PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6694
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Zacznę od tego, że mam nadzieję, że ktoś tu zajrzy i to wszystko przeczyta. :)

Tak, wiem, że mamy jeszcze sporo czasu, ale chciałabym już założyć wstępny temat, w którym
dzieliłybyśmy się pomysłami, co zrobić na jego urodziny. Inne urodziny aktorów (jak np. Rugga)
przeszły tak blisko nas, a jednak nas omijając tylko dlatego, że nikt z nas nie pomyślał, aby
wziąć się za organizację (tak, Saro, ty zła kobieto, to ty wtedy powinnaś jako jego narzeczona!).
Zapewne osoby z pomysłami wpadną na pomysł (ZNOWU TA GRA SŁÓW), by zrobić filmik z
życzeniami od nas, ale tego było już tak dużo, że trudno zliczyć, a przecież chcemy, by coś
wyróżniło naszą ekipę filmwebową lub jeślibyśmy się rozrośli to ekipę Vilovers z Polski.
Tak więc w tym temacie liczę na jakiś oryginalny pomysł.

Już otwieram notatnik, w którym wszystkie pomysły będę notować (oczywiście te, które damy
radę zrobić i nie słabe, ściągnięte) i później to wszystko się połączy.
Oczywiście, aby to wyszło nie wystarczy pomysł, bo był on już przy wielu akcjach, ale i
REALIZACJA (to znowu jest powód, dla którego robię to tak wcześnie, bo wybierzemy pomysły,
trzeba będzie jeszcze nad nimi popracować i w końcu zrealizować). Potrzebna jest też osoba,
która by się wszystkim zajęła, łączyła to w całość. Mogłabym nią zostać JA, jeśli tylko znalazłoby
się kilka osób, które wsparłyby akcję. Ale nie tylko jest taka osoba potrzebna, bo jeśli
zdecydowalibyśmy się na dwa różne pomysły, to potrzebne by były dwie osoby, które
zarządzałyby tym pomysłem, ale to wszystko już w trakcie by wyszło.

CO CHCIAŁABYM ZOBACZYĆ W KOMENTARZACH?
- czy chcecie wziąć udział
- czy macie pomysł, jaki
- reszta to już od was xd

ABY AKCJA WYPALIŁA POTRZEBUJEMY CO NAJMNIEJ 10 OSÓB, ale to już chyba nie będzie
problem zważając na ilość fanek, które "kochają" Xabianiego (już i tak jest nas 3, bo Magda i
Sara nie mogą w to nie wejść, więc teraz tylko 7 dodatkowych i wyjdzie na 100%).

Pewnie trochę poplątałam w wypowiedziach, ale mam nadzieję, że coś zrozumieliście i
czekam na jakiegoś chętnego, czy pomysłodawcę.

~J

MagdaJulka

Hmmm.., nie mam pomysłu jak na razie :(

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

może jakaś piosenka, jak to kiedyś był pomysł, aby o violetcie? :D ale melodia to problem by był. ~J

MagdaJulka

Może być xd
Nie jestem zbytnio umuzykalniona, i nie mam pomysłu na melodię... coś z Violki? Jeśli już, to tylko pod En Mi Mundo czy coś...

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Ja mogę piosenkę przetłumaczyć na hiszpański, a dla was napisać jak się czyta, chyba że napisy u dołu puścić. Szkoda, że nie robi wtedy tc to może tam byśmy się promowały (z jeszcze nie wiadomo czymXD). ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Może mu kulturalnie zaproponujmy tc? ;>

ocenił(a) serial na 10
KeThA

O tak: "Xabi w tej chwili rób twitcam. To znaczy nie w tej chwili, szóstego.". ~J

esteckiewicz1

Miało być: tylko NIE pod En Mi Mundo xd

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

A myślałam, że chcesz pod En Mi Mundo i zaskoczona byłam. Może zbiorowo zaśpiewajmy włoską piosenkę urodzinową? Na pewno się gdzieś na necie znajdzie. ~J

MagdaJulka

Włoską? Xabiemu to hiszpańską xd

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

wiem, właśnie teraz pomyślałam. :P ~J

ocenił(a) serial na 10
MagdaJulka

że nie piszę teraz do Sary o tym, że zapomniała o Ruggu, tylko piszę o Xabim . ~J

MagdaJulka

Też się zdziwiłam czemu włoską :D

ocenił(a) serial na 10
zielona1218

ja też w sumie własnie, gdy wpisałam to na yt zaczęłam się zastanawiać czemu tak napisałam. :D Ja już mieszam, idę poszukać jakiejś hiszpańskiej. ~J

ocenił(a) serial na 10
zielona1218

ej, a jak ty masz na imię? :D ~J

MagdaJulka

Adrianna, ale może być Ada, moja siostro, która nawet nie pamięta mojego imienia xD

ocenił(a) serial na 10
zielona1218

Ty jesteś siostrą Magdy? Ja już nie wiem, ile mam sióstr. ~J

MagdaJulka

Ja wiem że jestem siostrą Magdy, esteckiewicz i Marka, a twoją nie? :)

