Ostatnio wpadłam do znajomej, która oglądała właśnie "W świecie Jane Austen" na dvd. Widziałam ten serial wcześniej, ale pomyślałam, że chętnie popatrzę, pomimo, że zaczynała właśnie oglądać 2 odcinek. Wielkie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że zabrakło w tym odcinku sceny, w której Amanda, po kolacji, próbuje grać na pianinie i w końcu śpiewa piosenkę. Po prostu- wycieli tą scenę. Wiedziałam, że w telewizji wycinają sceny z seriali, ale nie myślałam, że robią to także w wydaniach dvd. Zastanawiam się, czy takich brakujących scen jest w tym serialu więcej?
o widzę, że nie tylko ja mam ten problem.
Wszystkie inne sceny się zgadzają, bo oglądałam tez na you tubie. Kupiłam dvd w empiku i od razu p powrocie odpaliłam. To tylko jedna scena, ale szkoda bo była fajna jak Amanda śpiewała. Jak ktoś tego wcześniej nie widział to trudno mu zrozumieć przytyki Caroline. A juz myślałam, że ja mam jaką wybrakowaną płytkę.
Ja mam dokładnie to samo. Zupełnie tego nie rozumiem, dlaczego wycięli tę scenę? Po pierwsze była bardzo zabawna, a po drugie, jej brak sprawia, że inne fragmenty filmu są bez sensu (właśnie uwagi panny B., czy komentarz Bingley'a, że jak będziemu źle to pójdzie "na miasto"). Czyżby komuś nie chciało się tłumaczyć słów piosenki!?