Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy: Sezon 2 Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy sezon 2, odcinek 7

Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy | Śmierci podlegli

Doomed to Die 1h 12m
6,8 1,1 tys. ocen
6,8 10 1 1111
Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum s2e7

Dobry żart

ocenił(a) serial na 4

Dawno się tak nie śmiałem jak przy tym ostatnim odcinku, kabaret!
Elrond idący w ślinę z teściową, elfka której imienia nie pamiętam lecąca jak lalka z muru, ta azjatka strzelająca do garków z napalmem i ta scena w której ork pyta Adara czy go kocha. Jeszcze król krasnoludów który ma niby sam wykopać Balroga o którym nagle krasnoludy widzą (pewnie dlatego że siedzi w norze pod targiem i krasnoludy rzucają mu do stawu chleb jak kaczce) nazywając go po imieniu więc idą całą armią go powstrzymać i mają w dupie bitwę elfów do której mają logiką serialu 10 minut konno tak jak Elrond

ocenił(a) serial na 3
DRSRng

jeszcze konnica zatrzymana w miejscu :D i to, że jak armie stoją naprzeciw siebie to cień konnicy ktora przybyla z lewej pada w prawo, ale cien armii orków ktora stoi z prawej z prawej pada w lewo ! - a dokladniej to trawnik przed orkami jest zacieniony jakby na planecie amazonu byly dwa słonca - jedno duże, jak nasze i dlatego cien konnicy jest wyrazny na tle trawnika a drugie pewnie malutkie, jak nasz ksiezyc i oswietla armie orków a wiec cien na trawniku przed szeregiem orków jest bezkształtny. Oczywiscie ten cien jest to marne CGI, takie widuję sie w tanich serialach sprzed 10 lat co lecą w nocy na SyFy. A najsmieszniej wyglada to, że Adar, który stoi pomiedzy szeregami wrogich armii, niemal na srodku trawnika w plamie słonca, to jego cień skierowany jest nie do tyłu na orków, ale w strone widza :D może niech amazon powie tym swoim typom od efektów komputerowych by nie pili w robocie?

ocenił(a) serial na 4
tallis1___

kto by pomyślał że finał będzie jeszcze gorszy

ocenił(a) serial na 4
DRSRng

Twórcy serialu bardzo się w tej kwestii starali żeby nie zawieść widzów, udało im się

ocenił(a) serial na 7
tallis1___

Ty tak serio? XD Nie pomyślałeś/aś że ten zacieniony obszar w którym stali orkowie to po prostu taka mroczna symbolika? Że ta armia jest zwyczajnie zła i roztacza taką aurę?

ocenił(a) serial na 3
likeafreak

nie. to po prostu było kiepskie CGI. :) I wygladało, jakby cień padał od obu stron. A słonce nadal jest w serialu jedno. Mam nadzieje :D

ocenił(a) serial na 7
DRSRng

"Elrond idący w ślinę z teściową"

On jej tym pocałunkiem przekazał coś dzięki czemu Galadriela mogła się uwolnić. Adar sam powiedział że Elrond musi wybrać, albo odda mu pierścień i uwolni Galadrielę, albo ona zginie. Elrond upozorował to i pożegnał się na głos z Galadriela, po czym widocznie przekazał jej coś dzięki czemu się uwolniła.

"Jeszcze król krasnoludów który ma niby sam wykopać Balroga o którym nagle krasnoludy widzą (pewnie dlatego że siedzi w norze pod targiem i krasnoludy rzucają mu do stawu chleb jak kaczce) nazywając go po imieniu więc idą całą armią go powstrzymać i mają w dupie bitwę elfów do której mają logiką serialu 10 minut konno tak jak Elrond"

To nie jest tak, że krasnoludy miały w dupie bitwę elfów. Durin dał Elrondowi słowo, ale jeśli wziąłby armię i wyruszył walczyć o Eregion to możliwe że nie miałby do czego wracać. Został postawiony w sytuacji, a której musiał wybierać między swoim domem a resztą świata. Co byś wybrał? 

ocenił(a) serial na 3
likeafreak

On jej tym pocałunkiem przekazał coś dzięki czemu Galadriela mogła się uwolnić. bo to jest serial dla nastoletnich shippersów i slaszerów :D gdyby serial był poważny to pocałunek bylby w czoło, albo by ukląkł i całując ją w rękę wcisnął w jej dłon zapinkę.

