Na ten moment po trzech odcinkach jestem usatysfakcjonowany. Miło po latach wrócić do Śródziemia. Ciekaw jestem jak dalej zostanie pociągnięta historia, bo zapowiada się naprawdę interesująco. Jednym z dużych plusów są tutaj bez wątpienia piękne widoki, które robią duże wrażenie, ale oprócz nich jest tutaj więcej dobrych rzeczy. Jak na razie zapowiada się lepiej niż Hobbit, ale gorzej niż LOTR. Zobaczymy jak będzie dalej.
Jak na razie serial ma w sobie tyle Sródziemia ile zdążył napłakać ten zmutowany chihuahua, czy inny chiński grzywacz zwany tam wargiem. Prócz krasnoludów, orków i muzyki oraz tych kilku statycznych widoczków, scen (w sumie uzbierałoby się tego może 1 minuta), obraz ten nie ma niczego wspólnego z Śródziemiem Tolkiena. Mało tego raz, że brak punktów wspólnych, dwa - są wypaczenia i za dużo głupot, co przy bardzo słabej grze aktorskiej niektórych głównych bohaterów sprawia, że serial jest słaby lub co najwyżej bardzo przeciętny. Wszyscy, którzy oceniają ten serial na 8-10 to niestety albo osoby o bardzo niskich wymaganiach dotyczących jakości, estetyki, wrażliwości na piękno zawartych w dziełach filmowych lub trolle i tani prowokatorzy lub pożyteczni idioci tudzież piszący komentarze na zamówienie dla marnych monet, czyli osoby z niedostatecznie wykształconym kręgosłupem moralnym. Smutne niestety ale prawdziwe, co w obecnej sytuacji niejako naturalne, bo zwykle wtedy pojawia się anomia.
Podobnie jest z tymi, którzy dają "1" bez podania odpowiedniej jakości argumentów.
Po co piszesz opinię pod opinią? Wszyscy już tutaj znają twoje zdanie nt. serialu trollu. Ogarnij się.
Opinię od opinią? Zapomniałem dodać zdania, brak możliwości wymusza na kolejny wpis w takim wypadku. Trollu? Inwektywy bez pokrycia to jakiś standard w Twoich wypowiedziach?
Jak ja to uwielbiam. Podoba ci się bardzo coś co dla mnie jest słabe bądź średnie, musisz nie mieć gustu bądź jesteś trollem. Kiedy w końcu skończymy z takim podejściem i zamiast tego normalnie podyskutujemy o filmach bez obrażania innych. Zaiste jest to smutne.
Bardzo spłycasz co napisałem, Właśnie chodzi o to, że ludzie różnią się poziomem akceptacji głupot, jak również zmysłu wyczucia estetyki, wrażliwości na piękno, itd. To jest naturalne. W dziełach filmowych jednak prócz tych zmiennych w próbie ich oceny mamy do czynienia z elementami nie podlegającymi interpretacji, które są dosłowne same w sobie i jeśli tutaj ktoś próbuje interpretować - oszukuje innych i siebie lub brakuje mu elementarnej wiedzy. Akurat w tym konkretnym dziele elementów tych jest na tyle wiele, że aby uważać ten twór za rewelacyjny trzeba właśnie wpisywać się w standardy o których pisałem.
"Miło po latach wrócić do Śródziemia. Ciekaw jestem jak dalej zostanie pociągnięta historia, bo zapowiada się naprawdę interesująco"
Tylko, że to trudno nazwać Śródziemiem, bo jest mocno zniekształcone. Co powinno być w serialu już i w przyszłych sezonach (spoilery):
https://www.filmweb.pl/serial/W%C5%82adca+Pier%C5%9Bcieni%3A+Pier%C5%9Bcienie+W% C5%82adzy-2022-835082/season/1/discussion/Nieudolna%2C+ma%C5%82a+podr%C3%B3bka+W %C5%82adcy+Pier%C5%9Bcieni,3323862