Władca Pierścieni: Pierścienie Władzy
powrót do forum 1 sezonu

Najlepszym wyjściem dla każdego, kto ceni sobie logikę, twórczość Tolkiena i nie lubi jak robi się z niego debila jest obejrzenie sobie trylogii Jacksona najlepiej w wersji extended i zobaczyć jak wielka przepaść jakościowa dzieli tamte dzieło od tego wytworu pychy ideowych showrunnerów, myślących, że umieją lepiej niż pisarz i wystarczy, że wypełnią schemat poprawności politycznej oraz wydadzą pół miliona i wszyscy to łykną. No nie.

ocenił(a) serial na 10
villemo75

Przecież Pierścienie Władzy nie są adaptacją żadnej książki Tolkena tak jak Władca Pierścieni, dlaczego większość ludzi na tym forum tego nie potrafi zrozumieć?

ocenił(a) serial na 3
Cukiereczek007

To Ty nie potrafisz zrozumieć, że tworcy mówią o swoim serialu:

"To czysty Tolkien"

Wcześniej mowili również, że przy tworzeniu swego dzieła jak najbardziej chieli być wierni w stosunku do pierwowzoru. Mówili też, że mają wszystko jeśli o prawa chodzi, by dobrze przedstawić II Erę Śródziemia TOLKIENA (!!!)

Masz prawo do swojej oceny, masz prawo się ośmieszać. Serial jest słaby nie tylko z powodu odstępstwa od pierwowzoru i odwracanie przesłania jakie zawarł w swym dziele Tolkien i chcąc być obiektywnym nie da się tego kiepskiej jakości tworu wliczyć do dzieł wybitnych jak Ty to zrobiłeś.

ocenił(a) serial na 10
Wake_up_sheep

Gościu nie obchodzi mnie co ktoś mówił o tym jaki będzie czy jest ten film tylko jak ten film mi się podoba, obejrzałam i mi się podoba, w przeciwieństwie od Ciebie potrafię oddzielić emocje i jakieś chore przywiązanie do bajeczki z dzieciństwa od serialu.

ocenił(a) serial na 3
Cukiereczek007

Niektórzy uwielbiają disco polo i nie potrafią zrozumieć jak w ogóle można słuchać dzieł Mozarta.

Pytasz w konkretnej sprawie uważając a priori, że ileś tam osób na tym forum czegoś nie rozumie. Czyżbyś Ty z kolei nie potrafił zrozummieć słusznego oburzenia oszukanych ludzi? Niby Cię nie interesuje co mówią autorzy tej tandety, za to irytujesz się napotykając na efekty ich działań. Trochę konsekwencji i pokory z pewnością Ci nie zaszkodzi.

ocenił(a) serial na 10
Wake_up_sheep

Wystarczy przeczytać co piszesz i widać, że nie rozumiesz. Nie irytuje mnie to, nie mam tak osobistego stosunku z jakimś tam serialem czy książką, żeby takie emocje to we mnie wzbudzało jak w Tobie.

ocenił(a) serial na 3
Cukiereczek007

Tu nie ma czego rozumieć, bo mamy właśnie do czynienia z adaptacją, czego ty zdajesz się nie dostrzegać, luźną adaptacją ale jednak, w przeciwnym razie Amazon nie kupiłby praw do Władcy Pierścieni wraz z Dodatkami i do Hobbita. Serial opiera się głównie na Dodatkach, tzn., niektóre wątki mają odzwierciedlenie w pierwowzorze, niestety większość jest zmieniona i wypaczona, zgadzają się jedynie nazwy. Tak więc - mylisz się, bo RoP to adaptacja.

ocenił(a) serial na 2
Wake_up_sheep

Prawdopodobny troll -https://www.filmweb.pl/serial/W%C5%82adca+Pier%C5%9Bcieni%3A+Pier%C5%9Bcienie+W %C5%82adzy-2022-835082/discussion/W+serialu+prawdopodobnie+pojawi%C4%85+si%C4%99 +sceny+erotyczne.,3192333?page=2#post_16799748

ocenił(a) serial na 2
Cukiereczek007

Przypominam, że Twoje opinie o filmach się nie liczą. Nie powinnaś się wypowiadać, skoro po obejrzeniu filmu sto razy mylisz głównych bohaterów: https://www.filmweb.pl/serial/W%C5%82adca+Pier%C5%9Bcieni%3A+Pier%C5%9Bcienie+W% C5%82adzy-2022-835082/discussion/W+serialu+prawdopodobnie+pojawi%C4%85+si%C4%99+ sceny+erotyczne.,3192333?page=2#post_16799748

ocenił(a) serial na 10
nazuul

Idź poskarż się pani bo Ci się opinia koleżanki z klasy nie podoba, buuhuuu

ocenił(a) serial na 2
Cukiereczek007

Identyfikacja Aragorna, Boromira i imiona postaci to nie kwestia opinii trollu

ocenił(a) serial na 10
nazuul

Po co z trollem gadasz w takim razie? Mówiłam Ci, weź się ode mnie stalkerze, rozmawiam sobie z kolegami, a Ty się wcinasz i bredzisz coś o sobie i że Twoje najważniejsze i najlepsze

ocenił(a) serial na 2
Cukiereczek007

Mówię o obiektywnych faktach.

ocenił(a) serial na 10
nazuul

Aha, to zupełnie jak ja.