ocenił(a) serial na 7
tallis1___

Nie wiem co Ci daje aż takie hejtowanie tego serialu, ale mam wrażenie że dosłownie rozpływasz się nad możliwością jechania po nim i robisz to praktycznie pod każdym postem tutaj.. Jeżeli wg Ciebie to serial dla nastolatków to go nie oglądaj, obejrzyj film dla dorosłych ;) Seriali dla dorosłych chyba nie kręcą ;)

ocenił(a) serial na 3
likeafreak

wiesz czym jest hejt ? Ano nie wiesz. Jest to traktowanie niesprawiedliwe i fałszywe. Natomiast krytykowanie tego produktu jest akurat sprawiedliwe. Bo sam ten produkt został wylansowany w sposob fałszywy, klientom coś obiecano, i klienci zostali perfidnie oszukani. A czemu uważam, że powinnismy go dojechac? Aby nikomu już do łba nie przyszło, że mu ujdzie na sucho oszukiwanie klienta tak, jak to zrobił Amazon. :) Nikt nie lubi być oszukiwany. A, jeśli jacyś widzowie lubią to ich problem :) I, aby nie produkowano już takich tworów-roztworów adaptowanych z ksiażek. Dojechanie tego produktu oznacza, że może dzieki temu stracą dość widowni, aby może dzieki temu skasować serial, bo bedzie za dużo kasy wywalane na niego, a jak go skasują to nie zarobią, a jak nie zarobią to może sprzedadzą komuś, kto bedzie w stanie to nakręcić porządnie. :) Dlatego trzeba ich dojechać. Bo dzięki powszechnej krytyce IMO tracą widownię coraz bardziej. Takie seriale, jak ten są szkodliwe, są szkodliwe dla gustu, dla literatury, i dla logiki, pomimo że są ładnie opakowanymi produktami i wylansowanymi za grubą kasę - widz małoletni może nie załapać, że takie seriale składają sie z nielogiczności, błędów oraz pustki intelektualnej i moralnej. Nie chcę by takie wykoślawione twory-roztwory - zmieniające dobrą literaturę na mydlaną operę - wplywaly na młodych widzów. Dlatego mysle, że trzeba ich krytykować.

ocenił(a) serial na 7
tallis1___

Że niby co obiecano klientom? Bo nie rozumiem... Od początku było wiadomo że będzie to raczej luźna adaptacja wydarzeń Drugiej Ery Śródziemia i to też otrzymaliśmy. Wiadomo, że czas ekranowy nie pozwoliłby zrobić adaptacji 1:1 w sposób taki żeby każdy wątek wybrzmiał dość mocno, i że sporo pominięto, sporo rzeczy potraktowano skrótowo, ale to co pokazano przez te dwa sezony było na tyle ciekawe by zainteresować widza wydarzeniami Drugiej Ery. I kiedy będąc dzieciakiem podchodziłem do Sillmarillionu, nie mogąc przez niego przebrnąć, tak teraz mam ochotę spróbować jeszcze raz. Nawet jeżeli jestem jedynym takim widzem, to chyba było warto? :)

ocenił(a) serial na 3
likeafreak

Od początku było wiadomo że będzie to raczej luźna adaptacja wydarzeń Drugiej Ery Śródziemia i to też otrzymaliśmy za komentarz wystarczą słowa samych pseudoscenarzystów "back to the book, back to the book"

ocenił(a) serial na 3
likeafreak

zauważyłam, że czesc widzów zarówno tych którym sie serial nie podobał jak i tych którym sie podobał chcą przeczytac ksiazki, i to jest wlasciwie jedna fajna rzecz w całym tym badziewiu. trafiam na takich widzów komentarze na YT co mnie cieszy, niektorzy pytają o kolejność czytania itp szczegóły. Którym sie serial nie podoba chcą sprawdzic czy ksiazki są tak samo durne, bo raczej nie wierzą, że to ma taki poziom jak serial :D a którym sie podobał to cóż, będą dośc zdziwieni mam nadzieje, że pozytywnie :) Drugą fajną sprawą dzieki serialowi jest to, że z racji szumu dokola niego przy 1 sezonie zaczeto wydawanie HoME po polsku - obecnie czekamy na tom 5. No i tyle dobre z tego paskudztwa wyniknęło, że widzowie serialu siegną po ksiazki, a fani dostaną HoME w dobrym tłumaczeniu :)

ocenił(a) serial na 7
tallis1___

No widzisz, najważniejsze to wszędzie szukać pozytywów ;)

ocenił(a) serial na 3
likeafreak

nie sądzę kolego. :) to jest nieobiektywne podejście do życia, na dłuższą metę bardzo niebezpieczne dla takiej jednostki. różowe okulary są tak samo głupie, jak wylacznie czarne okulary. IMO najważniejsze to szukać prawdy - niezależnie czy sie okaże fajna czy nie fajna dla szukającego.