PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35174}

W labiryncie

1988 - 1991
6,4 5,6 tys. ocen
6,4 10 1 5557
8,5 4 krytyków
W labiryncie
powrót do forum serialu W labiryncie

Oglądam własnie w TVP film 'Czarodziej z Harlemu' z muzyką jakby 'kropka w kropkę' wziętą z Labiryntu (powiedziałbym nawet, że niektóre motywy dźwiękowe moim zdaniem zostały dosłownie wzięte z tamtego serialu), a do tego patrząc na kilku aktorów którzy zarówno w 'Czarodzieju' jak i 'Labiryncie' występowali i dlatego przypomniał mi się ten serial. Patrząc najpierw na osobę Bogdan Baera, a potem przeglądając obsadę Labiryntu na tutejszej stronie uzmysłowiłem sobie, że sporo aktorów z obsady tego serialu do dziś zdąrzyło się już przenieść na 'łono Abrahama' - może nie do końca hronologicznie, ale, patrząc z listy:

- Bogdan Baer
- Wiesław Drzewicz
- Leon Niemczyk
- Janusz Bukowski
- Krzysztof Kołbasiuk
- Małgorzata Lorentowicz
- Mieczysław Voit
- Eugeniusz Priwieziencew (nijak Go sobie w obsadzie nie przypominam)
- Janusz Bylczyński
- Magdalena Chilmon (nic mi ta osoba nie mówi - ani w obadzie,ni wogóle)
- Piotr Grabowski
- Gustaw Lutkiewicz

Nie wiem, czy to wszyscy, ale nawet, jeśli nie to i tak wystarczająco duża liczba. Nie wszyscy z tej listy byli oczywiście postaciami tak zauważalnymi na pierwszy rzut oka, niektórych wogóle nie kojarzę z tym filmem - pierwszą [jak go kiedyś określano] polską telenowelą.

ocenił(a) serial na 10
cOOba

GUSTAW LUTKIEWICZ przecież ŻYje!!!

Lukasz7890

O qrcze :D Ale faux pas - nie wiem, skąd moje przypuszczenie, że Gustaw Lutkiewicz nie żyje ;) No, a potem z takich dziwnych przypuszczeń biorą się takie niedorzeczne, jak moja wypowiedzi :D. Przynaję się do błędu - przepraszam za uśmiercenie tegoż jakże miłego (że o wartości Jego warsztatu aktorskiego nie wspomnę) i dobrego aktora.

cOOba

to tworzysz liste a nawte nie masz wiedzy kto zyje a kto nie ??? tak smao jak te 2 osoby, ktorych nie znasz z serialu to po co je tu dales ??? bo ja tez nie widzialem ich w serialu

blobloblo

W 95% wiem kto żyje, a kto nie i [z reguły] się mylę, czasem jednak zdarzają się pomyłki [jak chyba każdemu]. Kogo dodałem twoim zdaniem niepotrzebnie - Priwieziencewa i Chilmon ? To, że ich nie znam i nie widziałem w serialu [taki sam kretyński powód jak to, że ty też nie widział[e/a]ś ich w serialu] nie znaczy, że w obsadzie ich nie było. Raczej ciężko znać CAŁĄ obsadę serialu - zwłaszcza, jesli jest ona rozbudowana. Dodałem, bo jedno z wiarygodnych źródeł o tychże aktorach wspominało, a to, czy kojarzę tych aktorów z serialem, czy nie ma tutaj znaczenie prawie żadne. Więcej nie chce mi się z tobą dyskutować i udowadniać ci czegokolwiek ! Do NIEWidzenia !

cOOba

Priwieziencew byl chyba kierowca taksowki alko jakims kierowca a tamta abka przwinela sie przez serial i byla chyba czyjas zona

ocenił(a) serial na 6
jago18

grał grabarza na pogrzebie Hanisza.

cOOba

Magdalena Chilmon chyba grala jedna ze stweradess, kolezanek Kryski w poczatkowych odcinkach serialu

ocenił(a) serial na 9
cOOba

Zabrakło na liście Piotra Pawłowskiego, grał profesora Sucheckiego, serialowego męża M. Lorentowicz.
Świetny serial. Mogłaby go TVP powtarzać regularnie co jakiś czas, chociażby o jakiejś "nieludzkiej porze", może być jak dla mnie nawet 5 rano. Są ludzie, którzy zawsze chętnie obejrzą.

cOOba

Nic dziwnego, skoro reżyser i scenarzysta jest ten sam. :]