno się nie zgadasz z tym co ja napisałam, ale każdy ma woje zdania :p Z różnymi przecznościami jest naprawde lepiej. No i ty jesteś chłopakiem a chłopak przeważnie ma inny gust niż dziewczyny :D

użytkownik usunięty
jessi140

Tak, każdy ma swoje zdanie i ja to szanuję. Komuś się to może podobać, ale nie mnie. ;)

ocenił(a) serial na 4

Zgadzam się z tym że każdy ma swoje zdanie, ale musisz zrozumieć: to telenowela! Ten gatunek już taki jest i podejrzewam że jakbyś obejrzał chociaż jedną (oczywiście poza Violettą) to byś wiedział. Ja jestem już przyzwyczajona do tego typu serialów. U mnie w domu ogląda się je od lat. Pierwszą obejrzałam kilkanaście lat temu (miałam wtedy chyba z 5 lat) i nadal je oglądam, może dla wielkich znawców kina (albo takich którzy się za nich uważają) mój gust jest wypaczony, ale mnie to nie obchodzi. Rozumiem że dla facetów seriale typu Violetta są do bani i praktycznie nic im się w nich nie podoba, ale telki skierowane są głównie do kobiet/dziewczyn... Osobiście nie znam prawie żadnego faceta, który wytrzymał choćby na jednym odcinku telenoweli. Jakiejkolwiek. Więc w sumie cię nie winię :/

ocenił(a) serial na 6

nie lubisz wszystkiego, co dodaje temu serialowi uroku. Nie wiem nawet co powiedzieć, może najwłaściwsze będzie- to nie oglądaj.

użytkownik usunięty
Enterraz

Pewnie tak się skończy, że rzeczywiście przestanę oglądać (bo teraz powtórek nie oglądam), ale chcę tylko zobaczyć kilka nowych odcinków w kwietniu, a później to już zależy od serialu.

ocenił(a) serial na 6

zależy od serialu, ale myślę że serialowi nie zależy, jeżeli wiesz co mam na myśli :>

użytkownik usunięty
Enterraz

Tak, wiem.

ocenił(a) serial na 6

Bo ja bym nie zmieniała w tym serialu nic, co tobie nie pasuje. Może z wyjątkiem wszechwiedzy i plotkarstwa Olgi, bo to mnie już zaczyna irytować. Serial raczej się w twoich oczach nie zmieni, chociaż sytacja z odcinka na odcinek drastycznie się zmieni

ocenił(a) serial na 9

Ale bez Ludmiły ten serial byłby nudny.

użytkownik usunięty
Floweeer

Może, ale mnie ona tam tylko przeszkadza.

ocenił(a) serial na 10

i jeszcze podwala się do wszystkiego co się rusza

ocenił(a) serial na 10

Imię ładne. Mercedes, tam jest inna kultura. Tak samo tak z Twojego imienia może się ktoś nabijać.
Gra wredną zołzę, bo ma taką grać. Bez takich "pustych lal" serial byłby nudniejszy, tu bynajmniej jej intrygi, knucia urozmaicają fabułę serialu. Zawsze można się z niej pośmiać, z tej jej głupoty. Ja lubię jej postać, chociaż przyznam, że czasami potrafi ona mocno zdenerwować. :d
Co do jej głosu - jest ładny. Ma czysty głos, śpiewa czysto. w niektórych piosenkach, owszem, jej głos brzmi starzej i dziwnie, ale w piosenkach dopasowanych do niej, brzmi fenomenalnie.

użytkownik usunięty
Leonetta4ever

Pośmiać się z czyjejś głupoty... Od tego jest Jade. A od ładnego i czystego śpiewania jest wiele innych postaci. Wg mnie Ludmiła śpiewa najgorzej z całej obsady serialu.

ocenił(a) serial na 10

też tak na początku myślałam ale nawet mi się spodobał i także lubie głos Camili

użytkownik usunięty
jessi140

Właśnie głos Ludmiły jest przeciwieństwem głosu Camilli.

ocenił(a) serial na 10
jessi140

Głos Camilli,także bardzo mi się podoba...ale Ludmiły !!!Jak dla mnie ona skrzeczy a nie śpiewa...jak usłyszałam ją pierwszy raz w piosence Algo suena en mi to już było wiadomo kto będzie najgorzej śpiewać z całego serialu...Jak bym miała oceniać kto ze wszystkich 4 dziewczyn lepiej śpiewa to na 100 % pierwsza byłaby Camilla,póżniej Violetta,Francesca i na koniec Ludmiła.

ocenił(a) serial na 10

Mercedes hahaha szkoda że nie Volkswagen ;)

użytkownik usunięty
marysia000_filmaniak

Hahahahahaha. ;DD

ocenił(a) serial na 10
marysia000_filmaniak

hehehehe, beka w ch*j. :))
oczywiście to był SARKAZM. <3

ocenił(a) serial na 6
marysia000_filmaniak

Jestem Gleekiem, dla mnie to imię nie jest dziwne ;)

użytkownik usunięty
Kaoshi

Widzę, że odgrzebujesz tematy sprzed kilku miesięcy. :D

ocenił(a) serial na 6

Tak sobie patrzyłam

MASZ COŚ DO LUDMI MASZ COŚ DO MNIE

użytkownik usunięty
derylepl

Ok. :)