ocenił(a) serial na 10
zielona1218

W takim razie moją też. Ach, za dużo was! ~J

MagdaJulka

No amy chyba jeszcze jakąś siostrę ale zupełnie nie pamiętam kogo :D

ocenił(a) serial na 10
zielona1218

Żeby sióstr nie pamiętać? ~J

MagdaJulka

No Magda, Julka, Marek, Zielona i ja - to nasze rodzeństwo xd

esteckiewicz1

Na pewno? A nie było jeszcze kogoś? xD

zielona1218

Yyy, wydaje mi się że nie xd

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

Magda to najgorsza z nas wszystkich, bo jak super świetnie wyszłam na zdjęciu to ona go nie chce, a jak na tym wyszłam blee, a ona super to je chce! ~J

esteckiewicz1

cIOtKA, DAWAJ SWOJE ZDJĘCIE :d

Izzie_

Mooment, Muzyko xd

esteckiewicz1

Sory, ma dziś dobrY HUMOR ;D

Izzie_

Już, specjalnie się przesiadłam z tableta na kompa by wgrać XD

MagdaJulka

Hahaha i kto to mówi :P xD

ocenił(a) serial na 10
zielona1218

Nie rozumiem o czym mówisz! ~J

MagdaJulka

A jak się rakie coś nagrywa zbiorowo? :)

ocenił(a) serial na 10
zielona1218

nie wiem, każdy zrobi swoją wersję i się połączy - JA MĄDRA :D ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Melodię powiedzmy że mogę spróbować załatwić :D Napisać w sensie ^^
Ale nie gwarantuję dobrych wyników.

ocenił(a) serial na 10
KeThA

A słowa? Już mam pomysł, tylko tak - najpierw melodia jest spokojna, a przy "Feliz cumpleanos" rock
Moje dzieło:

Pewnego dnia, gdy ujrzałam cię,
moje ciało przeszył zimny dreszcz,
twoje oczy ukazały mi światło,
a dłoń twoja prowadzi mnie

Tam gdzie nie ma już żadnych poszlak,
gdzie serce bije mocno tak,
chcę cię zaprowadzić tam,
byś mógł poczuć się jak ja, czuję się widząc cię,

życzenie złącze ci właśnie tu,
gdzie twoje oczy patrzą na mój biust,
pocałuję wtedy delikatnie i krzyknę:
FELIZ CUMPLEANOS!!!

hahahhaha, ale raczej coś o cudzie jego narodzin, hahahha, już mam pomysł. Dodanie "hahah" jest tu ważną kwestią. ;) ~J

MagdaJulka

Może coś żeby się rymowało bo wtedy jakoś łatwiej się śpiewa w Violetcie chyba wszystkie się rymują :)

ocenił(a) serial na 10
zielona1218

to oczywiście było dla jaj, nie zaśpiewałabym czegoś takiego. xd nie wszystkie. wpiszę piosenkę jako punkcik, może wyjdzie nam ułożenie jej. ~J

ocenił(a) serial na 3
MagdaJulka

Hahaha, lool, na pewno by się ucieszył, jakby coś takiego usłyszał *.*

KeThA

Szczególnie fragment o biuście i pocałunkach xd

ocenił(a) serial na 10
esteckiewicz1

może zaśpiewajmy mu po prostu polską piosenkę urodzinową, wrzućmy to w muzyczkę do filmiku i zróbmy zwykły-niezwykły filmik tzn. inny niż ich, też z życzeniami, nagranymi pięknymi + do tego jakiś nasz własny pomysł, który na pewno jeszcze się pojawi! nie pogardziłabym Xabianimi narysowanymi na kartce. :D ~J

MagdaJulka

"Nieeech mu gwiaaazdka pomyślności nigdy nieeee zagaśnie..." od razu mi ta piosenka przyszła na myśl xddd

ocenił(a) serial na 3
esteckiewicz1

A ktooo z naaami nie wypije niech się pod stół skryyyje!" Ej, u mnie to zawsze śpiewają jak są urodziny (najpierw wolne sto lat, później szybkie) ale jak zacynają to nauczyciele nagle przerywają :D I tak nikogo to nie obchodzi i do "pod stół skryje" dośpiewujemy ^^

KeThA

"Niech się pod stół skryje"? Nigdy nie słyszałam takiej wersji, tylko "Niech pod stołem zaśnie" xdd

esteckiewicz1

ja też znałam "Niech się pod stół skryje" :)

zielona1218

To pewnie tylko u nas na Wschodzie się śpiewa "Niech mu/im/jej gwiazdka pomyślności nigdy nie zagaśnie, a kto z nami nie wypije niech pod stołem zaśnie" xddd O, albo jest u nas jeszcze inna wersja, "Niech go piorun trzaśnie" xdd

ocenił(a) serial na 5
esteckiewicz1

U mnie też się tak śpiewa ;d
Nigdy nie słyszałam "Niech się pod stół skryje" ;d

ocenił(a) serial na 10
Violetowa00

Ja też nie słyszałam;)
U mnie także jest "Niech pod stołem zaśnie" ;p

ocenił(a) serial na 2
esteckiewicz1

Na Śląsku się śpiewa "Niech się pod stół skryje", tudzież "Niech go piorun trzaśnie", ewentualnie bardziej formalnie "Niechaj gwiazdka pomyślności nigdy nie zagaśnie, w zdrowiu, szczęściu, pomyślności świeci coraz jaśniej". ;)

ocenił(a) serial na 10
tears_in_heaven

Ile się można dowiedzieć z takiego filmweba.
Okazuje się, że w każdej części polski śpiewa się inaczej:)

esteckiewicz1

Ja "niech go piorun trzaśnie" ;D